Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Feng Shui: Συνδυάζοντας την ευεξία με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

Feng Shui: Συνδυάζοντας την ευεξία με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

Feng Shui: Η ενσωμάτωση προϊόντων ευεξίας στα σπίτια επιτρέπει στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα οφέλη της όχι μόνο πηγαίνοντας σε σπα ή γυμναστήρια, αλλά και από την άνεση του σπιτιού τους.

Σήμερα, η ευεξία είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη λέξη στο design και σε άλλους τομείς, αλλά τι σημαίνει πραγματικά; Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ευεξίας, η έννοια ορίζεται ως «μια ενεργή διαδικασία μέσω της οποίας οι άνθρωποι συνειδητοποιούν και κάνουν επιλογές για μια πιο επιτυχημένη ύπαρξη». Μπορεί να εξεταστεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όπως περιβαλλοντικούς, πνευματικούς, πνευματικούς και φυσικούς παράγοντες. Αν και αυτά τα στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν ξεχωριστά στη ζωή κάποιου, μπορούν επίσης να αλληλοσυμπληρώνονται και να συνεργάζονται. Για παράδειγμα, η άσκηση δεν παρέχει μόνο σωματικά οφέλη, αλλά συμβάλλει επίσης στη συναισθηματική ευεξία.

Αυτή η νέα εστίαση στην ευεξία έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να αναζητούν πιο υγιεινούς τρόπους ζωής και η διαδρομή προς τη σωματική ευεξία έρχεται με την κατανόηση τόσο του σώματος όσο και του νου. Η ενσωμάτωση προϊόντων ευεξίας στα σπίτια επιτρέπει στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα οφέλη της όχι μόνο πηγαίνοντας σε σπα ή γυμναστήρια, αλλά και από την άνεση του σπιτιού τους. Αλλά πώς να συμπεριλάβετε την ευεξία στο σχεδιασμό του σπιτιού χωρίς συμβιβασμούς στην αισθητική; Παρακάτω, οι τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού με βάση φυσικά, ζεστά και λεία γεωμετρικά υλικά και πώς να τις ενσωματώσετε στο design του σπιτιού σας.

  • Υλικά με φυσική εμφάνιση: Ο οικιακός εξοπλισμός ευεξίας μπορεί πλέον να είναι εξίσου επικεντρωμένος στο σχεδιασμό με κάθε άλλο είδος επίπλου. Τα φυσικά υλικά και οι υφές ευνοούν τη χρήση ξύλου και πέτρας για την απόλυτη αίσθηση ηρεμίας.
  • Συνδυασμός Υλικών και Υφών: Τα οφέλη ενός σπα περιλαμβάνουν μείωση του στρες, μυϊκή χαλάρωση και βελτίωση του ύπνου. όλα αυτά μπορούν να ενισχυθούν με μια προσεκτική επιλογή υλικών. Λουτρά ατμού, βροχής, καταρράκτη ή νεφελοποίησης σε μια επιλογή διαφορετικών υλικών και υφών.

  • Δύο σε ένα: Το εξαιρετικά διαφανές γυαλί μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ενσωματώνετε προϊόντα ευεξίας σε έναν χώρο. Με ρουστίκ εμφάνιση, κάθε διαμέρισμα προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία: με ξύλινους τοίχους και παγκάκια στο εσωτερικό και μια σάουνα που επιτρέπει στο δωμάτιο να φτάσει μεταξύ 70° και 100° Κελσίου. Ο σχεδιασμός και των δύο εμπειριών με τα κατάλληλα υλικά παρέχει την ευκαιρία να επωφεληθείτε από τα οφέλη για την υγεία και να χαλαρώσετε, χωρίς να διαταράξετε την αισθητική.
  • Τοποθέτηση στον τοίχο: Η άσκηση στο σπίτι περιλαμβάνει τον σωστό σχεδιασμό για τον συγκεκριμένο χώρο. Ο κάτω τοίχος μεταμορφώνει τα συμβατικά υλικά εξοπλισμού γυμναστικής και έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται εύκολα στις προσωπικές ανάγκες. Χτισμένες σε διαφορετικές αποχρώσεις δρυός, οι μονάδες τοίχου μπορούν να συνδυαστούν σε μια ποικιλία διατάξεων, καθιστώντας το πολύ ευέλικτο και απαιτώντας ελάχιστο χώρο.
  • Ζεστά Χρώματα: Η επιλογή χρώματος είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας κατά το σχεδιασμό εξοπλισμού ευεξίας στο σπίτι. Ο πρωτοποριακός εξοπλισμός σπα και γυμναστικής παίζει με τη χρήση ζεστών και ανοιχτών χρωμάτων για να δημιουργήσει την τέλεια αισθητική.

  • Σύγχρονος Εξοπλισμός: Εκτός από τη σωστή επιλογή υλικών, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός εκπαίδευσης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσετε την ευεξία με την εσωτερική διακόσμηση. Εμμένοντας σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, η φυσική κατάσταση και ο σχεδιασμός μπορούν να συνεργαστούν στον ίδιο χώρο.
  • Φωτεινές γωνίες: Οι σάουνες κατοικιών συγχωνεύονται μέσα στον υπάρχοντα τοίχο, χρησιμοποιώντας ανοιχτά χρώματα σε όλους τους χώρους. Τοποθετημένη στη γωνία του δωματίου, η σάουνα χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό στο εσωτερικό για να δημιουργήσει συνέχεια μέσα στο χώρο. Επιπλέον, η χρήση συρόμενων γυάλινων θυρών επιτρέπει τη διαφάνεια και στις δύο πλευρές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εντάξτε το Feng Shui στην καθημερινή φροντίδα του εαυτού σας

9 Λάθη που κάνουμε και δεν λειτουργεί το Feng Shui

10 Tips για καλύτερη ενέργεια στον εργασιακό σας χώρο

Πώς θα προσελκύσετε την καλή υγεία με το Feng Shui;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρακτικές αυτοφροντίδας για να αποτρέψετε τυχόν εξάρσεις

Λύκος: Ο Λύκος, μια χρόνια αυτοάνοση νόσος, μπορεί να είναι απρόβλεπτος με περιόδους εξάρσεων και υφέσεων. Η διαχείριση του λύκου περιλαμβάνει μια πολύπλευρη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών αυτοφροντίδας

Πεζοπορία: Πώς μας οδηγεί στην ψυχική ευεξία

Πεζοπορία: Η πεζοπορία δεν είναι απλώς μια σωματική δραστηριότητα αλλά και μια ισχυρή μορφή αυτοφροντίδας που προάγει τη συνολική ευεξία. Προσφέρει αναρίθμητα οφέλη που εκτείνονται πέρα ​​από την απλή άσκηση

Αυτοφροντίδα κατά την διαχείριση χρόνιων παθήσεων

Χρόνια νοσήματα: Η ζωή με μια χρόνια ασθένεια μπορεί να είναι σωματικά και συναισθηματικά απαιτητική. Συχνά απαιτεί συνεχή ιατρική φροντίδα, προσαρμογές στον τρόπο ζωής και ψυχική ανθεκτικότητα.

Ποια είναι η σχέση γήρανσης και άγχους;

Γήρανση και Άγχος:Το χρόνιο στρες μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενώ οι προκλήσεις της γήρανσης μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του στρες.

Στρατηγικές για ψυχο-συναισθηματική ευεξία

Μεγάλες αλλαγές: Η πλοήγηση σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο και προκλητική. Η πρακτική της αυτοφροντίδας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συναισθηματικής ανθεκτικότητας και της ευημερίας

Εξερευνώντας τα oλοκληρωμένα oφέλη της κρυοθεραπείας

Κρυοθεραπεία: Η κρυοθεραπεία, μια μέθοδος θεραπείας που περιλαμβάνει έκθεση σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για σύντομο χρονικό διάστημα, έχει κερδίσει δημοτικότητα για τα πιθανά οφέλη για την υγεία σε διάφορες πτυχές της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Close Icon