Αυτοφροντίδα

Pilates: Ποιο είδος pilates ταιριάζει περισσότερο σε σένα;

Pilates: Ποιο είδος pilates ταιριάζει περισσότερο σε σένα;

Pilates: Είτε είστε εντελώς αρχάριοι είτε προχωρημένοι στον κόσμο του Pilates, το να βρείτε ποιος τύπος Pilates είναι κατάλληλος για εσάς θα είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε την επιτυχία.

Το Pilates είναι γνωστό για τα εξαιρετικά οφέλη του για τη σωματική και ψυχική ευεξία. Όχι μόνο το Pilates είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση της δύναμης του πυρήνα, της στάσης του σώματος, της ευελιξίας και του συντονισμού, το Pilates μπορεί επίσης να βοηθήσει στη χαλάρωση, να διαχειριστεί το άγχος και να μειώσει το άγχος. Είτε είστε εντελώς αρχάριοι είτε προχωρημένοι στον κόσμο του Pilates, το να βρείτε ποιος τύπος Pilates είναι κατάλληλος για εσάς θα είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε την επιτυχία. Εάν έχετε ένα σύνολο στόχων και στόχων που θέλετε να επιτύχετε ή εάν θέλετε απλώς να ασχοληθείτε με το Pilates ως χόμπι, αυτό μπορεί πραγματικά να καθορίσει το είδος του Pilates που είναι κατάλληλο για εσάς. Κάθε είδος Pilates θα προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικά οφέλη για την υγεία.

Τύποι Pilates

Ανεξάρτητα από το είδος του μαθήματος Pilates στο οποίο βρίσκεστε, υπάρχουν έξι βασικές αρχές του Pilates που παραμένουν οι ίδιες. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αναπνοή
  • Συγκέντρωση
  • Κέντρο
  • Ελεγχος
  • Ακρίβεια
  • Ροή

Σε αυτό το άρθρο, θα ξεδιαλέξουμε τους τύπους Pilates που πρέπει να ανακαλύψετε και τις διαφορές. Θα επικεντρωθούμε στο κλασικό Pilates, στο mat Pilates, στο σύγχρονο Pilates, στο Reformer Pilates και στο κλινικό Pilates.

Κλασικό Πιλάτες

Pilates από τη δεκαετία του 1920. Ο Joseph Pilates σκόπευε οι συνεδρίες Pilates να είναι μια δυνατή προπόνηση για όλο το σώμα και το μυαλό που εκτελείται με συγκεκριμένη σειρά και περιλάμβανε μεταβάσεις μεταξύ των ασκήσεων. Το κλασικό Pilates συνδυάζει συνήθως την εργασία με ταπί και τη συσκευή ακολουθώντας μια ακολουθία που έχει σχεδιαστεί για να κινεί το σώμα σε ένα πλήρες εύρος κινήσεων.

Mat Pilates

Το Mat Pilates είναι η πιο προσιτή μορφή Pilates, καθώς μπορείτε να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε και χρειάζεστε πολύ λίγο εξοπλισμό. Αυτό συνήθως το καθιστά πολύ φθηνότερο και επίσης πιο εύκολο να το κάνετε σε μια τάξη. Κατά τη διάρκεια του mat Pilates για αρχάριους, θα εστιάσετε στην εκμάθηση και την τελειοποίηση των θεμελιωδών τεχνικών κίνησης Pilates, κατάλληλες για αρχάριους έως Pilates.

Τούτου λεχθέντος, το mat Pilates είναι επίσης εξαιρετικό για πιο προχωρημένους μαθητές, καθώς οι ασκήσεις μπορούν να τροποποιηθούν για να αυξήσουν την πολυπλοκότητα και την ένταση και να χρησιμοποιήσουν το σωματικό βάρος σας για αντίσταση! Καθώς δεν υπάρχει βοήθεια από μηχανές, πρέπει πραγματικά να ξέρετε τι κάνει το σώμα σας στο διάστημα!

Τα οφέλη του mat Pilates είναι ατελείωτα, από την ενδυνάμωση των κοιλιακών, των μυών της πλάτης και του πυελικού εδάφους, μέχρι τους γοφούς, τους γλουτιούς, τους ώμους και το πάνω μέρος του σώματος. Ακριβώς όπως τα περισσότερα Pilates, το mat Pilates έχει επίσης μια σειρά από οφέλη για την ψυχική υγεία, όπως προσοχή, χαλάρωση και μειωμένο άγχος ως αποτέλεσμα της αναπνοής.

Σύγχρονο Pilates

Το Σύγχρονο Pilates είναι μια παραλλαγή του κλασικού Pilates σε συνδυασμό με σύγχρονες μορφές άσκησης όπως η φυσιοθεραπεία, ενώ παράλληλα ενσωματώνει τη σύγχρονη γνώση του σώματος και της εμβιομηχανικής.

Στο Σύγχρονο Pilates, τις περισσότερες φορές, τα μαθήματα ποικίλλουν ανάλογα με την κατάρτιση των δασκάλων του εκπαιδευτή, αλλά μπορούν επίσης να καθοδηγούνται από τους στόχους, τους στόχους και την υγεία του μαθητή.

Οι ασκήσεις συνήθως διδάσκονται σε μια «ουδέτερη λεκάνη», για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε στην πλάτη σας, το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης θα έχει κάποιο χώρο μεταξύ της πλάτης και του δαπέδου, ενώ το οστό της ουράς και τα πλευρά θα είναι πιο βαριά. Αυτό ακολουθεί τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σας στήλης. Αυτό επιτρέπει μια πιο λειτουργική προσέγγιση που μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα σε εσάς, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού και στηρίγματος καθώς και τροποποιήσεων στις ασκήσεις.

Αυτό το καθιστά εξαιρετικό για την αποκατάσταση, τους προγεννητικούς πελάτες και για τους μεταγεννητικούς πελάτες Pilates.

Reformer Pilates

Το Reformer Pilates, όπως προτείνεται, χρησιμοποιεί τη μηχανή reformer Pilates. Είναι αναμφισβήτητα πιο έντονο και δυναμικό από ένα μάθημα Pilates mat, καθώς το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει αντίσταση σε κάθε μία από τις ασκήσεις Pilates. Ωστόσο, τα ελατήρια μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως υποβοήθηση, οπότε αν δυσκολεύεστε να μετακινηθείτε, αντέχετε εν μέρει το βάρος ή περνάτε από αποκατάσταση, το reformer μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Το μηχάνημα αναμόρφωσης Pilates αποτελείται από μια πλατφόρμα, συρόμενο καρότσι, σχοινιά και τροχαλίες που βοηθούν το σώμα να λειτουργεί εκκεντρικά ενάντια στην αντίσταση, αυξάνοντας με τη σειρά του την ευελιξία, τη δύναμη, την αντοχή και τη στάση του σώματος.

Το Reformer Pilates είναι επίσης κατάλληλο για αποκατάσταση τραυματισμών, καθώς οι πελάτες δεν χρειάζεται να φορτώνονται κάθετα με πλήρες βάρος μέσω των ποδιών τους, ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο ή υποφέρετε από τραυματισμό στο γόνατο.

Ανεξάρτητα από τις ικανότητές σας, το Reformer Pilates μπορεί να προσαρμοστεί σε αρχάριους ή σε πιο προχωρημένους, βοηθώντας σας να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία και την ευημερία.

Κλινικό Pilates

Το Κλινικό Pilates είναι ο τομέας εξειδίκευσής μας στο Ολοκληρωμένο Pilates και προσφέρει μια προσαρμοσμένη εμπειρία για κάθε άτομο.

Ένα κλινικό μάθημα Pilates στο Ολοκληρωμένο είναι 1:1 και θα διδάσκεται ή θα επιβλέπεται από έναν ειδικευμένο φυσιοθεραπευτή. Θα διεξαχθεί μια αρχική αξιολόγηση ένας προς έναν για να κατανοήσετε σε βάθος το ιατρικό ιστορικό σας και τυχόν προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να έχετε. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον φυσιοθεραπευτή ή την κλινική σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση είναι πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα για τη διαχείριση της ψυχικής υγείας

Τι προσφέρουν τα VR προγράμματα γυμναστικής;

10 Tips αυτοφροντίδας για χορευτές

Προσθέστε το Pilates στη ζωή σας και το σώμα σας θα αλλάξει!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 λάθη οργάνωσης μπάνιου και πώς να τα διορθώσετε

Μπάνιο οργάνωση: Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου τους.

Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. 

Cozy cardio: Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσετε να αθλείστε

Cozy cardio: Η αντικατάσταση 30 λεπτών ημερησίως καθιστικής δραστηριότητας με σωματική δραστηριότητα ελαφριάς έντασης συσχετίστηκε με 11% μείωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία και 24% μείωση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας.