Αυτοφροντίδα

Κηπουρική: Πώς τα φυτά θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας;

Κηπουρική: Πώς τα φυτά θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας;

Κηπουρική: Η κηπουρική είναι μια από εκείνες τις υπέροχες πρακτικές που συμβάλλουν στην προσωπική, συλλογική και πλανητική ευημερία ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την American Horticultural Therapy Association, τα οφέλη από τη συμμετοχή σε κηπευτικές δραστηριότητες και την έκθεση στη φύση φαίνονται σε γνωστικούς, ψυχολογικούς, κοινωνικούς και φυσικούς τομείς και η έρευνα συνεχίζει να αποκαλύπτει αυτές τις συνδέσεις σε πολλές ομάδες ανθρώπων. Έχει σημειωθεί αύξηση στους θεραπευτικούς κήπους που υποστηρίζουν τις αλληλεπιδράσεις ανθρώπων-φυτών και την ανθρώπινη ευημερία. Βασικές κλινικές μελέτες σχετικά με τις θεραπευτικές επιδράσεις της κηπουρικής έχουν ήδη δημοσιευθεί στη δεκαετία του ’80, του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας.

Τα ακόλουθα οφέλη της κηπουρικής στην ευημερία μας έχουν αναφερθεί σε κλινικές μελέτες

  • Τα γνωστικά οφέλη περιέχουν ενισχυμένη γνωστική λειτουργία, τόνωση της μνήμης, βελτιωμένη συγκέντρωση, επίτευξη στόχων και ικανότητα προσοχής.
  • Τα ψυχολογικά οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα ζωής, διάθεση και αίσθηση ευεξίας, αυξημένη αυτοεκτίμηση, αίσθηση σταθερότητας και αίσθησης ελέγχου, μειωμένο άγχος, μειωμένο άγχος, ανακούφιση από την κατάθλιψη, βελτιωμένη αίσθηση προσωπικής αξίας, συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης, προσωπική ικανοποίηση, αίσθηση υπερηφάνειας και ολοκλήρωσης.
  • Τα σωματικά οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση, μειωμένο καρδιακό ρυθμό, βελτιωμένες λεπτές και αδρές ​​κινητικές δεξιότητες και συντονισμό ματιού-χεριού.

  • Τα κοινωνικά οφέλη περιλαμβάνουν αυξημένη κοινωνική ένταξη, υγιέστερα πρότυπα κοινωνικής λειτουργίας και βελτιωμένη συνοχή της ομάδας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το φτωχό σε θρεπτικά συστατικά χώμα επηρεάζει την υγεία, την ομορφιά & την ευεξία

Τι είναι η τριγωνέλλα και πώς ωφελεί τον οργανισμό μας;

Εξερευνήστε τα οφέλη της κηπουρικής για το σώμα & την ψυχή

Πώς να κάνετε το σπίτι σας φιλικό προς την αυτοφροντίδα σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου;

Σχεδιάζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και πιθανώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.