Αυτοφροντίδα

Φρόντισε τον εαυτό σου: Τι να κάνεις όταν θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον

Φρόντισε τον εαυτό σου: Τι να κάνεις όταν θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον

Φρόντισε τον εαυτό σου: Τι να κάνεις όταν θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον. Ό,τι κι αν περνάς αυτή τη στιγμή, η σύνδεση και η επικοινωνία με τους άλλους είναι το κλειδί για να ζεις καλά. 

Ειδικά αν παλεύεις με μια ασθένεια, κατάθλιψη, εθισμό, την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ή ακόμα και με τη μοναξιά. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ξέρεις τι να κάνεις και πού να κοιτάς όταν πρέπει να μιλήσεις. Το να προσπαθείς να καλύψεις τα συναισθήματά σου, να σφίξεις τα δόντια σου και να προχωρήσεις μόνος σου, δεν είναι ποτέ αποτελεσματικό. Στην πραγματικότητα, η αίσθηση σας και τα συναισθήματά σας υπάρχουν είτε μιλάτε για αυτά είτε όχι. Δεν πρόκειται να φύγουν απλά επειδή τους αγνοείτε.

Η επικοινωνία με έναν άνθρωπο όχι μόνο παρέχει σύνδεση, άνεση και κατανόηση, αλλά προσφέρει και  ευκαιρίες για να ανταλλάξεις κοινές εμπειρίες, καθώς και να αποτρέψεις τη μοναξιά και την απομόνωση. Κατά συνέπεια, η συνομιλία με άλλο άτομο ανακουφίζει από το άγχος και βοηθά στη δημιουργία φιλιών και συνδέσεων. Η συζήτηση με άλλους βοηθάει επίσης στη λήψη αποφάσεων και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Σας εκθέτει σε νέες προοπτικές και ιδέες.

 

 

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών, ή ανθρώπων με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις, συνδέεται με μια μακρύτερη ζωή. Αντίθετα, η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά συνδέονται με την κατάθλιψη, τα φτωχότερα αποτελέσματα της υγείας και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Το  να έχεις μια ποικιλία κοινωνικών σχέσεων- ή με τα άτομα με τα οποία μπορείς να μιλήσεις- μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους καθώς και των κινδύνων που σχετίζονται με την καρδιά. Επομένως, είναι σημαντικό να βρεις ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς πράγματα.

  • Δημιουργία λίστας κοινωνικών επαφών
  • Συμμετοχή σε ηλεκτρονικό φόρουμ ή συνομιλία
  • Συμμετοχή σε ομάδα υποστήριξης
  • Συνεργάσου με έναν θεραπευτή (ψυχολόγο κ.α)
  • Επισκεφθείτε ένα χώρο λατρείας
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Τι σε εμποδίζει να την εφαρμόσεις;

Πόσο καταστροφικά είναι τα "πρέπει"

Απόλαυσε την μοναξιά σου

Πώς να μακραίνουν τα μαλλιά σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρτηριακή πίεση : "Ρύθμισέ τη", "Ζήσε περισσότερο"

Αρτηριακή πίεση : Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία στην Ελλάδα, ο επιπολασμός της Υπέρτασης είναι περίπου 36,5% στις γυναίκες και 42,7% στους άνδρες και μόνο 3 στους 10 υπερτασικούς έχει καλά ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση με τη θεραπεία που του έχει δώσει ο γιατρός του.

Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι είναι fit χωρίς να χτυπιούνται στα γυμναστήρια

Αυτοφροντίδα: Σε μία έρευνα του Rakuten Insight σε 1.000 Iάπωνες πολίτες ηλικίας 20 έως 60 ετών, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες αποκάλυψαν ότι ασκούνται σπάνια, περίπου μία φορά το μήνα ή καθόλου. Αναφέροντας ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο ή απλώς ότι δεν τους αρέσει τόσο πολύ να ασκούνται, οι περισσότεροι άνθρωποι είπαν ότι η άσκηση δεν περιλαμβάνεται στο lifestyle τους. «Δηλαδή, η άσκηση που χρειαζόμαστε είναι ίσως το είδος της άσκησης που είναι συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής μας: το περπάτημα», γράφει η συγγραφέας ευεξίας και διαλογισμού Οκουμούρα.

Αυτοφροντίδα : Φροντίστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Ο όρος  αυτο-φροντίδα, έχει γίνει μια αρκετά μοντέρνα ιδέα, μια λέξη-κλειδί αν θέλετε, ειδικά δεδομένου του αντίκτυπου που είχε αυτή η ιδέα στη βιομηχανία ευεξίας

Αυτοφροντίδα : 6 + 1 πυλώνες οργάνωσης της

Αυτοφροντίδα : Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της αυτο-φροντίδας που παράγονται από διαφορετικές αρχές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές - ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,