Αυτοφροντίδα

Γιόγκα Οφέλη: Καταπολεμήστε το άγχος και βρείτε τη ζητούμενη γαλήνη [vid]

Γιόγκα Οφέλη: Καταπολεμήστε το άγχος και βρείτε τη ζητούμενη γαλήνη [vid]

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα - οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.

H γιόγκα είναι μια πρακτική νου-σώματος που συνδυάζει φυσικές πόζες, ελεγχόμενη αναπνοή και διαλογισμό ή χαλάρωση. Ως μια ολιστική προσέγγιση και πρακτική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στον περιορισμό της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση του καρδιακού ρυθμού. Ένα επιπλέον πλεονέκτημά της είναι ότι σχεδόν όλοι μπορούν να κάνουν γιόγκα.

Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα – οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.

  • Στάσεις τις γιόγκα

Οι στάσεις γιόγκα είναι μια σειρά κινήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και του νου. Οι πόζες κυμαίνονται από απλές έως δύσκολες.

  • Αναπνοή

Ο έλεγχος της αναπνοής σας είναι ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της γιόγκα. Η γιόγκα διδάσκει ότι ο έλεγχος της αναπνοής σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το σώμα σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

  • Διαλογισμός ή χαλάρωση

Στη γιόγκα, μπορείτε να συμπεριλάβετε διαλογισμό ή χαλάρωση. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να είστε πιο mindful και παρόντες/ούσες στη στιγμή χωρίς κρίση.

 


Τα οφέλη της γιόγκα για την υγεία

  • Μείωση του στρες

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες. Η τακτική γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και τη συνολική αίσθηση ευεξίας. Η γιόγκα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους που οφείλονται σε δύσκολες καταστάσεις.

  • Βελτιωμένη φυσική κατάσταση

Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ισορροπία, ευελιξία, εύρος κίνησης και δύναμη.

  • Αρωγός στη διαχείριση του πόνου και των χρόνιων παθήσεων

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου για χρόνιες παθήσεις, όπως οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, η αρθρίτιδα, η αϋπνία και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Η συμβολή της επίσης στη διαχείριση του πόνου στην πλάτη και τον αυχένα είναι σημαντική, ενώ ορισμένες στάσεις γιόγκα είναι μια πολύ καλή επιλογή για την φυσική ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η γίογκα μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορώ να κάνω σεξ, εάν έχω προστατίτιδα;

7 λόγοι που μια βουτιά στη θάλασσα είναι θεραπευτική για τα μαλλιά

Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο καλύτερα θυμάστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.

Μπορεί η ζώνη πλούτου Feng Shui πραγματικά να σας κάνει πλούσιους;

Ζώνη πλούτου Feng shui: Εδώ μπαίνει ο Νόμος της Έλξης. Επομένως, όσο περισσότερο εστιάζετε στους στόχους σας και οραματίζεστε ενεργά τον εαυτό σας να τους πετυχαίνει, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνετε.

Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές».