Αυτοφροντίδα

Feng Shui: Προσθέστε το feng shui στη ζωή σας

Feng Shui: Προσθέστε το feng shui στη ζωή σας

Feng Shui: Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται συχνά στο φενγκ σούι λόγω της ικανότητάς τους να καθαρίζουν τον αέρα και να φέρνουν τη φύση στο σπίτι ή στο γραφείο.

Η αρχαία κινεζική πρακτική του φενγκ σούι συνδυάζει πέντε στοιχεία (ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο και νερό) για να φέρει αρμονία και ισορροπία στο περιβάλλον μας. Και τα καλά νέα είναι ότι είναι σχετικά εύκολο να χρησιμοποιήσετε το φενγκ σούι στο σπίτι ή στην εργασία για να βελτιώσετε την υγεία και την ευημερία σας.

Kαθαρίστε την ακαταστασία

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να καθαρίσετε την ακαταστασία στο σπίτι ή το γραφείο σας. Όχι μόνο η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει αισθήματα υπερέντασης και άγχους, αλλά κάνει πιο δύσκολο τον καθαρισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, οδηγεί επίσης σε στάσιμο «τσι» (ενέργεια). Αφαιρέστε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον, ώστε αυτό που αγαπάτε να τραβήξει περισσότερη προσοχή. Ένα αγαπημένο στολίδι μπορεί να κρύβεται κάτω από ένα σωρό ρούχα ή τα χαρτιά να καλύπτουν την όμορφη ξύλινη επιφάνεια του γραφείου σας. Με έναν πιο τακτοποιημένο χώρο, θα μπορείτε επίσης να προσθέσετε αντικείμενα για να αυξήσετε το chi χωρίς να υπερφορτώνετε το δωμάτιο.

Αναδιατάξτε τα έπιπλά σας

Η τοποθέτηση των αντικειμένων και το αν ενθαρρύνουν ή αναστέλλουν τη ροή του τσι είναι μια σημαντική πτυχή του φενγκ σούι. Στην κρεβατοκάμαρα, βεβαιωθείτε ότι το πόδι του κρεβατιού δεν είναι στραμμένο προς την πόρτα – αυτή θεωρείται μια άτυχη θέση καθώς συμβολίζει ένα φέρετρο.

Ενώ οι καθρέφτες φέρνουν ενέργεια σε ένα σπίτι και συχνά συνιστώνται στο φενγκ σούι, ένας καθρέφτης τοποθετημένος ακριβώς απέναντι από ένα κρεβάτι μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία. Το υπνοδωμάτιο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε ένα γραφείο. Εάν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, χρησιμοποιήστε μια οθόνη ή υφασμάτινο φράγμα για να δημιουργήσετε διαχωρισμό από τους χώρους εργασίας και ανάπαυσης.

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται συχνά στο φενγκ σούι λόγω της ικανότητάς τους να καθαρίζουν τον αέρα και να φέρνουν τη φύση στο σπίτι ή στο γραφείο. Ωστόσο, αξίζει να γνωρίζετε τι είδους φυτά να προσθέσετε στον χώρο σας και ποια να αποφύγετε.

Το μπαμπού είναι ένα δημοφιλές φυτό στο φενγκ σούι, όπως και διάφορα είδη φτέρων και φοίνικες. Τα φυτά κάκτων δεν συνιστώνται καθώς πιστεύεται ότι ενθαρρύνουν τις συγκρούσεις. Αλλά αν είστε λάτρης των κάκτων, μην απελπίζεστε – απλώς αποφύγετε να τους τοποθετήσετε στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι ή στην μπροστινή πόρτα.

Η υγεία των φυτών είναι ζωτικής σημασίας. Ένα φυτό που χωλαίνει και πεθαίνει θεωρείται κακή τύχη, οπότε φροντίστε το καλά. Δεν έχετε το καλύτερο ιστορικό στη διατήρηση των φυτών ζωντανά; Οι φωτογραφίες ή οι πίνακες των φυτών που εκτίθενται είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.

Βελτιώστε τον φωτισμό

Λάβετε υπόψη τον φωτισμό σε κάθε δωμάτιο. Είναι ο χώρος πολύ σκοτεινός ή πολύ φωτεινός; Βεβαιωθείτε ότι το φυσικό φως μπορεί να εισέλθει την ημέρα και ότι οι χοντρές περσίδες ή οι κουρτίνες κρατούν έξω το φως τη νύχτα. Τα φώτα φθορισμού πρέπει να αποφεύγονται καθώς πιστεύεται ότι προκαλούν προβλήματα υγείας όπως πονοκεφάλους.

Θέλετε να φέρετε ενέργεια σε μια γωνιά του δωματίου; Ο φωτισμός περιβάλλοντος με τη μορφή επιτραπέζιων λαμπτήρων είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ζωντανέψετε απαλά αυτά τα σημεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ισορροπήστε την ενέργεια στον χώρο σας

Πώς θα πετύχετε την ισορροπία στο σπίτι σας;

6 συμβουλές αυτοφροντίδας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Προσθέστε το Feng Shui στην αυτοφροντίδα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είδη ασκήσεων πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Άσκηση περίοδος: Ενώ ορισμένες γυναίκες απέχουν από την άσκηση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, άλλες πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να ασκούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου.