Ψυχική Υγεία

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Ρέικι : Το Ρέικι είναι μια μορφή θεραπείας θεραπείας ενέργειας. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία από τον Mikao Usui στη δεκαετία του 1920. Στα ιαπωνικά, το «reiki» σημαίνει ενέργεια καθολικής ζωής.

 • Το Ρέικι θεωρείται ασφαλές. Αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως οι ακόλουθες:

Δυσφορία κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας

 • Κατά τη διάρκεια του reiki, ξαπλώνετε σε ένα τραπέζι μασάζ σε ένα σκοτεινό ή σκοτεινό δωμάτιο. Πρέπει να μείνετε ακίνητοι καθώς ο επαγγελματίας σας στέκεται πάνω σας. Μπορεί να παίζουν απαλή μουσική στο παρασκήνιο, αλλά δεν θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.
 • Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να αισθανθεί άβολα ή αμήχανα. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε άγχος, κρίσεις πανικού ή αδυναμία χαλάρωσης.

Μείωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα

 •  Κλινική δοκιμή  του 2013 εξέτασε πώς το reiki επηρέασε τον πόνο στα παιδιά που κάνουν οδοντικές επεμβάσεις.
 • Είκοσι παιδιά έλαβαν πραγματική θεραπεία με ρέικι και 18 παιδιά έλαβαν μια ψεύτικη έκδοση από ερευνητές που δεν είχαν εκπαιδευτεί στο ρέικι.
 • Στην πραγματική ομάδα του reiki, ένα παιδί παρουσίασε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Αλλά πιστεύεται ότι αυτό ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα εικονικού φαρμάκου. Και παρόμοιες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν έχουν αναφερθεί σε άλλες μελέτες.

Αυξημένη κόπωση

 • Σύμφωνα με ανέκδοτες αναφορές, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται χαλαροί μετά από μια συνεδρία reiki.
 • Άλλοι μπορεί να αισθάνονται ασυνήθιστα κουρασμένοι. Οι ασκούμενοι ισχυρίζονται ότι αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας θεραπεύεται.

 

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η κόπωση μπορεί να συνοδεύεται από άλλες παρενέργειες, όπως:

 • πονοκέφαλο
 • στομαχόπονος
 • αδυναμία
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε το reiki
 • Πριν προγραμματίσετε μια συνεδρία, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα πιθανά μειονεκτήματα του reiki. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση.

Δεν έχει ρυθμιστεί

Η θεραπεία με Ρέικι δεν διαθέτει επίσημη ρύθμιση. Κανένας οργανισμός δεν θέτει εθνικά πρότυπα για:

 • εκπαίδευση
 • εκπαίδευση
 • διαπιστευτήρια
 • πιστοποίηση

Ακολουθεί βίντεο για το Ρέικι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

Πώς να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος

Πώς η κατάθλιψη σχετίζεται με την διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.

8 στους 10 αντιμετωπίζουν το άγχος της πανδημίας στη φύση

Καναδάς κορωνοϊός: Οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν με ασφάλεια με άλλους ή να βγουν έξω για λίγο φως από τον ήλιο και μια βόλτα, πεζοπορία, τρέξιμο ή βόλτα με ποδήλατο για ένα διάλειμμα από την αυξημένη τηλεργασία και τον χρόνο οθόνης.

Το 10% των ανθρώπων παρουσίασαν μαρασμό στην πανδημία

Ατονία απάθεια: Η ατονία δεν διαρκεί για πάντα και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ψυχική σας κατάσταση, ενώ μπορεί να είναι πρόδρομος για την κατάθλιψη ή να υπάρχει παράλληλα με την κατάθλιψη.

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.