Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Feng Shui: Βασικά Tips για να εντάξετε το feng shui στη ζωή σας

Feng Shui: Βασικά Tips για να εντάξετε το feng shui στη ζωή σας

Feng Shui: Ο στόχος του φενγκ σούι είναι να προσκαλέσει το θετικό τσι στο σπίτι σας, έτσι ώστε στη ζωή σας να εισέλθει η ενέργεια και η ισορροπία.

Επειδή πιθανότατα εξοικειώνεστε πολύ με το εσωτερικό του σπιτιού σας, είναι καλή ιδέα να το γεμίσετε με θετικότητα. Εισαγάγετε το φενγκ σούι, την αρχαία κινεζική πρακτική που καταγράφει το ισοζύγιο ενέργειας, ή τσι, μέσω επιστημονικών υπολογισμών. Ο στόχος του φενγκ σούι είναι να προσκαλέσει το θετικό τσι στο σπίτι σας, έτσι ώστε στη ζωή σας να μπει ενέργεια και ισορροπία. Είναι ένας σχετικά απλός τρόπος για να βελτιώσετε τις δονήσεις του χώρου σας. Αν και δεν είμαστε ειδικοί και οι υπολογισμοί εξαρτώνται πραγματικά από τον ακριβή χώρο σας, υπάρχουν γενικές οδηγίες. Έτσι, είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε λίγη καλή ενέργεια για να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο τον χρόνο σας στο σπίτι.

 

Προσθέστε το φένγκ σούι στη ζωή σας

Στο φενγκ σούι, μια από τις πιο σημαντικές αρχές είναι η θέση του εντολέα. Ουσιαστικά, αυτή είναι η θέση ορισμένων σημαντικών επίπλων: του κρεβατιού (σε αντιπροσωπεύει), του γραφείου (αντιπροσωπεύει την καριέρα σου) και της σόμπας (αντιπροσωπεύει τον πλούτο σου). Αν και μπορεί να μην μπορείτε να μετακινήσετε τη σόμπα σας, είναι πιθανώς αρκετά εύκολο να φέρετε το κρεβάτι και το γραφείο σας σε καλύτερη θέση. Το κύριο πράγμα εδώ είναι να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα αντικείμενα—μπορείτε να τη δείτε όταν είστε στο κρεβάτι ή κάθεστε στο γραφείο σας; Δεν πρέπει να ευθυγραμμίζεστε απευθείας με την πόρτα, αλλά ούτε να έχετε την πλάτη σας σε αυτήν. Όλα αυτά μπαίνουν στο παιχνίδι, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τη βέλτιστη θετική ενέργεια.

  • Προσθέστε κάθετα σχήματα και γραμμές. Η ενσωμάτωση ορισμένων κάθετων σχημάτων και γραμμών στο σπίτι σας αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη και την επέκταση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό να συμβεί με διάφορους τρόπους. Προσθέστε λίγο φωτισμό όπου το φως ταξιδεύει προς τα πάνω. Προσθέστε ένα δέντρο σε μια γωνία για να κάνετε τον χώρο ψηλότερο. Δουλέψτε με τις παραμέτρους που έχετε για να δημιουργήσετε την αίσθηση του ύψους.
  • Κρατήστε τα πράγματα καθαρά. Το να έχετε υπερβολική ακαταστασία τριγύρω πιθανότατα δεν θα κάνει τη χάρη στη διανοητική σας διαύγεια, πόσο μάλλον στον σχεδιασμό του εσωτερικού σας σχεδιασμού. Στο φενγκ σούι, η ακαταστασία πιστεύεται ότι καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο που χρειάζεται η νέα εισερχόμενη ενέργεια. Σας συνιστούμε να κάνετε τη συνήθεια να καθαρίζετε τον χώρο εργασίας σας κάθε μέρα. Όχι μόνο θα σας κάνει να νιώσετε λιγότερο άγχος, αλλά θα δημιουργήσει επίσης μια αίσθηση τάξης σε τέτοιες χαοτικές στιγμές. Επιπλέον, θα έχετε ένα καθαρό ξεκίνημα κάθε μέρα, το οποίο θα ωφελήσει την παραγωγικότητά σας.
  • Στο φενγκ σούι, η είσοδος αντιπροσωπεύει τον τρόπο που η ενέργεια εισέρχεται στο σπίτι και στη ζωή σας. Απαλλαγείτε από σωρούς και μπαλαρισμένες κάλτσες. Ξεσκονίστε! Εάν έχετε χώρο, προσθέστε μερικά φυτά και έργα τέχνης. Κάντε ό,τι μπορείτε για να κάνετε την περιοχή να αισθάνεται ελκυστική.
  • Αφαιρέστε τα εμπόδια. Σκεφτείτε πώς κινείστε στον χώρο σας και προσπαθήστε να κάνετε τα μονοπάτια όσο το δυνατόν πιο καθαρά. Εάν αυτό εμπνέει μια σημαντική αναδιάταξη, μάλλον το χρειαζόσασταν. Η αποτελεσματικότητα είναι το παν στο φενγκ σούι, επομένως είναι σημαντικό να ξεπεράσετε τα εμπόδια από το μονοπάτι σας και να κάνετε τη ροή σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

  • Προσθέστε φυτά.  Τα φυτά ενσωματώνουν ενέργεια ζωής. Έτσι θα προσθέσουν φρεσκάδα και ζωντάνια στο σπίτι σας.
  • Ενσωματώστε μέταλλο. Το μεταλλικό στοιχείο είναι υπέροχο να ενσωματωθεί στο γραφείο του σπιτιού σας, καθώς βοηθά στη διαύγεια, την ευκρίνεια της σκέψης, την ηρεμία και την εξισορρόπηση των ενεργειών, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παραγωγικότητα. Φέρτε μερικά διακοσμητικά μπολ, αγάλματα ή μικρά γλυπτά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνδυάζοντας την ευεξία με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

Εντάξτε το Feng Shui στην καθημερινή φροντίδα του εαυτού σας

9 Λάθη που κάνουμε και δεν λειτουργεί το Feng Shui

10 Tips για καλύτερη ενέργεια στον εργασιακό σας χώρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φροντίδα του εαυτού μέσω άσκησης

Καυτή Γιόγκα: Η καυτή γιόγκα, που ασκείται σε θερμαινόμενο περιβάλλον, έχει κερδίσει δημοτικότητα για τη μοναδική προσέγγισή της στην παραδοσιακή γιόγκα. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε ένα ζεστό στούντιο γιόγκα,

Πώς να διατηρήσετε την καλή σας ενέργεια τους ζεστούς μήνες;

Καλοκαιρινή αυτοφροντίδα: Δίνοντας προτεραιότητα στην ενυδάτωση, περνώντας χρόνο στην ύπαιθρο, διατηρώντας κοινωνικές επαφές και ζητώντας επαγγελματική βοήθεια αν χρειαστεί, μπορείτε να απολαύσετε ένα ψυχικά υγιές και πλήρες καλοκαίρι.

Πώς να καταπολεμήσετε την αϋπνία;

Αϋπνία αντιμετώπιση: Η αϋπνία, που χαρακτηρίζεται από δυσκολία να αποκοιμηθείτε, να παραμείνετε για ύπνο ή να ξυπνήσετε πολύ νωρίς και να μην μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή ζωή και τη συνολική ευεξία.

Πρακτικές αυτοφροντίδας για να αποτρέψετε τυχόν εξάρσεις

Λύκος: Ο Λύκος, μια χρόνια αυτοάνοση νόσος, μπορεί να είναι απρόβλεπτος με περιόδους εξάρσεων και υφέσεων. Η διαχείριση του λύκου περιλαμβάνει μια πολύπλευρη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών αυτοφροντίδας

Πεζοπορία: Πώς μας οδηγεί στην ψυχική ευεξία

Πεζοπορία: Η πεζοπορία δεν είναι απλώς μια σωματική δραστηριότητα αλλά και μια ισχυρή μορφή αυτοφροντίδας που προάγει τη συνολική ευεξία. Προσφέρει αναρίθμητα οφέλη που εκτείνονται πέρα ​​από την απλή άσκηση

Close Icon