Αυτοφροντίδα

Ροζ θόρυβος: Ο ροζ θόρυβος μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα

Ροζ θόρυβος: Ο ροζ θόρυβος μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα

Ροζ θόρυβος: Μπορεί να έχετε ακούσει για ανθρώπους που βασίζονται σε διαφορετικούς τύπους θορύβων όπως ο λευκός ή ο καφές θόρυβος είτε για να κοιμούνται καλύτερα είτε να λειτουργούν καλύτερα.

Μπορεί να έχετε ακούσει για ανθρώπους που βασίζονται σε διαφορετικούς τύπους θορύβων όπως ο λευκός ή ο καφές θόρυβος είτε για να κοιμούνται καλύτερα είτε να λειτουργούν καλύτερα. Αυτοί οι θόρυβοι έχουν σχεδιαστεί επιστημονικά για να μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε. Αυτά είναι ιδιαίτερα απαραίτητα και συνιστώνται ιδιαίτερα για άτομα που ζουν σε θορυβώδεις πόλεις ή για άτομα που αντιμετωπίζουν άγχος και προβλήματα ύπνου.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι θορύβων και ήχων διαφορετικού φάσματος. Ονομάζονται στα χρώματα αλλά φυσικά δεν έχει το συγκεκριμένο χρώμα. Αυτοί οι ήχοι προορίζονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Για παράδειγμα, ο λευκός θόρυβος προορίζεται να βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμηθούν καλύτερα, ο καφές θόρυβος προορίζεται να βοηθήσει τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν και να εστιάσουν καλύτερα, ενώ ο πράσινος θόρυβος προορίζεται να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος και επίσης να κοιμηθούν καλύτερα. Όμως, από όλους τους τύπους ήχων που υπάρχουν, η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο ροζ θόρυβος μπορεί απλώς να είναι ο καλύτερος για καλό ύπνο.

Τι είναι το Pink Noise;

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ο ροζ θόρυβος είναι ο πιο αποτελεσματικός για βελτιωμένο και ποιοτικό ύπνο σε σύγκριση με όλους τους άλλους θορύβους. Ας καταλάβουμε πώς; Είναι ένας συνδυασμός λευκού και καφέ θορύβου και το βήμα του είναι πολύ χαμηλότερο από το λευκό θόρυβο. Ο ήχος είναι πολύ ευχάριστος και χαλαρωτικός για το ανθρώπινο αυτί. Είναι πιο απαλό και πολύ πιο καταπραϋντικό από τους άλλους ήχους. Οι ήχοι περιλαμβάνουν βασικά μια ψηφιακή αναπαράσταση φυσικών θορύβων όπως:

  1. Ένα ρυάκι που κυλάει απαλά,
  2. Απαλή βροχή πέφτει στη στέγη,
  3. Άνεμος που κυλάει μέσα από ένα μάτσο δέντρα, ή
  4. Ο ήχος των κυμάτων που χτυπούν απαλά την ακτή.

Οφέλη του Ροζ Θορύβου

Ακολουθούν τα οφέλη από τη χρήση ροζ θορύβου για ύπνο:

  1. Οι φυσικοί ήχοι όπως οι σταγόνες της βροχής ή τα κύματα που χτυπούν την ακτή είναι γνωστό ότι είναι πολύ χαλαρωτικοί. Μια ψηφιακή αναψυχή του θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να χαλαρώσετε.
  2. Μελέτη αποκάλυψε ότι αυτός ο θόρυβος επηρεάζει τα εγκεφαλικά κύματα. Μειώνει την πολυπλοκότητα των εγκεφαλικών κυμάτων όταν ένα άτομο κοιμάται. Προκαλώντας έτσι έναν βαθύ, χαλαρό ύπνο.
  3. Αυτός ο θόρυβος μπορεί επίσης να προκαλέσει σταθερό χρόνο ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σταματήσει τις διαταραχές κατά τη διάρκεια του ύπνου προάγοντας έναν λιγότερο κατακερματισμένο ύπνο και λιγότερες περιόδους αφύπνισης.
  4. Θα μπορείτε να κοιμάστε περισσότερο, χωρίς διακοπές και χωρίς εφιάλτες.
  5. Ο ροζ θόρυβος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απώλειας μνήμης σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα για αυτό το θέμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί ο λευκός, καφέ, πράσινος & ροζ θόρυβος να βοηθήσει στον ύπνο;

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Γιατί το αλκοόλ πριν τον ύπνο μας ξενυχτά;

Τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγετε πριν τον ύπνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.