Ψυχική Υγεία

Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή

Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή

Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή. Είσαι εθισμένος; Στον έρωτα; Στο φαγητό; Σε ουσίες; Σε κακή συνήθειες; Ή ίσως σε κάποιον; Ο εθισμός είναι μια χρόνια και υποτροπιάζουσα εγκεφαλική διαταραχή.

Όντας εθισμένος, θα ασχοληθείτε με ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που παρέχει επιτακτικά κίνητρα και επιβραβεύει αποτελέσματα επανειλημμένα. Ωστόσο, θα οδηγήσει σε σοβαρές αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Διαταραχές στη χρήση ουσιών μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες αλλαγές στη συμπεριφορά και τον εγκέφαλο σας. Αλλά δεν σχετίζονται όλες οι εθιστικές συμπεριφορές με κατάχρηση ουσιών. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο εθισμός μπορεί να καταστρέψει σοβαρά τη ζωή σας είτε είστε εθισμένος σε ένα άτομο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φαγητό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την αγάπη, το σεξ ή οτιδήποτε άλλο.

Θα συνεχίσετε να επιχειρείτε επιζήμιες εθιστικές συμπεριφορές ακόμη και όταν έχετε πλήρη επίγνωση των αρνητικών συνεπειών. Καθώς σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, τουλάχιστον αρχικά, θα αρχίσετε να αποφεύγετε άλλες δραστηριότητες και θα επικεντρωθείτε μόνο σε αυτή τη συγκεκριμένη ενέργεια.  Οι θετικές φυσικές αρχικές ανταμοιβές θα αποκρύψουν πλήρως τις αναφαινόμενες αρνητικές επιπτώσεις. Είναι μια ψυχική διαταραχή που μακροπρόθεσμα θα σε ελέγχει. Ανεξάρτητα από το τι είσαι εθισμένος, οι απολαύσεις, οι προτιμήσεις, οι παρορμήσεις, οι φόβοι και οι ανησυχίες σας θα σας κυριαρχήσουν έναντι των αιτιολογημένων κρίσεων και .

Ανεξάρτητα από το τι είσαι εθισμένος, οι απολαύσεις, οι προτιμήσεις, οι παρορμήσεις, οι φόβοι και οι ανησυχίες σας θα σας κυριαρχήσουν έναντι των αιτιολογημένων κρίσεων και αποφάσεων. Εάν παλεύετε με τον εθισμό, τότε μπορείτε να βρείτε πολλούς πολύτιμους πόρους, όπως άρθρα, ιστορίες, ιστολόγια και συμβουλές σε αυτήν τη σελίδα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να ανακάμψετε από αυτήν και να ζήσετε μια φυσιολογική, υγιή ζωή. Εάν παλεύετε με τον εθισμό, τότε μπορείτε να βρείτε πολλούς πολύτιμους πόρους, όπως άρθρα, ιστορίες, ιστολόγια και συμβουλές σε αυτήν τη σελίδα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να ανακάμψετε από αυτήν και να ζήσετε μια φυσιολογική, υγιή ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αναγνωρίσεις τα ελεγκτικά άτομα

Δεν συγκρίνεσαι με κανέναν

Κόλπα για να φτιάξετε εύκολα ρομαντική ατμόσφαιρα

Πώς να κάνετε το παιδί να τρωει ισορροπημένα στην καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

10 σημάδια για να αναγνωρίσεις του τοξικούς ανθρώπους γύρω σου

Τοξικοί Άνθρωποι: Πρόκειται για ανθρώπους που εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.

Γιατί πρέπει να γελάσετε;

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου. Το ειλικρινές γέλιο είναι ένας καθρέφτης του εσωτερικού μας, οπότε η λήψη της ζωής με το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να φροντίσουμε τα πνεύματα και την υγεία μας. Όταν γελάμε λαμβάνουμε πολλά οφέλη, εκπέμποντας θετική ενέργεια και ένα αίσθημα ευεξίας γύρω μας. Επομένως, γιατί δεν αρχίζουμε να φωτίζουμε τη μέρα μας με ένα χαμόγελο;

'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο

Ψηφιακή αμνησία: 'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, αφήνουμε τις νέες τεχνολογίες να αρχίσουν να σκέφτονται. Καταβάλλουμε όλο και λιγότερη προσπάθεια για τη διατήρηση δεδομένων και πληροφοριών, στηριζόμενοι στη συνεχή βοήθεια του κινητού μας τηλεφώνου.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Πώς επηρεάζει την ψυχική σου κατάσταση η ακαταστασία

Ακαταστασία: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Πιάτα στο νεροχύτη, στοίβες από βρώμικα ρούχα στοιβαγμένα ψηλά, κουβέρτες και μαξιλάρια σε όλο το πάτωμα, ντουλάπια από αταξία, πάρα πολλά σκουπίδια στο γκαράζ, και ένας ανυπέρβλητος αριθμός αχρησιμοποίητων αντικειμένων που αποθηκεύονται σε όλο το σπίτι...κάνει αυτό τον ήχο οικείο;