Ψυχική Υγεία

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Ρέικι : Το Ρέικι είναι μια μορφή θεραπείας θεραπείας ενέργειας. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία από τον Mikao Usui στη δεκαετία του 1920. Στα ιαπωνικά, το «reiki» σημαίνει ενέργεια καθολικής ζωής.

 • Το Ρέικι θεωρείται ασφαλές. Αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως οι ακόλουθες:

Δυσφορία κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας

 • Κατά τη διάρκεια του reiki, ξαπλώνετε σε ένα τραπέζι μασάζ σε ένα σκοτεινό ή σκοτεινό δωμάτιο. Πρέπει να μείνετε ακίνητοι καθώς ο επαγγελματίας σας στέκεται πάνω σας. Μπορεί να παίζουν απαλή μουσική στο παρασκήνιο, αλλά δεν θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.
 • Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να αισθανθεί άβολα ή αμήχανα. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε άγχος, κρίσεις πανικού ή αδυναμία χαλάρωσης.

Μείωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα

 •  Κλινική δοκιμή  του 2013 εξέτασε πώς το reiki επηρέασε τον πόνο στα παιδιά που κάνουν οδοντικές επεμβάσεις.
 • Είκοσι παιδιά έλαβαν πραγματική θεραπεία με ρέικι και 18 παιδιά έλαβαν μια ψεύτικη έκδοση από ερευνητές που δεν είχαν εκπαιδευτεί στο ρέικι.
 • Στην πραγματική ομάδα του reiki, ένα παιδί παρουσίασε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Αλλά πιστεύεται ότι αυτό ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα εικονικού φαρμάκου. Και παρόμοιες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν έχουν αναφερθεί σε άλλες μελέτες.

Αυξημένη κόπωση

 • Σύμφωνα με ανέκδοτες αναφορές, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται χαλαροί μετά από μια συνεδρία reiki.
 • Άλλοι μπορεί να αισθάνονται ασυνήθιστα κουρασμένοι. Οι ασκούμενοι ισχυρίζονται ότι αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας θεραπεύεται.

 

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η κόπωση μπορεί να συνοδεύεται από άλλες παρενέργειες, όπως:

 • πονοκέφαλο
 • στομαχόπονος
 • αδυναμία
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε το reiki
 • Πριν προγραμματίσετε μια συνεδρία, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα πιθανά μειονεκτήματα του reiki. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση.

Δεν έχει ρυθμιστεί

Η θεραπεία με Ρέικι δεν διαθέτει επίσημη ρύθμιση. Κανένας οργανισμός δεν θέτει εθνικά πρότυπα για:

 • εκπαίδευση
 • εκπαίδευση
 • διαπιστευτήρια
 • πιστοποίηση

Ακολουθεί βίντεο για το Ρέικι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

Πώς να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος

Πώς η κατάθλιψη σχετίζεται με την διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενισχύστε την ψυχική σας ανθεκτικότητα μέσω του mindfulness

Ψυχική υγεία: Μόλις λίγα λεπτά επίγνωσης, διαμέσου της εστίασης στο παρόν, και διαλογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκρατήσετε τα συναισθήματα που σας προκαλούν και να παρατηρήσετε τα ισχυρά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που ενδεχόμενα οδηγούν και τροφοδοτούν τις υπερβολικές ανησυχίες.

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.

Ο Φρόιντ όρισε τον δευτερογενή ναρκισσισμό ως απόσυρση της λίμπιντο ή των συναισθημάτων αγάπης από τα αντικείμενα (άλλους ανθρώπους)

Στον δευτερογενή ναρκισσισμό, η απομόνωση μπορεί να είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των μεγαλοπρεπών φαντασιώσεων που καθησυχάζουν τον εαυτό, καθώς και για την εστίαση στην αγάπη προς τον εαυτό. Μπορεί να μην θέλουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους που βασίζονται στην πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα μπορεί να γίνεται αντιληπτή σαν επίθεση.

Ο φυσικός ενεργός τρόπος ζωής συσχετίστηκε με 62% χαμηλότερο κίνδυνο διάγνωσης διαταραχών άγχους μεταξύ ανδρών και γυναικών

Αξιοσημείωτο, οι συγγραφείς της μελέτης ανέφεραν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχής άγχους μεταξύ των γρηγορότερων γυναικών σκιέρ, έναντι των πιο αργών σκιέρ, φαινόμενο που δεν παρατηρήθηκε στους άνδρες.

Μια ματιά στον κόσμο της φοβίας

Φοβία: Ο φόβος που βιώνεται είναι σχεδόν πάντα δυσανάλογος με τον πραγματικό κίνδυνο που θέτει το αντικείμενο ή το γεγονός και τα άτομα με συγκεκριμένες φοβίες γενικά γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να φοβούνται. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποφύγουν την αντίδρασή τους.

Όταν ζούμε διαρκώς με τον φόβο ότι πάσχουμε από κάποια σοβαρή ασθένεια

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μεγαλώνοντας αυτό το παιδί, να δημιουργεί υποχονδρίαση έτσι ώστε να λαμβάνει την προσοχή, την φροντίδα, την αγάπη (έστω και κατ' αυτό τον τρόπο) από τους συγγενείς, τους φίλους ή τους συντρόφους.