Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Φυτά εσωτερικού χώρου: Για ποιο λόγο τα φυτά μας κάνουν ευτυχισμένους

Φυτά εσωτερικού χώρου: Για ποιο λόγο τα φυτά μας κάνουν ευτυχισμένους

Φυτά εσωτερικού χώρου: Κάντε μια βόλτα σε ένα πάρκο και παρατηρήστε πώς η φύση καταπραΰνει και χαλαρώνει την ανθρώπινη φύση μας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν το ίδιο πράγμα. Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους τα φυτά εσωτερικού χώρου σας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

Συμβαίνει τα φυτά με το φανταστικό πράσινο φύλλωμά τους να κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους. Τα λουλούδια δημιουργούν ευτυχία και βελτιώνουν τη διάθεση των ανθρώπων. Είναι γεγονός ότι η ύπαρξη δέντρων πυροδοτεί αποκρίσεις που αναπηδούν μέσα από δισεκατομμύρια νευρωνικές οδούς στον εγκέφαλο για να μας ενημερώσουν αναπόφευκτα ότι, ναι, αισθανόμαστε υπέροχα. Απλώς κάντε μια βόλτα σε ένα πάρκο και παρατηρήστε πώς η φύση καταπραΰνει και χαλαρώνει την ανθρώπινη φύση μας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν το ίδιο πράγμα. Είτε είναι ένας υπέροχος φοίνικας που βγαίνει από ένα δοχείο είτε ένας τοίχος γεμάτος με ζωντανά φυτά, το να περιτριγυρίζετε από αυτά κάνει τη ζωή καλύτερη. Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους τα φυτά εσωτερικού χώρου σας κάνουν πιο ευτυχισμένους και γιατί πρέπει να τα ευχαριστήσετε για τα δώρα που μας κάνουν.

5 Λόγοι να προσθέσετε τα φυτά στη ζωή σας

  • Βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης. Τα φυτά μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και μας δίνουν αυξημένη ενέργεια. Τα φυτά που τοποθετούνται σε αίθουσες ανάνηψης του νοσοκομείου καθώς και η θέα σε όμορφους κήπους βοηθούν τους ασθενείς να επουλωθούν γρηγορότερα. Τα αποτελέσματα του ωραιοποίησης του εσωτερικού περιβάλλοντος με φυτά είναι καταπραϋντικά και συμβάλλουν στην ευεξία και την άνεση. Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι επίσης πολύ καλύτερη λόγω της ικανότητας των φυτών να αντλούν αέρα και να εκπνέουν φρέσκο ​​οξυγόνο. Διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία είναι ότι: μειώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, δημιουργεί θετική διάθεση και βελτιώνει τον ύπνο. 
  • Καλύτερη απόδοση και περισσότερη ενέργεια. Τα φυτά φέρνουν αισθήματα ζωτικότητας και βελτιώνουν την κατάσταση του νου. Η υποσυνείδητη επίδραση των φυτών έχει ένα αποτέλεσμα που ανυψώνει το πνεύμα και φέρνει ευτυχία. Ένα περιβάλλον που περιλαμβάνει φυσικά στοιχεία και φυτά φέρνει μια θετική άποψη για τη ζωή και τονώνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο ζωντανοί και δραστήριοι. Το μυαλό μας πρέπει να τονωθεί και ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να φέρουμε την ενέργεια του εξωτερικού χώρου, σε εσωτερικούς χώρους με φυτά.
  • Νιώστε πιο χαλαροί. Η βαθιά σύνδεσή μας με τη φύση μάς κάνει να νιώθουμε καλά. Η βιοφιλία είναι η σύνδεση που νιώθουμε με τη φύση. Κοιτάζοντας τον γαλάζιο ουρανό, ο άνεμος που φυσάει απαλά, η γλυκιά μυρωδιά του ξημερώματος και ο χρυσός θησαυρός του να είσαι τυλιγμένος στο πράσινο μας αγγίζει βαθιά. Δεδομένου ότι τείνουμε να περνάμε τόσο πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, φέρνοντας φυτά μέσα στη γέφυρα αυτή η βιοφιλική σύνδεση για εμάς και τα καταπραϋντικά αποτελέσματα είναι εξίσου ισχυρά. Είμαστε συνδεδεμένοι με τα σχήματα, τα χρώματα και τους ήχους της φύσης. Και η θέαση εικόνων της φύσης καθώς και η μίμηση της ομορφιάς με φυτά εσωτερικού χώρου, ζωντανούς τοίχους και υδάτινα στοιχεία μας φέρνει ηρεμία. Το άγχος ελαχιστοποιείται μέσω των χαλαρωτικών πλεονεκτημάτων των φυτών.
  • Βελτιώστε τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Τα φυτά βοηθούν τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν στις εργασίες που έχουν, είτε στο σπίτι είτε στο χώρο εργασίας. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, η διατήρηση της μνήμης αυξήθηκε κατά 20% ενώ βρισκόταν γύρω από φυτά, επηρεάζοντας θετικά τις μαθησιακές ικανότητες. Η επίδραση της φύσης διεγείρει τις αισθήσεις και το μυαλό και βελτιώνει τη νοητική γνώση και απόδοση. Η απόδοση της εργασίας είναι καλύτερη, πιο ακριβής και υψηλότερης ποιότητας όταν υπάρχουν φυτά. Η τοποθέτηση φυτών σε εσωτερικούς χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουν οπτικά ένα φυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για ένα στάσιμο περιβάλλον. Ακόμη και η τοποθέτηση ενός φυτού σε γλάστρα πάνω σε ένα γραφείο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ικανότητα εστίασης στην εργασία που έχετε στο χέρι και μειώνει την απουσία εργαζομένων. Τα φυτά διαχέουν τον θόρυβο για να δημιουργήσουν ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον.

  • Μειώνει το θόρυβο. Η ζωή στην αστική ζωή είναι θορυβώδης. Τα αυτοκίνητα στους δρόμους, τα χλοοκοπτικά, οι φυσητήρες, οι κατασκευές και όλα τα είδη θορύβου δημιουργούν ένα λιγότερο γαλήνιο περιβάλλον. Οι χαμηλού βαθμού θόρυβοι που ερεθίζουν είναι μέρος της αφθονίας των στρεσογόνων παραγόντων που εκτιθέμεθα καθημερινά. Τα φυτά έξω χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για να κρατούν χαμηλά τα επίπεδα θορύβου. Και τα φυτά μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα μέσα σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο. Τα φυτά και τα φύλλα τους απορροφούν τον ήχο, καθώς  αντανακλούν το θόρυβο του περιβάλλοντος, δίνοντας στο περιβάλλον μια πιο γαλήνια ατμόσφαιρα. Η τοποθέτηση ψηλότερων φυτών σε δοχεία δίπλα στα παράθυρα ή σε στρατηγικές περιοχές όπου θέλετε να διαχέετε το επίπεδο θορύβου είναι μόνο μία από τις δεξιότητες που έχει ένα φυτό σε κάθε δουλειά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φύκια: Πώς να επωφεληθείτε από τον θησαυρό της θάλασσας;

Φυτά γεμάτα οξυγόνο για το δωμάτιό μας!

Βότανα και φυτά από τη φύση στην υπηρεσία της ομορφιάς

Φυτά εσωτερικού χώρου ακόμη και για σπίτια και γραφεία που δεν είναι τόσο φωτεινά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Σιέστα: Πόσο ωφέλιμη είναι η ανάπαυση του μεσημεριού για την υγεία;

Σιέστα: Η ενσωμάτωση της σιέστα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, από βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτίωση της διάθεσης έως καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Τι να κάνετε για να καταφέρετε να ξεχαστείτε;

Ανησυχία μυαλό: Η ανησυχία μπορεί να είναι ένα επίμονο και εξαντλητικό μέρος της ζωής, αλλά υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του ψυχικού φόρτου

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Close Icon