Αυτοφροντίδα

Feng Shui: Ισορροπήστε την ενέργεια στον χώρο σας

Feng Shui: Ισορροπήστε την ενέργεια στον χώρο σας

Feng Shui: Οι πέντε αρχές του φενγκ σούι βασίζονται στους κύκλους της φύσης: φωτιά, γη, μέταλλο, νερό και ξύλο.

Το Φενγκ Σούι είναι μια μεταφυσική πρακτική κατανόησης της θέσης σας στον κόσμο ως εμπνευσμένη από πέντε αρχές ή στοιχεία του Ταοϊσμού. Οι πέντε αρχές του φενγκ σούι βασίζονται στους κύκλους της φύσης: φωτιά, γη, μέταλλο, νερό και ξύλο. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αρμονίας στη ζωή και στους χώρους σας.

Φωτίστε την Είσοδό σας

Στο φενγκ σούι, η είσοδός σας αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο η ενέργεια εισέρχεται στο σπίτι και στη ζωή σας. Η μπροστινή πόρτα είναι το «στόμα του τσι». Η είσοδος είναι το πρώτο μέρος για να ξεκινήσετε όταν θέλετε να δημιουργήσετε καλό φενγκ σούι στο σπίτι σας. Ξεκινήστε με την απορρόφηση και την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων. Πολλά αντικείμενα τείνουν να συσσωρεύονται στην μπροστινή πόρτα. Δεν χρειάζεται να είναι άδειο αλλά σχετικά ακατάστατο. Κάντε το να λειτουργήσει για εσάς. Στη συνέχεια, σκουπίστε και καθαρίστε την περιοχή. Η μπροστινή είσοδος (εσωτερική και εξωτερική) συχνά παραβλέπεται. Σκουπίστε την πόρτα και τινάξτε έξω το χαλάκι της πόρτας. Ρίξτε μια καλή ματιά τριγύρω. Μπορείτε να κάνετε αυτόν τον χώρο πιο φιλόξενο και ευρύχωρο αφαιρώντας ή προσθέτοντας οτιδήποτε; Ο καθαρισμός ενός χώρου δημιουργεί ένα μέρος για τη συλλογή και τη συγκέντρωση της ενέργειας που εισέρχεται στο σπίτι σας. Το μπλοκάρισμα της ενέργειας είναι ένα από τα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο φενγκ σούι. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι αυτός ο χώρος είναι καλά φωτισμένος και φωτεινός. Προσθέστε φωτισμό ή αλλάξτε τους λαμπτήρες.

Καθαρίστε τα παράθυρά σας

Τα παράθυρα συμβολίζουν τα μάτια των ενηλίκων στο σπίτι. για τα παιδιά, είναι η φωνή τους. Για να δημιουργήσετε καλό φενγκ σούι στο σπίτι σας, καθαρίστε τα παράθυρά σας τακτικά. Τα καθαρά, καθαρά παράθυρα αφήνουν περισσότερο ηλιακό φως. Το φως του ήλιου σας δίνει ενέργεια και σας ξυπνά. Το ηλιακό φως αποδίδει επίσης ζωντανά όλα τα χρώματα και τα αντικείμενα που βλέπετε. Το φως κάνει το σπίτι πιο επεκτατικό, ζωντανό και ενεργητικό όταν αφήνετε περισσότερο φως. Τα καθαρά παράθυρα σας βοηθούν μεταφορικά να δείτε τον κόσμο γύρω σας με το μεγαλύτερο χρώμα, σαφήνεια και ακρίβεια. Ως μπόνους, χρησιμοποιήστε αποκλειστικά φυσικά ή σπιτικά καθαριστικά, όπως ένα απλό διάλυμα από λευκό ξύδι, νερό και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Δώστε λίγη προσοχή στις πόρτες σας

Στο φενγκ σούι, οι πόρτες αντιπροσωπεύουν τη φωνή και την επικοινωνία σας. Οι πόρτες είναι επίσης πύλες μέσω των οποίων μπορούν να έρθουν ευκαιρίες στη ζωή σας. Οι πόρτες σας αξίζουν λίγη προσοχή. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες σας μπορούν να ανοίξουν τουλάχιστον σε 90 μοίρες. Όταν υπάρχει ένα σωρό ακαταστασία πίσω από μια πόρτα, δεν μπορεί να ανοίξει μέχρι τέρμα. Αυτό το μπλοκάρισμα σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε μόνο ένα μέρος των ευκαιριών της ζωής. Υπάρχουν μέρη στα οποία κλείνεσαι. Δεύτερον, ελέγξτε ότι όλες οι πόρτες σας λειτουργούν σωστά. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό λειτουργεί αβίαστα και ότι οι μεντεσέδες δεν τρίζουν. Κοιτάξτε να δείτε ότι η πόρτα μπορεί να κλείσει καλά και με ευκολία. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο η ενέργεια βρίσκει το δρόμο της προς εσάς. Θέλετε η ροή να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Αφαιρέστε τα εμπόδια

Ρίξτε μια καλή ματιά στην καθημερινή σας διαδρομή μέσα στο σπίτι σας. αυτή είναι η διάταξη του χώρου σας για το φενγκ σούι. Κοιτάξτε τη φυσική διαδρομή που περπατάτε καθώς κινείστε μέσα στο σπίτι σας, από τη στιγμή που ξυπνάτε και σηκώνεστε από το κρεβάτι, μετά στο μπάνιο και ούτω καθεξής καθώς βγαίνετε από την πόρτα. Κάντε το ίδιο όταν επιστρέψετε στο σπίτι, ετοιμάστε δείπνο και καταλήξετε στο κρεβάτι. Γίνεστε απευαισθητοποιημένοι σε όλα τα εμπόδια και τα φυσικά εμπόδια που έχετε στην καθημερινή σας διαδρομή. Ίσως είναι εκείνο το φωτιστικό που τρεμοπαίζει ή η πόρτα που πάντα κολλάει και πρέπει να το κλείσετε. Είναι ένα εμπόδιο όταν πρέπει να στριμώξετε μέσα από έναν ακατάστατο διάδρομο. Όταν κοιτάς απελπιστικά σε μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που δεν σου ταιριάζουν πια, όλα αυτά σε επηρεάζουν. Με τον καιρό αυτά τα εμπόδια μπορεί να συσσωρευτούν και να σας δημιουργήσουν προβλήματα. αυτό μπορεί να θεωρηθεί κακό φενγκ σούι για ένα σπίτι.

Εκκαθάριση χώρου

Χέρι-χέρι με το να είσαι ευρύχωρος είναι ο καθαρισμός του χώρου. Μαζί με τον φυσικό χώρο είναι και ο ενεργητικός χώρος. και τα δύο μπορούν να διαγραφούν. Μερικές φορές στο φενγκ σούι, αυτό ονομάζεται ευλογία του διαστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές τεχνικές: μουτζούρες με ξύλο palo santo ή διάχυση αιθέριου ελαίου γλυκού πορτοκαλιού. Χρειάζεστε μια απλή τεχνική καθαρισμού χώρου που δεν απαιτεί υλικά; Οραματιστείτε το λαμπερό λευκό φως του ήλιου να γεμίζει και να καθαρίζει ολόκληρο το σπίτι σας. Όταν καθαρίζετε χώρο στο σπίτι σας, προσπαθήστε να το συνδέσετε με θετικές σκέψεις. Αναπτύξτε μια πρόθεση για το τι θέλετε να καλλιεργήσετε και να δημιουργήσετε στη ζωή σας.

Τα φυτά φέρνουν ενέργεια στη ζωή

Στο φενγκ σούι, τα φυτά ενσωματώνουν τη ζωτική ενέργεια. Τι σημαίνει αυτό? Ζωντανά φυτά θερμοκηπίου συνδέονται με τη φύση, φέρνοντας ζωντάνια στο σπίτι σας. Τα πράσινα φυτά είναι σαν ένας φρέσκος βιολογικός πράσινος χυμός για το σπίτι σας — εισάγουν φρεσκάδα και ζωντάνια. Τα πράσινα, ζωντανά φυτά είναι ένα από τα βασικά στοιχεία φενγκ σούι για το σπίτι. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να βρείτε φυτά που μπορείτε να φροντίσετε και που είναι κατάλληλα για το χώρο. Για παράδειγμα, εξετάστε τις συνθήκες φωτισμού σας. Εάν είστε νέοι στα φυτά, δοκιμάστε μερικά εύκολα, όπως το χρυσό ποτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα πετύχετε την ισορροπία στο σπίτι σας;

Κάντε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας φροντίζοντάς τον

Προσθέστε το Feng Shui στην αυτοφροντίδα σας

Η ποιότητα του αέρα επηρεάζεται από τα αρώματα σπιτιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.

Πώς η αρωματοθεραπεία θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας;

Αρωματοθεραπεία: Η αρωματοθεραπεία προσφέρει μια φυσική και ευέλικτη προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, αξιοποιώντας τη δύναμη των αιθέριων ελαίων φυτικής προέλευσης για την προώθηση της ισορροπίας και της αρμονίας στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Πρέπει όλοι να επιδιώκουμε 5 μικρά διαλείμματα άσκησης μέσα στην ημέρα;

Μόνο τρεισήμισι λεπτά έντονης δραστηριότητας την ημέρα, όπως η αναρρίχηση σκαλοπατιών, μπορεί να μειώσει τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου κατά 17-18%, σε σύγκριση με το να μην κάνει κάποιος έντονη δραστηριότητα.

Συμβουλές για ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση

Αιμοκάθαρση ασθενείς: Τα νεφρά μας κάνουν τη σημαντική δουλειά της απομάκρυνσης των άχρηστων προϊόντων και της περίσσειας υγρών από το σώμα μας. Εάν τα νεφρά σταματήσουν να λειτουργούν σωστά, μπορεί να συσσωρευτούν τοξίνες και άχρηστα προϊόντα στο σώμα μας.

Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία η σιωπή

Οι ήρεμες στιγμές μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη πνευματική εστίαση, μειωμένα επίπεδα στρες, καλύτερο ύπνο, συναισθηματική θεραπεία και ενισχυμένη σύνδεση με τη διαίσθηση κάποιου.