Αυτοφροντίδα

Πλάτη πόνος: Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα είναι ένας όρος που έχει αρχίσει να ακούγεται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια. Είναι ουσιαστικά ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν στον εαυτό τους την προσοχή που τους χρειάζεται όταν βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για πολύ καιρό. Ακόμη και λίγα λεπτά την ημέρα αφιερωμένα στον εαυτό σας και τη σωματική και ψυχική σας υγεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Με την αυτοφροντίδα αποκτάμε την ικανότητα να αυτορυθμιζόμαστε και να καλύπτουμε τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες μας σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό βρείτε τον χρόνο και προσφέρετε στον εαυτό σας κάποια επιπλέον φροντίδα και θα δείτε ότι θα βοηθήσει πολύ ακόμα και σε χρόνιους πόνους στην πλάτη.

Tips αυτοφροντίδας για τον πόνο στην πλάτη

  1. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Πολλές είναι οι μελέτες που έχουν αποδείξει ότι ένα ζεστό μπάνιο είναι 9ικανό από μόνο του να καταπολεμήσει το στρες και άρα να προσφέρει και ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

  1. Αυτο-μασάζ

Εάν δεν μπορείτε να πάτε για ένα μασάζ σε έναν ειδικό λόγω της πανδημίας, μια αποτελεσματική κίνηση που μπορείτε να κάνετε για την πλάτη σας είναι το αυτομασάζ.

  1. Μουσικοθεραπεία

Η μουσική μπορεί να είναι ένας εκπληκτικά αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφίσετε ακόμα και τον πόνο στην πλάτη, εφόσον δημιουργεί απόλυτη ηρεμία και αρμονία.

  1. Ποιοτικός ύπνος

Ο κακός ύπνος έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε αυξημένους πόνους στην πλάτη, κάτι που σημαίνει ότι ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι μια εξαιρετική μορφή αυτοφροντίδας.

  1. Κατανάλωση θρεπτικών τροφών

Ένας συντριπτικός αριθμός μελετών έχει αποδείξει ότι η καλή διατροφή μπορεί να ανακουφίσει πολλά προβλήματα υγείας που μπορεί αν έχουν να κάνουν και με φλεγμονές που μπορεί να προκαλέσουν και χρόνιο πόνο στη μέση και στην πλάτη.

  1. Γιόγκα

Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσετε, ακόμη και να αποφύγετε εντελώς τον πόνο στην πλάτη.

  1. Νερό

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι το να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα είναι ένα είδος αυτοφροντίδας, αλλά στην πραγματικότητα είναι εφόσον βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Η σημασία της αυτοφροντίδας, καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις burnout

Κάντε ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη καθημερινότητα με διαλογισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.