Ψυχική Υγεία

Άγρια κολύμβηση: Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της για την ψυχική υγεία

Άγρια κολύμβηση: Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της για την ψυχική υγεία

Άγρια κολύμβηση: «Επειδή είναι μια τόσο έντονη εμπειρία να βρίσκεσαι σε ανοιχτό νερό, τα οφέλη στην ψυχική σου υγεία είναι φανταστικά», σημειώνει χαρακτηριστικά .η Vicky Malmsjö εκπαιδεύτρια κολύμβησης από το Έσσεξ.

Καθώς η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία πλησιάζει στο τέλος της, η Vicky Malmsjö εκπαιδεύτρια κολύμβησης στο Έσσεξ μιλά για τα οφέλη της κολύμβησης στην ανοιχτή θάλασσα στην ψυχική υγεία. Η Vicky Malmsjö, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της επιχείρησης προπονητών Swimspirational, που βρίσκεται κοντά στο νησί Mersea, άρχισε να κολυμπά σε ανοιχτά νερά αφού διαγνώστηκε με εκφυλιστική νόσο δίσκου που δεν της επέτρεπε να περπατά για 3 μήνες. Διαπίστωσε ότι όταν ήταν μέσα στο νερό ο σωματικός της πόνος μειωνόταν, το κολύμπι την βοήθησε να αποφύγει την επέμβαση και είχε εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην ψυχική της υγεία.

Σήμερα, συστήνει την κολύμβηση σε άλλους: «Είσαι στη παρούσα στιγμή. Είναι δύσκολο να σκεφτείς τι συμβαίνει στο σπίτι όταν είσαι βυθισμένος σε κρύο – πολύ κρύο – νερό. Μπορεί να οδηγείτε προς την θάλασσα και να σκέφτεστε πώς πρέπει να πάτε στα μαγαζιά μετά ή τι έκαναν τα παιδιά ή ο σκύλος σας, αλλά μόλις μπείτε στο νερό, οι αισθήσεις σας ξυπνούν και βυθίζεστε εντελώς στην εμπειρία», λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν: «Οποιαδήποτε δραστηριότητα όπου ελέγχετε την αναπνοή σας, μειώνοντας τον καρδιακό σας ρυθμό, κρατώντας το αίμα σας σε καλή κυκλοφορία, σας βοηθά να χαλαρώσετε. «Επειδή είναι μια τόσο έντονη εμπειρία να βρίσκεσαι σε ανοιχτό νερό, τα οφέλη στην ψυχική σου υγεία είναι φανταστικά», προσθέτει.

Εκτός από τα πιο αναμενόμενα, η ίδια θέλει επίσης να τονίσει περισσότερα πιο απροσδόκητα οφέλη της κολύμβησης στην θάλασσα. Όπως λέει: «Όταν κοιτάς το περιβάλλον στο οποίο κολυμπάς, μπορεί να δεις αλκυόνες, κύκνους, πάπιες, ίσως μια φώκια στη θάλασσα, αν είσαι τυχερός. “Τα σύννεφα στον ουρανό, η φύση, τα δέντρα- πώς να μην το απολαύσεις;”

Ενώ η Vicky Malmsjö υποστηρίζει ότι το κολύμπι σε ανοιχτά νερά μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία βοηθώντας να γίνεται ένα με τη φύση, επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει ένα πραγματικό στοιχείο κοινότητας σε αυτό το άθλημα, και ότι οι άνθρωποι με τους οποίους κολυμπά είναι επίσης ευεργετικοί για την ψυχική της υγεία: «Το στοιχείο της φιλίας: Μπορώ ειλικρινά να πω ότι δεν έχω γνωρίσει ποτέ έναν υπαίθριο κολυμβητή που να μην ήταν φιλόξενος και φιλικός», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις, τι φύλο είσαι, τι φυλή είσαι, πόσο χρονών είσαι, η σεξουαλικότητά σου, πόσα χρήματα έχεις ή τι αυτοκίνητο οδηγείς- συναντιέστε και είστε όλοι απλώς κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας. «Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά άλλα αθλήματα για τα οποία μπορείτε να το πείτε αυτό», καταλήγει.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η άγρια ​​κολύμβηση μπορεί να ωφελήσει την ψυχική υγεία

Κολύμπι - Τα οφέλη στην ψυχική υγεία

Η Άγρια Κολύμβηση έχει ολιστικά οφέλη για την υγεία

H θάλασσα ως τόπος θεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαδικτυακός εκφοβισμός και αυτοκτονία στην πρώιμη εφηβεία

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Οι νέοι έφηβοι που γίνονται στόχοι διαδικτυακού εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να αναφέρουν σκέψεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μια συσχέτιση που υπερβαίνει τη σχέση μεταξύ αυτοκτονίας και παραδοσιακού εκφοβισμού - εκτός διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Lifespan Brain Institute (LiBI) του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας. (CHOP) και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο JAMA Network Open.

Τι σημαίνει το Deadnaming και πως επηρεάζει ψυχικά την αλλαγή φύλου;

Deadnaming: Η αλλαγή των ονομάτων είναι συχνά ένα κομβικό σημείο στη διαδικασία της εξόδου για τρανς άτομα και άτομα με διαφορετικό φύλο, και η συζήτηση γύρω από τη σημασία ενός ονόματος στην ταυτότητα κάποιου είναι καθολική. 

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

ΠΟΥ: Η ψηφιακή παρέμβαση ψυχικής υγείας αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης μεταξύ προσφύγων

ΠΟΥ: Έχει υπολογιστεί ότι το 22% των εκτοπισμένων, πληγέντων από τον πόλεμο Σύριων στον Λίβανο υποφέρουν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης. Αν και η κατάθλιψη και άλλες κοινές ψυχικές διαταραχές είναι η κύρια αιτία αναπηρίας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκτοπισμένων δεν λαμβάνουν θεραπεία.

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Μια διεπιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι ίσος αριθμός κοριτσιών και αγοριών έχει πιθανότητες διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD), εφόσον τα κορίτσια δεν "διαφύγουν" του προσυμπτωματικού ελέγχου.