Σεξουαλική Υγεία

Κακές συνήθειες: Τι να κάνετε για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Κακές συνήθειες: Τι να κάνετε για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Κακές συνήθειες: Υπάρχει μια «κακή συνήθεια», που αν υιοθετηθεί από τα ζευγάρια, μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική τους ζωή. Δημιουργεί την αίσθηση της παρανομίας και έτσι απογειώνει τη λίμπιντο.

Η χαλάρωση που δημιουργείται όταν κάποιος πίνει ένα ποτό έχει σημαντικά οφέλη. Το να πίνουμε ένα ποτό με κάποιον άλλον, μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Όταν τα δύο αυτά άτομα που μοιράζονται τη στιγμή είναι ζευγάρι, τότε τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά. Αυτό συμβαίνει, καθώς το ζευγάρι χαλαρώνει και επικοινωνεί καλύτερα. Η μικρή δόση αλκοόλ που περιέχει ένα ποτό δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε οι σύντροφοι να ανοιχτούν ο ένας στον άλλον και ενδεχομένως να εκμυστηρευτούν κρυφές επιθυμίες τους.

 

Μελέτη στις ΗΠΑ

Από την μελέτη του καθηγητή Souffler στις ΗΠΑ, όπου μελέτησε 4.800 ζευγάρια που είναι μαζί για περίπου 33 χρόνια, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

  • Ανακάλυψε ότι αυτοί που συνήθιζαν να πηγαίνουν μαζί για ποτό ήταν πιο χαρούμενοι και ένιωθαν περισσότερο σαν «παράνομο ζευγαράκι».
  • Ένα ποτό που πίνει κανείς πού και πού για να χαλαρώσει και να αλλάξει διάθεση έχει αποτέλεσμα και στη σεξουαλική υγεία.
  • Στην περίπτωση που πίνει αλκοόλ μόνο το ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.

Κόκκινο κρασί

Σύμφωνα με μελέτες το κόκκινο κρασί ανεβάζει την ερωτική διάθεση και περισσότερο στις γυναίκες. Ο ακριβής μηχανισμός που το κόκκινο κρασί προκαλεί αυτή τη διάθεση είναι ακόμα άγνωστος. Μια πιθανή ερμηνεία είναι ότι το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και συνεπώς αυξάνουν τη ροή του αίματος σε περιοχές-κλειδιά του σώματος, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική λειτουργία.

Το κόκκινο κρασί, λοιπόν, μπορεί να είναι «παράνομο», αλλά βελτιώνει τη σεξουαλική επιθυμία των ζευγαριών. Οπότε ας πίνουν ένα ποτηράκι πού και πού!

Διαβάστε γιατί οι άντρες δεν κάνουν πλέον μόνιμες σχέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διατηρήσουμε σωστά τα προφυλακτικά;

Τι μας συμβαίνει όταν αποφεύγουμε το σεξ

Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το "πιθανότατα" είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.

Ολέθριο λάθος ή όχι η εξάρτηση από το πορνό;

Όσο κι αν απολαμβάνεις αυτή την τάση… εσωτερίκευσης, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αν ορθώς πράττεις ή αν τελικά διαπράττεις... ολέθριο λάθος. Διότι μπορεί εσύ να το ευχαριστιέσαι και να το απολαμβάνεις, το σώμα σου όμως πιθανότατα να μην έχει την ίδια άποψη. Τελικά, μήπως το πολύ πορνό, κάνει κακό;

Η εικόνα του σώματος μας επηρεάζει τη σεξουαλικότητα

Σεξουαλική ζωή: Κατά τη διάρκεια του σεξ το άγχος για την εικόνα του σώματος μπορεί να καταστρέψει μια τρυφερή στιγμή. Δείτε πως να μην συμβεί αυτό. Πολλές γυναίκες αγχώνονται για το πως μοιάζει το σώμα τους και ειδικά απέναντι στον σύντροφο τους. Κατά τη διάρκεια του σεξ το άγχος για την εικόνα τους σώματος μπορεί […]

Πως η έγκυος θα διατηρήσει τη σεξουαλικότητα της

Έγκυος και σεξουαλική επαφή: Το βάρος αυξάνεται, το στήθος μεγαλώνει, η κοιλιά φουσκώνει. Το σώμα της εγκύου αλλάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί και η σεξουαλικότητα της γυναίκας. Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο σώμα της εγκύου και αποτυπώνουν την καλή διεξαγωγή της εγκυμοσύνης, συχνά προβληματίζουν την εγκυμονούσα για το «πως φαίνεται στα […]

Όταν η γυναίκα φτάνει στην απιστία… υπάρχει λόγος

Γιατί με απάτησε η γυναίκα μου: Οι γυναίκες φαίνεται να απιστούν εξίσου με τον ανδρικό πληθυσμό. Η απιστία της γυναίκας οφείλεται στην έλλειψη αγάπης για τον σύντροφο της, στην επιθυμία σεξουαλικής ποικιλίας και τέλος σε εξωγενείς παράγοντες

Μην ζητάς ρομαντικό σεξ, οδήγησέ το

Ρομαντικό σεξ: Πώς θα το πετύχεις. Χωρίς αμφιβολία… Το γρήγορο, ζεστό, σεξουαλικό σεξ μπορεί να προσθέσει μεγάλο ενθουσιασμό σε μια σχέση. Αλλά όταν πρόκειται για συνολική συνδυασμένη ευδαιμονία, αργές, γλυκές, αισθησιακές νύχτες στο κρεβάτι έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση. Αυτές οι σεξουαλικές εμπειρίες αξιοποιούν τη δύναμη των ορμονών σύνδεσης για να σας κάνουν να νιώσετε πιο […]

Αίτια που εμποδίζουν τη σεξουαλική κορύφωση

Αμερικανοί ερευνητές από τη Mayo Clinic και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα εστίασαν στη σεξουαλική ανατομία και νευροανατομία προκειμένου να αναζητήσουν τα αίτια της ανοργασμίας στους άντρες.