Αυτοφροντίδα

Φοιτητική ζωή: Τρόποι για να διαχειριστείτε τον χρόνο σας ως φοιτητές

Φοιτητική ζωή: Τρόποι για να διαχειριστείτε τον χρόνο σας ως φοιτητές

Φοιτητική ζωή: Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων και η εύρεση υποστήριξης στην πορεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία σας στο Πανεπιστήμιο.

Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων και η εύρεση υποστήριξης στην πορεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία σας στο Πανεπιστήμιο. Αυτές οι συμβουλές και στρατηγικές μελέτης θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε στα πρώτα σας βήματα στη σχολή!

Tips για καλύτερη φοιτητική ζωή!

  • Οργάνωση. Κάνοντας ένα σχέδιο για το τι πρόκειται να κάνετε και πότε θα το κάνετε, θα φροντίσετε να είστε πάντα μπροστά από την καμπύλη – κυριολεκτικά.
  • Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το multitasking είναι σωματικά αδύνατο.
  • Μοιράστε τον χρόνο μελέτης. Το να σπουδάζεις δεν είναι διασκεδαστικό στην αρχή και το να αναγκάσεις τον εαυτό σου να περάσει από έναν μαραθώνιο μελέτης μόνο θα το κάνει χειρότερο. Το να χωρίσετε την εργασία σας σε διαχειρίσιμα κομμάτια και να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας όταν τελειώσετε κάθε κομμάτι θα κάνει τη μελέτη (περισσότερη) διασκεδαστική.
  • Υπνος. Μην υποτιμάτε τη σημασία αυτών των οκτώ ωρών κάθε βράδυ! Η καλή βραδινή ξεκούραση θα οξύνει την εστίασή σας και θα βελτιώσει τη μνήμη εργασίας σας.
  • Ορίστε ένα πρόγραμμα. Δουλεύετε καλύτερα αμέσως μετά το σχολείο ή αφού έχετε φάει το δείπνο; Είστε πιο παραγωγικοί σε μπλοκ 90 λεπτών ή μισάωρες εκρήξεις; Βρείτε ένα πρόγραμμα που σας ταιριάζει και τηρήστε το.
  • Κρατάτε σημειώσεις. Το να κρατάτε σημειώσεις όχι μόνο θα σας κρατήσει περισσότερο αφοσιωμένους κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να περιορίσετε αυτό που πρέπει να μελετήσετε όταν κυλήσει η ώρα των εξετάσεων. Είναι πολύ πιο εύκολο να ξαναδιαβάσεις τις σημειώσεις σου παρά να ξαναδιαβάσεις ολόκληρο το σχολικό σου βιβλίο!
  • Μελέτη. Αυτό μπορεί να είναι προφανές, αλλά ξέρατε ότι υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος μελέτης; Επανεξετάστε το υλικό σας αρκετές ημέρες νωρίτερα, σε μικρά κομμάτια και με διαφορετικούς τρόπους.
  • Διαχειριστείτε τον χώρο μελέτης σας. Βρείτε ένα μέρος που θα μεγιστοποιήσει την παραγωγικότητά σας. Αναζητήστε μέρη μακριά από την τηλεόραση και άλλους περισπασμούς. Είτε πρόκειται για τη βιβλιοθήκη της περιοχής σας είτε απλώς για το γραφείο στην κρεβατοκάμαρά σας, αφιερώστε έναν χώρο μελέτης στον οποίο θα θέλετε να περάσετε χρόνο.
  • Βρείτε μια ομάδα μελέτης. Το να καθίσετε με μια ομάδα ανθρώπων που μαθαίνουν τα ίδια πράγματα με εσάς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπεράσετε το συγκεχυμένο υλικό της τάξης ή να προετοιμαστείτε για μια μεγάλη δοκιμασία. Μπορείτε να κάνετε κουίζ ο ένας στον άλλον, να ξαναδιδάξετε υλικό και να βεβαιωθείτε ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Εξάλλου, η διδασκαλία σε κάποιον άλλο είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις.

  • Κάντε ερωτήσεις. Είστε στο σχολείο για να μάθετε, οπότε μην φοβάστε να κάνετε ακριβώς αυτό! Το να ζητάτε βοήθεια – από έναν δάσκαλο, έναν δάσκαλο ή τους φίλους σας – είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πραγματικά το υλικό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα ισορροπήσετε τη ζωή σας μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας;

Μάθετε πώς να φροντίσετε την φωνή σας ως δάσκαλος

Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας για να γίνετε πιο παραγωγικοί στο σχολείο;

Πώς θα μάθετε να νοιάζεστε για τον εαυτό σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είδη ασκήσεων πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Άσκηση περίοδος: Ενώ ορισμένες γυναίκες απέχουν από την άσκηση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, άλλες πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να ασκούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου.