Αυτοφροντίδα

Μυαλό φροντίδα: Ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης

Μυαλό φροντίδα: Ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης

Μυαλό φροντίδα: Ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης. Είναι πολύ απλές πρακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι η επιμονή, καθώς διαφορετικά δεν θα παρατηρήσετε καμία πρόοδο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η ικανότητα να θυμάστε είναι μειωμένη. Η γήρανση, η χρήση ορισμένων ουσιών ή ορισμένων διαταραχών υγείας είναι οι πιο συχνές αιτίες. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης τρόποι για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις και οι ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης είναι ένας από αυτούς.

Ο εγκέφαλος απαιτεί εκπαίδευση για να διατηρεί όλες τις λειτουργίες του σε καλή κατάσταση. Οι ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης είναι ένας τρόπος τόσο για την αύξηση της χωρητικότητας της μνήμης όσο και για την αποκατάστασή της ή για την αποτροπή της απώλειας, είτε στο πλαίσιο μιας ασθένειας είτε εκτός αυτής. Ανάγνωση, μια από τις καλύτερες ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης. Η ανάγνωση παρέχει τεράστια γνωστικά, συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη . Το καλύτερο είναι ότι είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, από την οποία μπορείτε να εξαγάγετε τεράστια οφέλη, μεταξύ αυτών, να διεγείρετε τη μνήμη.

Απομνημονεύστε συνδυαστικά.  Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να θυμάστε κάτι είναι να το συσχετίσετε με κάτι άλλο που είναι πολύ οικείο και ιδιαίτερα οπτικό. Δοκιμάστε να κάνετε αυτήν την άσκηση, εμπνευσμένη, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ο Ρωμαίος ευγενής έπρεπε να δώσει εκτενείς ομιλίες και δεν ήθελε να βασιστεί σε ένα γραπτό κείμενο. Για να θυμηθούμε ό, τι είχε να πει έκανε ένα ψυχικό παλάτι. Πώς το κάνεις αυτό; Γράψτε το περιεχόμενο αυτού που θέλετε ή πρέπει να απομνημονεύσετε. Στη συνέχεια, σκεφτείτε την όμορφη αίθουσα ενός παλατιού και εντοπίστε κάθε ένα από τα στοιχεία που πρέπει να θυμάστε σε κάθε ένα από τα αντικείμενα που το συνθέτουν. Η πόρτα θα είναι ένα από αυτά τα στοιχεία. οι καρέκλες,οι φωτογραφίες, άλλοι και ούτω καθεξής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το αντίδοτο για το άγχος κάτω από τη μύτη σου

Μπορεί η σκληρή σωματική εργασία να αυξήσει τον κίνδυνο για την άνοια

Η ρουτίνα της αυτοφροντίδας σου είναι το μυστικό για όλα

Δυσάρεστες συνέπειες της μη κατανάλωσης λαχανικών στην καθημερινότητά μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τεχνικές χαλάρωσης για όταν έχετε στρες

Τεχνικές χαλάρωσης: Εάν ξεκινήσετε την πρακτική, ίσως παρατηρήσετε ότι το μυαλό σας στην αρχή δεν θα σταματά να σκέφτεται και να πηδά από τη μία σκέψη στην άλλη. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αυτό συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να κρίνετε ωστόσο αυτές τις σκέψεις ή τα συναισθήματα που ανακινούνται. Απλώς παρατηρείστε τη διαδικασία και επιστρέψατε ξανά στο παρόν ή το στοχευμένο αντικείμενο ή mantra.

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ρέικι : Ενισχύστε την ευημερία σας

Ρέικι : Στο παρόν άρθρο, ακολουθούν συμβουλές για να καταφέρετε μέσω της ενεργειακής θεραπείας να ανακτήσετε την ευημερία σας.

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Αθλητισμός: "Υπάρχουν ξεχωριστές αλλά αλληλένδετες περιοχές στις οποίες η γιόγκα έχει συγκεκριμένα οφέλη, όχι μόνο για καρδιακές παθήσεις αλλά και για οποιαδήποτε ασθένεια", λέει ο ερευνητής και νευροεπιστήμονας της γιόγκα, Δρ Sat Bir Singh Khalsa, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ,ε'ιναι μια φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική σας στήλη, η τακτική κίνηση και η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας.