Αυτοφροντίδα

Feng Shui: Αφήστε την θετική ενέργεια να εισβάλει στον χώρο σας

Feng Shui: Αφήστε την θετική ενέργεια να εισβάλει στον χώρο σας

Feng Shui: Ακολουθούν 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δώσετε προτεραιότητα στις προσπάθειές σας για την εκκαθάριση της ακαταστασίας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός της ακαταστασίας βελτιώνει την αίσθηση ενός χώρου. Αλλά, πολλοί άνθρωποι ρωτούν, “από πού να ξεκινήσω;” Ακολουθούν 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δώσετε προτεραιότητα στις προσπάθειές σας για την εκκαθάριση της ακαταστασίας. Οι τρεις πρώτες συμβουλές επικεντρώνονται στις καλύτερες τοποθεσίες για να ξεκινήσει η εκκαθάριση. Οι τελευταίες επτά συμβουλές προσδιορίζουν τους τύπους αντικειμένων που πρέπει να καθαρίσετε για άμεσα οφέλη από το φενγκ σούι.

Καθαρίστε τον χώρο σας

1. Καθαρίστε την ακαταστασία από τους χώρους που σας υποδέχονται όταν μπείτε για πρώτη φορά στο σπίτι σας.

Η κατάσταση του χώρου που σε υποδέχεται όταν μπαίνεις για πρώτη φορά στο σπίτι σου έχει άμεση επίδραση στην ενέργειά σου. Εάν είναι τακτοποιημένο, οργανωμένο, καθαρό και υπέροχο, θα νιώσετε παρηγοριά και η ενέργειά σας είναι πιθανό να ανέβει. Εάν, ωστόσο, σας υποδεχτεί ένα χαοτικό περιβάλλον με πολλή ακαταστασία, σκόνη και βρωμιά, η ενέργειά σας θα πέσει κατακόρυφα επειδή δέχεστε επίθεση από την αρνητική ενέργεια του χώρου. Δημιουργήστε έναν χαιρετισμό χωρίς ακαταστασία και ό,τι συμβαίνει αφού μπείτε στο σπίτι σας είναι πιθανό να είναι πιο ειρηνικό και θετικό.

2. Καθαρίστε την ακαταστασία από χώρους όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο.

Αφού δημιουργήσετε έναν θετικό χαιρετισμό, μπορείτε να προχωρήσετε στην απομάκρυνση της ακαταστασίας από τους χώρους της κουζίνας, του οικογενειακού δωματίου και του μπάνιου, μέρη όπου περνάτε σημαντικό χρόνο. Η ενέργεια των χώρων όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ενέργειά σας. Η απομάκρυνση της ακαταστασίας μετατοπίζει τις ενέργειες αυτών των χώρων από αρνητικές σε θετικές. Η θετική ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα θετικές αλληλεπιδράσεις με άλλους, θετικές εμπειρίες και βέλτιστη παραγωγικότητα.

3. Καθαρίστε την ακαταστασία από την κρεβατοκάμαρά σας.

Περνάτε περισσότερο χρόνο στον ύπνο παρά κάνοντας οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στο σπίτι σας. Η ποιότητα του ύπνου σας επηρεάζεται άμεσα από την κατάσταση του υπνοδωματίου σας. Ένα σωριασμένο υπνοδωμάτιο είναι γεμάτο αρνητική ενέργεια. Η αρνητική ενέργεια είναι θορυβώδης ενέργεια, που σας ειδοποιεί για το γεγονός ότι δεν πάνε όλα καλά, ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. Είναι δύσκολο να κοιμηθείς καλά όταν αποσπάται η προσοχή από τη φωνητική χορωδία της ακαταστασίας του υπνοδωματίου. Και, η επίμονη ακαταστασία στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στην υγεία επειδή εκτίθεστε σε αυτή την αρνητική ενέργεια για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

4. Πετάξτε οτιδήποτε μισείτε.

Γιατί να κρατήσεις κάτι που μισείς; Τα μισητά αντικείμενα είναι η αρνητική ενέργεια καθαρά και απλά. Η ενέργειά τους θα σας διευκολύνει να διατηρήσετε μια αρνητική εστίαση. Μια αρνητική εστίαση θα προσελκύσει περισσότερες αρνητικές περιστάσεις στη ζωή σας. Εάν το μισητό αντικείμενο ανήκει σε ένα μέλος της οικογένειας, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε μια παράξενη περιοχή όπου δεν σας υποδέχεται σε τακτική βάση.

5. Καθαρίστε οτιδήποτε έχει χαλάσει και δεν μπορεί να επιδιορθωθεί γρήγορα ή που δεν αξίζει να διορθωθεί.

Τα σπασμένα πράγματα προσελκύουν το να είσαι σπασμένος ή να έχεις σπασμένο σώμα (προβλήματα υγείας). Είναι ισχυρές πηγές αρνητικής ενέργειας που απαιτούν κάποιο είδος δουλειάς από την πλευρά σας. Εάν συγκεντρώσετε πολλά σπασμένα αντικείμενα, είναι πιθανό να αρχίσετε να αισθάνεστε σπασμένοι. Αποφασίστε γρήγορα εάν ένα σπασμένο αντικείμενο αξίζει τον κόπο ή/και το κόστος που απαιτείται για να το διορθώσετε. Εάν δεν αξίζει να το διορθώσετε, βάλτε το γρήγορα. Εάν αξίζει να το διορθώσετε, λάβετε άμεσα μέτρα για να το διορθώσετε.

6. Καθαρίστε τους ερεθιστικούς παράγοντες που δεν μπορούν να γίνουν λιγότερο ερεθιστικοί.

Τα καλώδια είναι μια κοινή πηγή ερεθισμού. Εάν μπορούν να ομαδοποιηθούν ή να κρυφτούν, είναι συνήθως λιγότερο ερεθιστικά ή καθόλου ερεθιστικά. Ένας κάδος απορριμμάτων που είναι πολύ μικρός για τις ανάγκες ενός χώρου είναι ερεθιστικός όταν είναι συνεχώς γεμάτος και ξεχειλίζει. Η αφαίρεσή του είναι η μόνη επιλογή για τη μείωση αυτού του ερεθιστικού παράγοντα.

7. Καθαρίστε αντικείμενα που σας θυμίζουν αμέσως μια επώδυνη σχέση, ένα γεγονός ή μια στιγμή στη ζωή σας.

Αντικείμενα με επώδυνες αρνητικές συσχετίσεις κρατούν την ενέργεια του συγκεκριμένου πόνου στη θέση τους. Είναι δύσκολο να προχωρήσετε σε ένα πιο θετικό μέλλον όταν εκτίθεστε τακτικά στις ενέργειες των παλιών επώδυνων αναμνήσεων.

8. Καθαρίστε αντικείμενα που σας θυμίζουν προηγούμενες αποτυχίες.

Εάν κάθε φορά που κοιτάζετε ένα αντικείμενο σας υπενθυμίζεται μια αποτυχία, εκτίθεστε σε αρνητική ενέργεια που λέει: “Είσαι αποτυχημένος!” Είναι αδύνατο να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και τις επιτυχίες σας όταν περιβάλλεται από ενέργεια αποτυχίας. Και, η ενέργεια αποτυχίας προσελκύει περισσότερη αποτυχία.

9. Καθαρίστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται λιγότερο από μία φορά το χρόνο.

Η χρήση ενός αντικειμένου είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε την ενέργειά του ζωντανή και θετική. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται λιγότερο από μία φορά το χρόνο τείνουν να έχουν ενέργειες που έχουν πεθάνει. Δεν θα κρατούσατε νεκρά ζώα ή ζωύφια στο χώρο σας, γιατί να κρατάτε νεκρά πράγματα. Είτε ενεργοποιήστε το στοιχείο χρησιμοποιώντας το πιο συχνά είτε προωθήστε το.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε το feng shui στη ζωή σας

Ισορροπήστε την ενέργεια στον χώρο σας

Οργανώστε το σπίτι σας χωρίς άγχος

Πώς θα πετύχετε την ισορροπία στο σπίτι σας;

Κάντε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας φροντίζοντάς τον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είδη ασκήσεων πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Άσκηση περίοδος: Ενώ ορισμένες γυναίκες απέχουν από την άσκηση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, άλλες πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να ασκούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου.