Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Πιλάτες: Έξυπνοι τρόποι για να βελτιώσετε τον τρόπο που κάνετε pilates

Πιλάτες: Έξυπνοι τρόποι για να βελτιώσετε τον τρόπο που κάνετε pilates

Πιλάτες: Υπάρχουν κάποιες συμβουλές pilates που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την πρακτική σας και να αποκτήσετε καλύτερα αποτελέσματα

Το Pilates δεν μοιάζει με άλλα κλασικά είδη προπόνησης. Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη, θα πρέπει να προσέχετε πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές pilates που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την πρακτική σας και να αποκτήσετε καλύτερα αποτελέσματα. Το Pilates είναι ένα είδος άσκησης νου-σώματος που δεν είναι μόνο προσαρμοστικό αλλά και εφαρμόσιμο, ασφαλές και χρήσιμο για όλους, ανεξάρτητα από τη φυσική του ικανότητα, τις ιατρικές καταστάσεις, την ηλικία, το φύλο κ.λπ. Οι κινήσεις που κάνετε ενώ κάνετε Pilates χρειάζονται σωματικό έλεγχο. νοητική προσοχή, σωστή αναπνοή και το πιο σημαντικό, κίνηση αργά και σταθερά.

Το Pilates είναι γνωστό για την εστίασή του στη δύναμη του πυρήνα, την ευελιξία και την επίγνωση του σώματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολυάριθμα οφέλη για άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης. Εάν το εξασκείτε αλλά δεν υπάρχει σημαντικό αποτέλεσμα, ακολουθούν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και ικανοποιητική εμπειρία. Αυτά που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:

1. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή

Λόγω της τεράστιας δημοτικότητάς του, η εγγραφή σε συνεδρίες Pilates μπορεί να φαίνεται συναρπαστική προοπτική για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, πριν βουτήξετε στο Pilates, είναι σημαντικό να αναζητήσετε καθοδήγηση από έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή ή φυσιοθεραπευτή. Ένας ειδικός θα αξιολογήσει το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, θα συζητήσει τυχόν συγκεκριμένες ανησυχίες ή τραυματισμούς και θα προσαρμόσει ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ατομικές σας ανάγκες. Θα διασφαλίσουν ότι εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού και μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα των προπονήσεών σας.

2. Εστίαση στη βασική δέσμευση και ευθυγράμμιση

Η δύναμη του πυρήνα είναι μια βασική πτυχή του Pilates. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής σας, η εστίαση θα είναι στην εμπλοκή των βαθιών κοιλιακών μυών σας, συμπεριλαμβανομένης της εγκάρσιας κοιλίας, του πυελικού εδάφους και των λοξών. Η διατήρηση ενός ισχυρού πυρήνα θα ενισχύσει τη σταθερότητα, θα βελτιώσει τη στάση του σώματος και θα αποτρέψει την καταπόνηση σε άλλα μέρη του σώματος. Επίσης, καθώς η ευθυγράμμιση παίζει καθοριστικό ρόλο στο Pilates, πρέπει να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη εμπλοκή των μυών και να αποφύγετε την περιττή πίεση στις αρθρώσεις. Διατηρήστε μια ουδέτερη σπονδυλική στήλη, επιμηκύνετε το στέμμα του κεφαλιού και κατανέμετε το βάρος ομοιόμορφα στο σώμα.

3. Αναπνεύστε

Ο έλεγχος της αναπνοής είναι αναπόσπαστο μέρος του Pilates, γι’ αυτό είναι ιδανικό να αρχίσετε να ασκείτε προσεκτική αναπνοή πριν ξεκινήσετε. Εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη και εκπνεύστε πλήρως από το στόμα. Συντονίστε την αναπνοή σας με την κίνηση, χρησιμοποιώντας την εισπνοή για προετοιμασία και την εκπνοή για να εμπλέξετε τον πυρήνα σας και να εκτελέσετε την άσκηση. Η προσεκτική αναπνοή προάγει τη χαλάρωση, την εστίαση και την αποτελεσματική οξυγόνωση του σώματος.

4. Μείνετε ενυδατωμένοι και συνεπείς

Όπως κάθε σωματική δραστηριότητα, είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια του Pilates. Μην ξεχάσετε να φέρετε ένα μπουκάλι νερό στις συνεδρίες σας και να πίνετε γουλιές όπως χρειάζεται. Η ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση των βέλτιστων σωματικών λειτουργιών και υποστηρίζει την απόδοση των μυών, η οποία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη ενώ ακολουθείτε αυτή τη ρουτίνα.

5. Ζέσταμα

Πάντα να εκτελείτε μια προθέρμανση 10 έως 15 λεπτών πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση. Λόγω της πολυπλοκότητας της ρουτίνας Pilates, πρέπει να φροντίσετε να ενσωματώσετε κάποιες βασικές διατάσεις που στοχεύουν σε κάθε μυ του σώματός σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε διατάσεις χεριών, κάμψη προς τα εμπρός, πλάγιες διατάσεις, μερικά squats, jumping jacks, περιστρέφοντας τους καρπούς και τον λαιμό σας, λυγίζοντας τις παλάμες σας, τεντώνοντας τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους, πλάγιες διατάσεις, κλωτσιές στην πλάτη και ψηλά στο γόνατο. Θα ανοίξουν τους μυς σας και θα βοηθήσουν στην εκτέλεση ασκήσεων Pilates.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είδος pilates ταιριάζει περισσότερο σε σένα;

Η άσκηση είναι πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα για τη διαχείριση της ψυχικής υγείας

Έξυπνες συμβουλές για να ξεκινήσετε διαλογισμό σαν αρχάρια

Προσθέστε το Pilates στη ζωή σας και το σώμα σας θα αλλάξει!

Γιατί να βάλετε το Pilates στη ζωή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τέχνη της ενδυνάμωσης και της ευεξίας της γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα αναγνωρίζεται ευρέως όχι μόνο ως σωματική πρακτική αλλά και ως ολιστική προσέγγιση της αυτοφροντίδας που περιλαμβάνει την ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία.

Η επίδραση της φωτοθεραπείας με κόκκινο φως για την ανακούφιση του πόνου

Φωτοθεραπεία: Η θεραπεία με κόκκινο φως, επίσης γνωστή ως θεραπεία με λέιζερ χαμηλού επιπέδου (LLLT) ή θεραπεία φωτοβιοτροποποίησης, είναι μια μη επεμβατική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί κόκκινο και κοντινό υπέρυθρο φως για την τόνωση της κυτταρικής λειτουργίας στο σώμα.

Πώς να ευδοκιμήσετε στη νέα σας κατάσταση γυρίζοντας στο πατρικό;

Αυτοφροντίδα πατρικό: Η επιστροφή στο σπίτι των γονιών μπορεί να προκαλέσει ένα μείγμα συναισθημάτων και να απαιτήσει προσαρμογή. Είτε πρόκειται για προσωρινή διαμονή είτε για παρατεταμένη περίοδο, η άσκηση της αυτοφροντίδας

Καλλιεργώντας τη θετικότητα και την ευημερία

Gratitude Journaling: Το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης περιλαμβάνει την τακτική καταγραφή πραγμάτων για τα οποία είστε ευγνώμονες, καλλιεργώντας μια νοοτροπία εκτίμησης και θετικότητας.

Aυτοφροντίδα κατά την προετοιμασία για τον γάμο και διαχείριση του στρες

Γάμος στρες: Η πλοήγηση στον προγραμματισμό γάμου μπορεί να είναι ένας ανεμοστρόβιλος ενθουσιασμού ανάμεικτος με άγχος. Εν μέσω της αναταραχής των αποφάσεων σχετικά με χώρους, λίστες καλεσμένων, διακοσμήσεις και χρονοδιαγράμματα

Ashwagandha: Το βότανο που ανανεώνει και δυναμώνει τον οργανισμό 

Το Ashwagandha χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ενέργειας του σώματος και στην αύξηση της ζωτικότητας. Είναι γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει το στρες και να προάγει την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Close Icon