Ψυχική Υγεία

Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή

Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή

Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή. Είσαι εθισμένος; Στον έρωτα; Στο φαγητό; Σε ουσίες; Σε κακή συνήθειες; Ή ίσως σε κάποιον; Ο εθισμός είναι μια χρόνια και υποτροπιάζουσα εγκεφαλική διαταραχή.

Όντας εθισμένος, θα ασχοληθείτε με ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που παρέχει επιτακτικά κίνητρα και επιβραβεύει αποτελέσματα επανειλημμένα. Ωστόσο, θα οδηγήσει σε σοβαρές αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Διαταραχές στη χρήση ουσιών μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες αλλαγές στη συμπεριφορά και τον εγκέφαλο σας. Αλλά δεν σχετίζονται όλες οι εθιστικές συμπεριφορές με κατάχρηση ουσιών. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο εθισμός μπορεί να καταστρέψει σοβαρά τη ζωή σας είτε είστε εθισμένος σε ένα άτομο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φαγητό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την αγάπη, το σεξ ή οτιδήποτε άλλο.

Θα συνεχίσετε να επιχειρείτε επιζήμιες εθιστικές συμπεριφορές ακόμη και όταν έχετε πλήρη επίγνωση των αρνητικών συνεπειών. Καθώς σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, τουλάχιστον αρχικά, θα αρχίσετε να αποφεύγετε άλλες δραστηριότητες και θα επικεντρωθείτε μόνο σε αυτή τη συγκεκριμένη ενέργεια.  Οι θετικές φυσικές αρχικές ανταμοιβές θα αποκρύψουν πλήρως τις αναφαινόμενες αρνητικές επιπτώσεις. Είναι μια ψυχική διαταραχή που μακροπρόθεσμα θα σε ελέγχει. Ανεξάρτητα από το τι είσαι εθισμένος, οι απολαύσεις, οι προτιμήσεις, οι παρορμήσεις, οι φόβοι και οι ανησυχίες σας θα σας κυριαρχήσουν έναντι των αιτιολογημένων κρίσεων και .

Ανεξάρτητα από το τι είσαι εθισμένος, οι απολαύσεις, οι προτιμήσεις, οι παρορμήσεις, οι φόβοι και οι ανησυχίες σας θα σας κυριαρχήσουν έναντι των αιτιολογημένων κρίσεων και αποφάσεων. Εάν παλεύετε με τον εθισμό, τότε μπορείτε να βρείτε πολλούς πολύτιμους πόρους, όπως άρθρα, ιστορίες, ιστολόγια και συμβουλές σε αυτήν τη σελίδα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να ανακάμψετε από αυτήν και να ζήσετε μια φυσιολογική, υγιή ζωή. Εάν παλεύετε με τον εθισμό, τότε μπορείτε να βρείτε πολλούς πολύτιμους πόρους, όπως άρθρα, ιστορίες, ιστολόγια και συμβουλές σε αυτήν τη σελίδα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να ανακάμψετε από αυτήν και να ζήσετε μια φυσιολογική, υγιή ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αναγνωρίσεις τα ελεγκτικά άτομα

Δεν συγκρίνεσαι με κανέναν

Κόλπα για να φτιάξετε εύκολα ρομαντική ατμόσφαιρα

Πώς να κάνετε το παιδί να τρωει ισορροπημένα στην καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

8 στους 10 αντιμετωπίζουν το άγχος της πανδημίας στη φύση

Καναδάς κορωνοϊός: Οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν με ασφάλεια με άλλους ή να βγουν έξω για λίγο φως από τον ήλιο και μια βόλτα, πεζοπορία, τρέξιμο ή βόλτα με ποδήλατο για ένα διάλειμμα από την αυξημένη τηλεργασία και τον χρόνο οθόνης.

Το 10% των ανθρώπων παρουσίασαν μαρασμό στην πανδημία

Ατονία απάθεια: Η ατονία δεν διαρκεί για πάντα και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ψυχική σας κατάσταση, ενώ μπορεί να είναι πρόδρομος για την κατάθλιψη ή να υπάρχει παράλληλα με την κατάθλιψη.

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.

Το άγχος για την Covid σχετίζεται με αυξήσεις στα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές

Κορωνοϊός: Παρά την είσοδο των εμβολίων που προστατεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό και το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν «στα ίδια με πέρυσι», δήλωσε η Δρ Daisy Fancourt, επικεφαλής. συγγραφέας από το UCL Institute of Epidemiology and Health Care.