Αυτοφροντίδα

Κολύμβηση: Η αγχολυτική άσκηση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι [vid]

Κολύμβηση: Η αγχολυτική άσκηση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι [vid]

Κολύμβηση: Η τακτική κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να αυξήσει την αυτοεκτίμησή σας, να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, να επιβραδύνει την γεροντική άνοια, να βελτιώσει τον ύπνο σας και να μειώσει αποτελεσματικά το στρες.

Το να είστε σωματικά δραστήριοι και δραστήριες είναι σημαντικό για την συνολική σας υγεία, ειδικά μετά τις εκτεταμένες περιόδους καθιστικής ζωής που έφεραν οι περιορισμοί και τα lockdowns, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κολύμβηση δεν είναι απλώς μια εξαιρετική και προσβάσιμη στους περισσότερους ανθρώπους αερόβια άσκηση, που δυναμώνει την καρδιά και τους μύες, καθώς ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τα σημαντικά της οφέλη στην ψυχική υγεία και ευημερία. Η τελευταία επίσης έχει δεχτεί σημαντικά πλήγματα λόγω της πανδημίας, με τα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους να αυξάνονται παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ευτυχώς είμαστε προνομιούχοι, καθώς η θάλασσα είναι παντού γύρω μας και έχουμε αρκετές ευκαιρίες να κάνουμε μια πολύ απαραίτητη βουτιά που θα μας αναζωογονήσει.

Πώς η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία

Το να είστε σωματικά δραστήριοι και δραστήριες έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία. Ειδικότερα, τόσο μελέτες, όσο και αυτοαναφορές κολυμβητών που ασκούνται τακτικά σημειώνουν ότι η συνεπής κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να αυξήσει την αυτοεκτίμησή σας, να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, να επιβραδύνει την γεροντική άνοια και τη γνωστική έκπτωση που οφείλεται στην γήρανση, να βελτιώσει τον ύπνο σας και να μειώσει αποτελεσματικά το στρες.

Ειδικότερα, το κολύμπι έχει μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα του άγχους ή της κατάθλιψης για 1,4 εκατομμύρια ενήλικες στη Βρετανία, σύμφωνα με παλιότερη μελέτη, με μισό εκατομμύριο σχεδόν Βρετανούς ενήλικες με προκλήσεις ψυχικής υγείας να δηλώνουν ότι ο αριθμός των επισκέψεων τους σε επαγγελματία υγείας σχετικά με την ψυχική τους υγεία έχει μειωθεί ως αποτέλεσμα της τακτικής κολύμβησης. Πολλοί δε αναφέρουν ότι ακόμη και το να βρίσκονται απλώς στο νερό τους βοηθά να χαλαρώσουν και να αφήσουν στην άκρη τα άγχη και τις έγνοιες τους. Τούτο οφείλεται ενδεχομένως στην επαναληπτική φύση της άσκησης και την ανάγκη να εστιάσετε την προσοχή σας στην αναπνοή, ενώ κολυμπάτε, ενώ τα ηρεμιστικά της οφέλη αυξάνονται προφανώς όταν κολυμπάτε στο φυσικό περιβάλλον.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της άγριας κολύμβησης στην ψυχική υγεία

Η άσκηση που ασκεί το σώμα μέσα και έξω

4 λόγοι που η κολύμβηση σου κάνει καλό

Κολύμβηση: 3 τρόποι που κάνει καλό στην ψυχολογία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Αθλητισμός: Η τακτική άσκηση και η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας βοηθούν να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα. Η άσκηση επιτρέπει επίσης τη σωστή στάση του σώματος και μειώνει τις ενοχλήσεις όπως ο πόνος στην πλάτη και ο λήθαργος.

Άτομα με Πάρκινσον στρέφονται στην πυγμαχία για να επιβραδύνουν την ασθένεια

Μποξ αυτοφροντιδα: Η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των κινητικών δεξιοτήτων, της ισορροπίας, της ομιλίας και των αισθητηριακών λειτουργιών και δεν υπάρχει θεραπεία, γεγονός που καθιστά τον αγώνα για την επιβράδυνση της εξέλιξής του υψηλή προτεραιότητα για τους ασθενείς.

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο;

Ηλιακό Έγκαυμα: Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι καίγονται από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει λόγω μειωμένης εφαρμογής αντηλιακού. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να φροντίσετε τα εγκαύματα αυτά.

Οφέλη της κολύμβησης για την υγεία, σύμφωνα με το CDC

Κολύμβηση: Μόλις δυόμισι ώρες αερόβιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως κολύμπι, ποδηλασία ή τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σωστή διατροφή και άσκηση

Αθλητισμός: Οι επιστήμονες διερευνούν πώς η διατροφή, η άσκηση και η κοινωνική δέσμευση μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της γνωστικής έκπτωσης και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.

Πώς επηρεάζει η διακόσμηση τη διάθεσή μας;

Interior Design: Η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που ενεργούμε. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους διακόσμησης για να είμαστε πιο ευδιάθετοι.