Αυτοφροντίδα

Morning ritual: Πώς να ξεκινάμε την κάθε ημέρα μας δυναμικά

Morning ritual: Πώς να ξεκινάμε την κάθε ημέρα μας δυναμικά

Morning ritual: Μάθετε πώς να ξυπνάτε με θετική ενέργεια και να ξεκινάτε το πρωινό σας γεμάτοι ζωντάνια, μέσα από απλά και εύκολα tips αυτοφροντίδας.

Το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητάς σας δεν είναι δεδομένο. Διαμορφώνεται από τις προσδοκίες, τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις που έχετε σχηματίσει για αυτό. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των πεποιθήσεων και προσδοκιών κωδικοποιείται σε συνήθειες που ενσωματώνετε στην καθημερινή σας ζωή. Ναι, μερικές από αυτές τις συνήθειες σχηματίζονται ασυνείδητα και μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές ή περιοριστικές. Αντίστροφα, μπορείτε συνειδητά να δημιουργήσετε θετικές συνήθειες που θα μεταμορφώσουν και θα ενδυναμώσουν σημαντικά τη ζωή σας.

Αυτό είναι ένα ισχυρό σημείο εκκίνησης που όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν. Το κοινό χαρακτηριστικό των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων είναι η αναγνώριση της δύναμης που έχουν στη συν-δημιουργία της πραγματικότητάς τους. Το πετυχαίνουν αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτονται, πιστεύουν ή περιμένουν να είναι η πραγματικότητά τους. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αλλαγής των προτύπων πεποιθήσεών μας είναι η εξάσκηση και η διατήρηση των morning rituals. Οι αρχαίες παραδόσεις είχαν κατανοήσει σαφώς τη δύναμη των τελετουργιών στην ενίσχυση των συνηθειών και στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε και δημιουργούμε την πραγματικότητα μας εδώ και πολύ καιρό.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα από τα morning rituals που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα. Φυσικά, μπορείτε να έχετε τις δικές σας απογευματινές ή βραδινές τελετουργίες, αλλά οι πρωινές τελετουργίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην ενδυνάμωση της ημέρας σας. Άλλωστε, σας βοηθούν να φορτίζετε τον εαυτό σας θετικά πριν ξεκινήσουν όλα!

Morning ritual & ξεκινάμε με χαμόγελο

  • Όπως λέει κι ο τίτλος, ξεκινάμε με ένα πλατύ, ειλικρινές χαμόγελο που πηγάζει από μέσα μας.
  • Στρώνουμε το κρεβάτι μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε κάτι από πολύ νωρίς το πρωί. Πρόκειται για το πρώτο μας επίτευγμα μέσα στην ημέρα!
  • Σκεφτόμαστε όλα τα πράγματα για τα οποία αξίζει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Είμαστε υγιείς, έχουμε μια όμορφη οικογένεια, στέγη επάνω από το κεφάλι μας, κάποιον να μας αγαπά κτλ.
  • Κάνουμε μια λίστα με τα σημαντικά πράγματα που θέλουμε να ολοκληρώσουμε μέσα στην ημέρα.
  • Περνάμε λίγες στιγμές μέσα στην ησυχία, με κλειστά μάτια και με την αυτοσυγκέντρωσή μας μονάχα στην αναπνοή μας. Αναπνέουμε βαθιά, ήρεμα, με τον αέρα να φτάνει μέχρι μέσα στην κοιλιά μας.
  • Ετοιμάζουμε ένα θρεπτικό πρωινό και απολαμβάνουμε τον καφέ, το τσάι μας ή το ρόφημά μας με γαλήνη. Κανείς δεν μας κυνηγάει!
  • Ακούμε μουσική ή κάποιο podcast με καλή διάθεση. Σκοπός μας είναι να γεμίσουμε θετική ενέργεια, να αποβάλουμε την τοξικότητα και να ξεκινήσουμε ήρεμοι την ημέρα μας.

Εσείς ποια από αυτά τα morning rituals εφαρμόζετε ήδη και ποια σας κίνησαν την περιέργεια να τα δοκιμάσετε; Ένα είναι σίγουρο. Ο εαυτός σας αξίζει όλη την αυτοφροντίδα που μπορείτε να του χαρίσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

4 βήματα που μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά σας στο άγχος

Αυτοφροντίδα: Η αναγκαιότητα που πρέπει να είναι προτεραιότητα σε χαλεπούς καιρούς

"Καμπανάκια" που δείχνουν ότι παραμελούμε τον εαυτό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι πολύπλευρη. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση στη ψυχοθεραπεία. Ενώ άλλοι επωφελούνται από τη λήψη φαρμάκων, κι άλλοι από τις φυσικές θεραπείες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού

Αυτοφροντίδα διαλογισμός: Το να παρέχουμε στον εαυτό σας «χρόνο για μας» μας βοηθά να χαλαρώσουμε, μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τελικά βελτιώνουμε την ευτυχία και την ικανοποίησή μας από τη ζωή, επειδή συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με αυτό που επιθυμούμε.