Αυτοφροντίδα

Ρέικι: Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Έχετε ακούσει για το ρέικι; Μπορεί και ναι, αλλά στοίχημα ότι δεν ξέρετε τι πραγματικά είναι! Μήπως έχετε σκεφτεί να το δοκιμάσετε αλλά δεν ξέρετε αν είναι κατάλληλο για εσάς; Όποιες και αν είναι οι ερωτήσεις σας, ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο για να τις απαντήσουμε για εσάς και να σας καθοδηγησουμε στα βασικά σημεία του ρέικι, που μια ασφαλή, ήπια, μη επεμβατική μορφή φυσικής θεραπείας που βασίζεται στην ενέργειαΑς δούμε τι μπορεί να κάνει το ρέικι για το σώμα σας.

Τι είναι το Ρέικι;

Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος. Οι ασκούμενοι του Ρέικι χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να προσφέρουν ενέργεια στο σώμα σας, βελτιώνοντας τη ροή και την ισορροπία της ενέργειάς σας, ώστε να υποστηρίξουν την επούλωση. Το Ρέικι βοηθά στη θεραπεία βοηθώντας τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Τα οφέλη του ρέικι για την υγεία

 Το Ρέικι προάγει τη χαλάρωση, τη μείωση του στρες και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του, για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Μπορεί να σας βοηθήσει με:

  • Την επούλωση ιστών και οστών μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση.
  • Την τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.  
  • Να συμβάλει στη φυσική σας αυτοθεραπεία.
  • Να ανακουφίσετε τον πόνο και την ένταση.
  • Να σας υποστηρίξει κατά τη διάρκεια θεραπειών όπως χημειοθεραπεία, ακτινοβολία, χειρουργική επέμβαση και αιμοκάθαρση.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η θεραπεία Ρέικι να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο στη συμβουλή ιατρού ή ψυχοθεραπευτή. Το Ρέικι λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλους τύπους ιατρικών θεραπειών και μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα τους. Ωστόσο, εάν είστε υγιείς, οι τακτικές θεραπείες ρέικι, μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητά σας να ανταποκρίνεστε στο στρες και να χρησιμεύσουν ως μια μορφή προληπτικής ιατρικής.

Πώς λειτουργεί το Ρέικι;

 Οι θεραπευτές του Ρέικι λειτουργούν ως αγωγός ανάμεσα σε εσάς και την πηγή της παγκόσμιας ενέργειας της ζωτικής δύναμης. Η ενέργεια ρέει μέσα από τα χέρια του θεραπευτή σε εσάς. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, θα ξαπλώσετε σε ένα τραπέζι μασάζ πλήρως ντυμένοι, και ο θεραπευτής του ρέικι θα τοποθετήσει απαλά τα χέρια του, πάνω ή ακριβώς πάνω από το σώμα σας σε συγκεκριμένες ενεργειακές τοποθεσίες.  Χρησιμοποιούν μια σειρά από 12 με 15 διαφορετικές θέσεις χεριών. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πολύ χαλαροί και έχουν ένα αίσθημα ειρήνης κατά τη διάρκεια της θεραπείας ρέικι και πολλοί ακόμα κοιμούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δοκιμάστε λοιπόν κι εσείς το περίφημο ρέικι και ανακαλύψτε μόνοι σας τα μαγευτικά του αποτελέσματα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρέικι : Ενισχύστε την ευημερία σας

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Ρεικι Διαλογισμός; Τα οφέλη του στην ζωή μας

Ρέικι: Μια εναλλακτική θεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.