Αυτοφροντίδα

Γυμναστική στο σπίτι: Πώς να ξεκινήσετε τη δική σας ρουτίνα γυμναστικής;

Γυμναστική στο σπίτι: Πώς να ξεκινήσετε τη δική σας ρουτίνα γυμναστικής;

Γυμναστική στο σπίτι: Το πιο δύσκολο είναι να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε, ειδικά εάν δεν είστε σίγουροι πώς να φτιάξετε μια αποτελεσματική ρουτίνα στο σπίτι που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να μην θέλετε να ασκηθείτε στο γυμναστήριο. Μερικοί άνθρωποι νιώθουν εκφοβισμό σε ένα περιβάλλον γυμναστικής. Μερικοί μπορεί να δυσκολεύονται με τη φροντίδα των παιδιών ή άλλες υποχρεώσεις. Άλλοι απλώς θέλουν να δημιουργήσουν μια ρουτίνα άσκησης που μπορούν να κάνουν είτε στο σπίτι είτε ενώ ταξιδεύουν και χωρίς πρόσβαση σε γυμναστήριο.

Το πιο δύσκολο είναι να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε, ειδικά εάν δεν είστε συνηθισμένοι στην τακτική άσκηση ή δεν είστε σίγουροι πώς να φτιάξετε μια αποτελεσματική ρουτίνα στο σπίτι που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε στρατηγικές και συμβουλές για γυμναστική στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε το σωματικό σας βάρος

Η χρήση του δικού σας σώματος είναι ο απλούστερος τρόπος για να γυμναστείτε στο σπίτι. Υπάρχει μια ποικιλία αποτελεσματικών ασκήσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε δύναμη και αντοχή και να κάψετε θερμίδες. Και με την κυκλική προπόνηση (πηγαίνοντας από τη μια άσκηση στην άλλη, με λίγη ή καθόλου ανάπαυση), διατηρείτε τον καρδιακό σας ρυθμό ψηλά, καίτε περισσότερες θερμίδες και αξιοποιείτε στο έπακρο τον χρόνο άσκησης. ταν γυμνάζεστε στο σπίτι μόνο με σωματικό βάρος, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε καρδιαγγειακή άσκηση, προπόνηση δύναμης ή συνδυασμό και των δύο.

Επενδύστε σε Ευέλικτο Εξοπλισμό

Εάν θέλετε να γυμνάζεστε στο σπίτι σε σταθερή βάση, σκεφτείτε να επενδύσετε σε κάποιο εξοπλισμό γυμναστικής. Το τι και πόσο θα επιλέξετε να προσθέσετε στο γυμναστήριο του σπιτιού σας θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας και τους περιορισμούς χώρου. Όταν επιλέγετε εξοπλισμό προπόνησης στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι είναι ευέλικτο. Τα κομμάτια του εξοπλισμού που έχουν σχεδιαστεί μόνο για συγκεκριμένες μετακινήσεις δεν είναι τόσο χρήσιμα και θα μπορούσαν να είναι σπατάλη χώρου και χρημάτων.

Δημιουργήστε την κίνηση στην ημέρα σας φυσικά

Εάν οι δομημένες προπονήσεις δεν είναι ιδανικές για εσάς ή έχετε δυσκολία στην άσκηση, σκεφτείτε δραστηριότητες εκτός του πεδίου εφαρμογής των παραδοσιακών προπονήσεων. Η ενίσχυση της κίνησής σας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά, ειδικά εάν αντικαθιστά περισσότερες καθιστικές δραστηριότητες. Στην πραγματικότητα, η δραστηριότητα χωρίς άσκηση μπορεί να αντιπροσωπεύει έως και το 50% της ημερήσιας καύσης θερμίδων σας εάν είστε δραστήριοι. Και αν η καύση θερμίδων δεν σας απασχολεί, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία από την κίνηση αντί να κάθεστε, όπως μειωμένος κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας3 και καλύτερη ψυχική υγεία.

Οι ιδέες για να αυξήσετε την κίνηση στην ημέρα σας περιλαμβάνουν να ρυθμίζετε χρονόμετρα για να σηκώνεστε και να κινείστε κάθε ώρα, να περπατάτε αντί να οδηγείτε για να κάνετε κοντινές δουλειές και να πηγαίνετε για βραδινούς περιπάτους ή στο πάρκο με τα παιδιά ή τον σκύλο σας αντί να βλέπετε τηλεόραση. Χόμπι όπως η κηπουρική, η μαγειρική και δραστηριότητες όπως οι προσπάθειες βελτίωσης του σπιτιού και ο καθαρισμός μπορούν όλα να βοηθήσουν στην αύξηση της κίνησής σας.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι σημαντικό για εσάς να πίνετε νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι;

Η φυσική κατάσταση είναι ζωτικός παράγοντας ευζωίας

Τι προσφέρουν τα VR προγράμματα γυμναστικής;

8 Τρόποι για να σκεφτείτε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη της κολύμβησης στο κρύο νερό;

Θαλασσινό νερό: Το κολύμπι σε κρύο θαλασσινό νερό έχει συσχετιστεί με τη στόχευση της φλεγμονής και έτσι τη μείωση των συμπτωμάτων της ημικρανίας, της αρθρίτιδας, του διαβήτη τύπου 2 και της κατάθλιψης.