Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Προσθέστε το Pilates στη ζωή σας και το σώμα σας θα αλλάξει!

Άσκηση: Προσθέστε το Pilates στη ζωή σας και το σώμα σας θα αλλάξει!

Άσκηση: Οι προπονήσεις pilates προάγουν τη δύναμη, την ισορροπημένη ανάπτυξη των μυών, την ευελιξία και το αυξημένο εύρος κίνησης για τις αρθρώσεις.

Το Pilates εκπαιδεύει όλο το σώμα, εστιάζοντας στην αντοχή του σωματικού κέντρου, του κάτω μέρους του σώματος και του άνω μέρους του σώματος, καθώς και στην ευελιξία και τη στάση του σώματος. Οι προπονήσεις pilates προάγουν τη δύναμη, την ισορροπημένη ανάπτυξη των μυών, την ευελιξία και το αυξημένο εύρος κίνησης για τις αρθρώσεις. Δίνεται προσοχή στην βασική υποστήριξη και τη φυσική κατάσταση ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής και του μυαλού.

9 Tips για να ξεκινήσετε Pilates τώρα!

  • Αποκατάσταση τραυματισμών. Το Pilates είναι ένα μεγάλο θεμέλιο για κάθε είδους κίνηση ή αθλήματος. Είναι ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι αθλητές το συστήνουν!
  • Eίναι για όλους. Είτε είστε μεγαλύτερος ενήλικας που μόλις αρχίζει να ασκείτε ή ένας αθλητής, το Pilates είναι για σας. Η εστίαση στην οικοδόμηση της δύναμης του κέντρου του σώματος, η σωστή ευθυγράμμιση και η σύνδεση σώματος-μυαλού καθιστούν το Pilates προσβάσιμο σε όλους. Με χιλιάδες πιθανές ασκήσεις και τροποποιήσεις, οι προπονήσεις Pilates μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε τις ασκήσεις, και υπάρχουν ακόμη και συγκεκριμένες εκτιμήσεις για pilates για τους άνδρες και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν έχετε τυχόν τρέχοντες ή προηγούμενους τραυματισμούς ή άλλες ιδιαίτερες ανησυχίες, μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν εκπαιδευμένο εκπαιδευτή Pilates για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.
  • Το Pilates δημιουργεί μακριούς, ισχυρούς μυς. Στο Pilates, χτίζετε τονωμένους μύες που λειτουργούν καλά τόσο για το σώμα σας στο σύνολό του όσο και για τη λειτουργική σας φυσική κατάσταση.
  • Το Pilates αυξάνει την ευελιξία. Στο Pilates, εργάζεστε προς μια ασφαλή αύξηση του μήκους και του τεντώματος των μυών και του εύρους κίνησης των αρθρώσεων. Το να έχετε ένα σώμα που μπορεί να τεντωθεί και να λυγίσει για να ανταποκριθεί στη ροή της ζωής είναι ένας ρεαλιστικός και υγιής στόχος.
  • Το Pilates αναπτύσσει τη δύναμη σωματικού κέντρου. Οι βασικοί μύες του σώματος είναι οι μύες της πλάτης, της κοιλιάς και του πυελικού εδάφους. Αυτοί οι μύες υποστηρίζουν μια ισχυρή, εύπλαστη πλάτη, δημιουργώντας μία καλή στάση του σώματος και αποτελεσματική κίνηση. Όταν το κέντρο είναι ισχυρό, υποστηρίζεται το πλαίσιο του σώματος. Ο λαιμός και οι ώμοι μπορούν να χαλαρώσουν και οι υπόλοιποι μύες και αρθρώσεις είναι ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους.
  • Το Pilates βελτιώνει τη στάση του σώματος. Η καλή στάση του σώματος είναι μια αντανάκλαση της καλής ευθυγράμμισης που υποστηρίζεται από ένα ισχυρό κέντρο. Είναι μια θέση από την οποία το σώμα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα. Ξεκινώντας με τις βασικές αρχές κίνησης pilates και προχωρώντας μέσω ασκήσεων και εξοπλισμού, το Pilates εκπαιδεύει το σώμα να εκφράζεται με δύναμη και αρμονία.
  • Το Pilates αυξάνει την ενέργεια. Το Pilates κάνει την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος να κινούνται, διεγείροντας τη σπονδυλική στήλη και τους μύες και πλημμυρίζει το σώμα με τα καλά συναισθήματα που παίρνετε από την άσκηση ολόκληρου του σώματος.

  • Το Pilates μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους. Σε συνδυασμό με αερόβια δραστηριότητα και ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, το Pilates γίνεται ένα εξαιρετικό εργαλείο απώλειας βάρους και τόνωσης του σώματος. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να κοιτάξετε σε μια κατηγορία Pilates ομάδας, να διαβάσετε πώς να ενσωματώσετε το Pilates στη ρουτίνα προπόνησης ή να συναντηθείτε με έναν φυσικό γυμναστή για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την προπόνηση Pilates για απώλεια βάρους.
  • Το Pilates υποστηρίζει σώμα και μυαλό. Ο Τζόζεφ Πιλάτες ήταν ανένδοτος ότι ο Pilates είχε να κάνει με τον «πλήρη συντονισμό του σώματος, του νου και του πνεύματος». Όταν ασκείτε κάθε κίνηση με την πλήρη προσοχή σας, το σώμα και το μυαλό ενώνονται για να αναδείξουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από κάθε άσκηση. Το Pilates χρησιμοποιεί έξι βασικές αρχές – κέντρο, συγκέντρωση, έλεγχο, ακρίβεια, αναπνοή και ροή – για να ενσωματώσει το σώμα και το μυαλό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αερόβια άσκηση συμβάλλει στη μείωση του μεταστατικού καρκίνου

Πόσο δύσκολο είναι να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας;

Αθληθείτε περισσότερο από την συνιστώμενη συχνότητα για μακροζωΐα

Πόσο ωφελεί η αερόβια άσκηση την υγεία των αγγείων του εγκεφάλου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

7 βήματα για να φροντίσετε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα: Από τον διαλογισμό, μέχρι τη σημασία της άσκησης και τη δύναμη της αναπνοής, Εδώ δείτε έναν οδηγό self-care για να ξαναβρείτε τις ισορροπίες σας αυτές τις πρωτόγνωρες ημέρες.

10 Tips αυτοφροντίδας για χορευτές

Χορός: Οι παραδοσιακές δραστηριότητες αυτοφροντίδας δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες για χορευτές, γι' αυτό φτιάξαμε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές για την αυτοφροντίδα που καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες των χορευτών.