Αυτοφροντίδα

Φροντίδα εαυτός: Πρακτικές για να σε φροντίσεις

Φροντίδα εαυτός: Πρακτικές για να σε φροντίσεις

Φροντίδα εαυτός: Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τεχνικές για να καταφέρεις να φροντίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, ώστε να βρεις την ευτυχία.

Αργά και σταθερά κερδίζεις τον αγώνα, αργά αλλά σίγουρα, η βιασύνη κάνει πάλι μόνο εμπόδια βγάζει. Είναι μια φράση που ενώ ειπώνεται  με πολλούς τρόπους, ακόμα βιαζόμαστε με αποτέλεσμα να χάνουμε.

Η αλλαγή προς το καλύτερο , σίγουρα είναι μία δύσκολη κατάσταση και απαιτεί πολύ προσπάθεια ωστόσο δεν θα πρέπει να παραιτηθείτε από τους στόχους σας.

Λόγοι επίτευξης αυτοφροντίδας

  • Όπως φροντίζουμε το σπίτι μας για να είναι καθαρό και περιποιημένο, ώστε και εμείς να είμαστε ήρεμοι, έτσι πρέπει να φροντίζουμε και τον εσωτερικό μας κόσμο, ώστε να είμαστε καλά εσωτερικά και εξωτερικά.

Τρόποι επίτευξης αυτοφροντίδας

  • Κάνοντας μια μικρή αλλαγή μέσα στην ημέρα σας, θα διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πολύ πιο υγιείς, πολύ  πιο ευτυχισμένοι και πολύ πιο έτοιμοι για οτιδήποτε.
  • Εάν οι σαρωτικές αναλύσεις σας , δεν σας κάνουν καλό, είναι ένα δείγμα ότι πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε και να αναλύεται τόσο πολύ τις καταστάσεις.
  • Προσπαθήστε να βάζετε στην αρχή εφικτούς στόχους, έτσι ώστε να μπορέσετε να τους πετύχετε και να μην χρειαστεί να μην απογοητευτείτε. Αυτό το φωνάζουν και πολλοί επιστήμονες.

Συμβουλές αυτοεξυπηρέτησης

  • Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι πρέπει να παρομοιάζουμε την αυτοφροντίδα μας με την κίνηση των δεικτών του ρολογιού και να πραγματοποιούμε μικρές καθημερινές αλλαγές. Επίσης λένε ότι έτσι καταφέρνουμε να απαλλαγούμε και από το άγχος και να νιώσουμε  πιο ικανοποιημένοι και πιο ενεργοί για να κατακτήσουμε τους στόχους μας

Διατηρήστε αυτήν τη λίστα με τους στόχους, με τις εκκρεμότητες καθώς προχωράτε κατά τη διάρκεια του έτους. Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα γιατί έτσι δεν θα καταφέρετε να επιτύχετε ,κάθε μέρα προσπαθήστε να εκπληρώνεται και από ένα σας στόχο.

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω στρατηγικές για να βελτιώσετε την ευημερία του μυαλό σας, του σώματος σας, της καρδιά σας και  της ψυχή σας και θα δείτε μετά πόσο καλά θα είστε.

Ακολουθεί βίντεο με προτάσεις και συμβουλές για τη αυτοφροντίδα σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του στρες

Αυτοφροντίδα: Το πλύσιμο των πιάτων βελτιώνει την ψυχική υγεία

Πώς να Φροντίσετε τον Εαυτό σας αν Είστε Νέα Μαμά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αποκτάται η ευημερία στη ζωή μας;

Αυτοφροντίδα: Ακολουθούν μερικοί αποτελεσματικοί και δοκιμασμένοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ευημερία σας.

Συμβουλές για μια καλύτερη ζωή

Self care: Υπάρχουν μερικές συμβουλές που λειτουργούν για την πλειοψηφία των ανθρώπων και θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να καταλαβαίνετε πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Οι πολλές ώρες εργασίας είναι συναισθηματικά ανθυγιεινές

Υγεία ευεξία: Έρευνες δείχνουν ότι η εργασία αργά συμβάλλει στην εξάντληση, τη χαμηλή καρδιαγγειακή υγεία, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τις κακές διατροφικές συνήθειες, την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, κατάθλιψη και συχνότητα εμφάνισης διαβήτη.