Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Εθισμός: Είσαι κι εσύ εθισμένος στο σεξ

Σεξ Εθισμός: Είσαι κι εσύ εθισμένος στο σεξ

Σεξ Εθισμός: Είσαι κι εσύ εθισμένος στο σεξ. Ο «εθισμός σεξ» περιγράφεται ως καταναγκαστική ανάγκη για εκτέλεση σεξουαλικών πράξεων. 

Για μερικούς ανθρώπους, ο εθισμός στο σεξ μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και να οδηγήσει σε σημαντικές δυσκολίες με τις σχέσεις. Όπως η εξάρτηση από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ατόμου, τις προσωπικές σχέσεις, την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια. Υποτίθεται ότι είναι κάπως κοινό (αν και τα στατιστικά στοιχεία είναι ασυνεπή) και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι συχνά δεν διαγιγνώσκεται.

 

Δεδομένου ότι ο εθισμός στο σεξ δεν περιγράφεται υπάρχει σημαντική διαμάχη σχετικά με τα κριτήρια που αποτελούν εθισμό. Ένα χαρακτηριστικό μπορεί να είναι η μυστικότητα των συμπεριφορών, κατά την οποία το άτομο με τη διαταραχή γίνεται ικανό να κρύψει τη συμπεριφορά του και μπορεί ακόμη και να κρατήσει την κατάσταση μυστική από τους συζύγους, τους συντρόφους και τα μέλη της οικογένειας. Μπορεί να λένε ψέματα σχετικά με τις δραστηριότητές τους ή να ασχοληθούν με αυτές κατά περιόδους και μέρη όπου δεν θα ανακαλυφθούν. Αλλά μερικές φορές τα συμπτώματα είναι παρόντα και αισθητά.

Ένα άτομο μπορεί να έχει σεξουαλικό εθισμό εάν εμφανίσει μερικά ή όλα τα ακόλουθα σημάδια:

  • χρόνιες, εμμονικές σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις
  • καταναγκαστικές σχέσεις με πολλούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των ξένων
  • ψέματα για να καλύψουν συμπεριφορές
  • απασχολείτε με το σεξ, ακόμα και όταν επηρεάζει την καθημερινή ζωή, την παραγωγικότητα, την απόδοση της εργασίας και ούτω καθεξής
  • αδυναμία διακοπής ή ελέγχου των συμπεριφορών βάζοντας τον εαυτό του ή άλλους σε κίνδυνο λόγω σεξουαλικής συμπεριφοράς
  • τύψεις ή ενοχές μετά το σεξ, βιώνει άλλες αρνητικές προσωπικές ή επαγγελματικές συνέπειες

Οι ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές μπορούν να επιδεινώσουν τις σχέσεις, για παράδειγμα,και να αναπτύξουν το άγχος της απιστίας -αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί να ισχυριστούν ότι έχουν σεξουαλικό εθισμό ως τρόπο εξήγησης της απιστίας σε μια σχέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλικός καταναγκασμός μέσα στη σχέση

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει η γυναίκα μετά το σεξ

Η στυτική δυσλειτουργία δεν επηρεάζει μόνο την ερωτική ζωή του άντρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη της στο σώμα

Πέρα από το προφανές, η σεξουαλική επαφή έχει πολλά υγιή οφέλη.Μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, να είστε πιο υγιείς και να ζήσετε μεγαλύτερη ζωή. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από ασθένειες και ενδεχομένως να αποτρέψει τον καρκίνο. Εδώ, διερευνούμε μερικά από τα πρόσθετα οφέλη που μπορεί να σας δώσει το σεξ. Το σεξ μειώνει το […]

Τι σημαίνει το σεξ για τους άνδρες

Άντρες και Σεξ: Μήπως οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες; Μήπως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να θέλουν στο σεξ και ίσως να μην λειτουργούν με ζωώδη ένστικτα, αλλά με συναίσθημα; Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα χαζά στερεότυπα που συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και στις επόμενες γενιές και δεν επιτρέπουμε σε κανένα φύλο να απολαύσει το μόνο φυσικό και ενστικτώδες πράγμα;

Η κρίσιμη στιγμή για να μην σπάσει το προφυλακτικό

Πόσο πιθανό είναι να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, κάτω από  2% και αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην κακή χρήση του προφυλακτικού και όχι σε τυχόν ελαττώματα στο πλαστικό υλικό του. Τι αυξάνει τις πιθανότητες να σπάσει κατά τη χρήση Εάν συνηθίζετε […]

Sex tips για να αναζωπυρώσετε την έλξη

Sex tips: Η συνήθεια λέγεται πως είναι ο θάνατος της σεξουαλικής εξέλιξης και έλξης. Για να αναζωπυρώσετε την ερωτική σας ζωή, δοκιμάστε τα tips που ακολουθούν ή εμπνευστείτε για να σκηνοθετήσετε τα δικά σας.

Τάντρα : Τεχνική για τέλεια σεξουαλική ζωή

Τάντρα : Η Τάντρα δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη υψηλότερης κατάστασης συνείδησης νου-σώματος. Μπορεί επίσης να αφορά τη δημιουργία ενός βαθύτερου, πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας.

Υψηλή αρτηριακή πίεση και σεξ: Ποιες είναι οι συνηθέστερες προκλήσεις

Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Στην περίπτωση των ανδρών, η σχέση μεταξύ της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των σεξουαλικών προβλημάτων έχει αποδειχθεί. Για τις γυναίκες ωστόσο που αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, δεν είναι ακόμη σαφές, αν γι' αυτήν ευθύνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση.