Αυτοφροντίδα

Feng Shui: Πώς θα πετύχετε την ισορροπία στο σπίτι σας;

Feng Shui: Πώς θα πετύχετε την ισορροπία στο σπίτι σας;

Feng Shui: Για να επιτύχετε αρμονία με το Φενγκ Σούι, πρέπει να φέρετε τα πέντε φυσικά στοιχεία στο σπίτι σας - νερό, μέταλλο, φωτιά, ξύλο, γη - και να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ όλων αυτών.

Το Φενγκ Σούι είναι η κινεζική πρακτική της δημιουργίας ισορροπίας και αρμονίας σε έναν χώρο για να βελτιστοποιήσετε τη ροή της ενέργειας και να σας βοηθήσει να ζήσετε ειρηνικά. Για να επιτύχετε αρμονία με το Φενγκ Σούι, πρέπει να φέρετε τα πέντε φυσικά στοιχεία στο σπίτι σας – νερό, μέταλλο, φωτιά, ξύλο, γη – και να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ όλων αυτών. Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία του Φενγκ Σούι είναι το bagua/pakua που είναι ο ενεργειακός χάρτης του φενγκ σούι. Βοηθά στην εφαρμογή των στοιχείων σε περιοχές του σπιτιού σας που αντικατοπτρίζουν τις πτυχές της ζωής σας στις οποίες θέλετε να εστιάσετε: πλούτος, σχέσεις καριέρας, υγεία ή ταξίδια.  Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εργαστείτε για την καριέρα σας, μπορείτε να ενσωματώσετε στοιχεία νερού στο σημείο εισόδου (βόρεια) του σπιτιού σας, όπως ένα έργο τέχνης με νερό, ένα σιντριβάνι, ένα ενυδρείο, έναν καθρέφτη ή ένα παιχνίδι με σκούρα χρώματα.

Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ισορροπία – το Γιν και το Γιανγκ

Για να επιτύχετε μια αρμονική ενέργεια στο σπίτι, να είστε προνοητικοί σχετικά με τη διατήρηση της ισορροπίας Γιν/Γιανγκ. Το Γιν είναι η παθητική ενέργεια που επιτρέπει τη χαλάρωση, ενώ το Γιανγκ είναι η ενεργή ενέργεια που υποστηρίζει την παραγωγικότητα και την κοινωνικοποίηση. Ενώ το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο, η συνολική ισορροπία επιτυγχάνεται έχοντας το Γιν σε ορισμένα δωμάτια και το Γιανγκ σε άλλα. Το Γιν θα ήταν εξαιρετικό για υπνοδωμάτια και μπάνια, ενώ το Γιανγκ θα χρειαζόταν στην κουζίνα, την εξώπορτα και την τραπεζαρία. Στο τέλος, η αλληλεπίδραση των πέντε στοιχείων και δυνάμεων είναι αυτό που θρέφει ένα καλά ισορροπημένο σπίτι και δημιουργεί ένα περιβάλλον που προσκαλεί θετική ενέργεια μέσα. Στην κινεζική κουλτούρα η θετική ενέργεια ονομάζεται «qi», προφέρεται «chee».

Συμβουλές για να δημιουργήσετε καλό Feng Shui στο σπίτι

1. Διατηρήστε τη διαδρομή προς την εξώπορτά σας καθαρή και καθαρή. Στο Φενγκ Σούι, η μπροστινή πόρτα είναι γνωστό ότι είναι το στόμιο του Τσι – το σημείο από το οποίο μπορεί να εισέλθει και να ρέει η ενέργεια. Ο καθαρισμός της διαδρομής προς την εξώπορτά σας διευκολύνει ένα θερμό καλωσόρισμα της θετικής ενέργειας στο σπίτι σας. Κοιτάξτε γύρω από τη βεράντα σας για να ελέγξετε για δέντρα και άλλα εμπόδια που μπορούν να εμποδίσουν την είσοδο του τσι.

2. Μάθετε τη θέση εντολής. Η θέση εντολής σας επιτρέπει να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας και να είστε προετοιμασμένοι για ό,τι σας έρθει. Τοποθετώντας τα έπιπλά σας διαγώνια από την πόρτα σας, μια θέση όπου μπορείτε να δείτε ποιος ή τι μπαίνει, βρίσκεστε κυριολεκτικά σε θέση ισχύος. Αυτό ισχύει για το κρεβάτι, τον καναπέ και το γραφείο του σπιτιού σας. Η θέση εντολών σάς δίνει τη δυνατότητα να καθίσετε αναπαυτικά και να χαλαρώσετε – είστε έτοιμοι ό,τι και αν συμβεί.

3. Καθαρίστε την ακαταστασία σε όλα τα δωμάτια για να αφήσετε την ενέργεια να ρέει. Το Φενγκ Σούι έχει να κάνει με τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των στοιχείων του σπιτιού. Εάν το σπίτι σας στεγάζει πράγματα που ρίχνουν την ενέργεια εκτός ισορροπίας, μπορεί να εμποδίσει τη ροή του qi. Σωροί ακαταστασίας μπορεί να υποδηλώνουν ανοργάνωτες σκέψεις που μπορεί να σας βαραίνουν. Η καλλιέργεια ενός καθαρού χώρου επιτρέπει στο μυαλό να περιπλανηθεί ελεύθερα. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να μεγιστοποιήσετε το φυσικό φως αφαιρώντας πράγματα που μπαίνουν στο δρόμο του.

4. Επιβραδύνετε τη ροή της ενέργειας. Μόλις αφαιρεθεί όλη η ακαταστασία, η επόμενη πρόκληση είναι να επιβραδύνετε τη ροή της ενέργειας. Διατηρήστε τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι – διατηρήστε τη. Ξεκινήστε με τα μονοπάτια στο σπίτι σας. Δεδομένου ότι σπάνια υπάρχουν ευθείες γραμμές στη φύση, η ιδανική ρύθμιση είναι όπου οι δύο πόρτες δεν είναι ακριβώς απέναντι η μία από την άλλη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την μπροστινή και την πίσω πόρτα σας. Δεν θα θέλατε τα καλά vibes να ξεφύγουν μόλις μπουν!

5. Επιλέξτε την τοποθέτηση του σπιτιού σας με σύνεση. Η τοποθέτηση του σπιτιού σας κοντά σε ακατάστατες περιοχές πιστεύεται ότι προκαλεί αρνητικό τσι. Αποφύγετε να μένετε μπροστά σε νεκροταφεία, κοντά σε χωματερές και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ομοίως, αποφύγετε να ζείτε στην κορυφή ή στο «άκρο» μιας διασταύρωσης Τ, καθώς αυτό μπορεί να στείλει πολλή ενέργεια απευθείας στο σπίτι σας. Το σπίτι σας είναι μια αντανάκλαση του ποιοι είστε και του είδους της ενέργειας που θέλετε να προσκαλέσετε. Μόλις πάρετε μια αίσθηση του τι είναι σωστό για εσάς, θα ξέρετε πότε κάτι πάει στραβά. Θα γνωρίζετε ακριβώς ποια στοιχεία να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 Tips για να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας

Προσθέστε το Feng Shui στην αυτοφροντίδα σας

Βασικά Tips για να εντάξετε το feng shui στη ζωή σας

Συνδυάζοντας την ευεξία με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είδη ασκήσεων πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Άσκηση περίοδος: Ενώ ορισμένες γυναίκες απέχουν από την άσκηση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, άλλες πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να ασκούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου.