Αυτοφροντίδα

Ευγνωμοσύνη: 9 Tips να νιώθετε ικανοποιημένοι με όσα έχετε

Ευγνωμοσύνη: 9 Tips να νιώθετε ικανοποιημένοι με όσα έχετε

Ευγνωμοσύνη: Για χρόνια, οι ερευνητές δημοσιεύουν μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας παρέμβασης που παράγει θετικά αποτελέσματα σε σχεδόν κάθε τομέα υγείας και ευεξίας.

Για χρόνια, οι ερευνητές δημοσιεύουν μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας παρέμβασης που παράγει θετικά αποτελέσματα σε σχεδόν κάθε τομέα υγείας και ευεξίας. Ανακάλυψαν ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, σας κάνει να αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι, μειώνει την κατάθλιψη, βελτιώνει την ερωτική σας ζωή και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε ακόμη και την πιο απειλητική για τη ζωή κρίση. Επιπλέον, είναι διαθέσιμο σε όλους, χωρίς σωματική προσπάθεια και είναι εντελώς δωρεάν.

9 συμβουλές για να χωρέσετε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Έτοιμοι να ξεκινήσετε; Εδώ είναι 9 τρόποι για να γίνετε πιο ευγνώμονες.

  • Κάθε μέρα, πείτε δυνατά τρία καλά πράγματα που συνέβησαν. Αυτή μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας όταν τα βάζετε μέσα ή γύρω από το δείπνο με την οικογένεια, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ισχυρό να εκφράσετε ευγνωμοσύνη φωναχτά όταν είστε μόνοι.
  • Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. Σημειώστε τα μικρά πράγματα από τη μέρα σας που είχαν σημασία για εσάς, όπως τα λίγα λεπτά ησυχίας που είχατε με το αυτοκίνητο στη δουλειά ή το γεγονός ότι η καταιγίδα βροχής του απογεύματος δεν πλημμύρισε το υπόγειό σας. Εάν περνάτε μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα, μπορείτε να ανατρέξετε στις σελίδες των συσσωρευμένων ευλογιών στη ζωή σας.
  • Πείτε ευχαριστώ στον σύντροφό σας. Τα ζευγάρια που εκφράζουν ευγνωμοσύνη το ένα προς το άλλο δημιουργούν έναν ισχυρό βρόχο ανατροφοδότησης οικειότητας και εμπιστοσύνης, όπου και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται σαν να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους.
  • Δροσερό πνεύμα με ένα γρήγορο απόθεμα ευγνωμοσύνης. Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να διώξετε την ενέργεια μιας καταιγιστικής διάθεσης είναι να εστιάσετε την προσοχή σας σε ό,τι είναι καλό. Έτσι, όταν πρόκειται να επιτεθείτε σε κάποιον, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μια γρήγορη απογραφή πέντε πραγμάτων για τα οποία είστε ευγνώμονες αυτήν τη στιγμή. Θα μπορούσε να είναι η καλή σας υγεία, ο καθαρός αέρας ή ακόμα και η πρόσφατη αλλαγή σε έναν φθηνότερο λογαριασμό κινητού τηλεφώνου—αυτές οι λεπτομέρειες θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αποφύγετε να πείτε κάτι που αργότερα θα μετανιώσετε.
  • Ευχαριστήστε τον εαυτό σας. Η ευγνωμοσύνη δεν χρειάζεται πάντα να εστιάζεται σε αυτά που έχουν κάνει οι άλλοι για εσάς! Φροντίστε να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας για τις υγιεινές συνήθειες που έχετε καλλιεργήσει στη ζωή σας, όπως να τρώτε πολλά λαχανικά ή να δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για ξεκούραση κάθε βράδυ.
  • Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να στείλετε τρία μηνύματα ευγνωμοσύνης την εβδομάδα. Βρίσκεστε δεμένοι στο κινητό σας τηλέφωνο ή στο διαδίκτυο για ώρες κάθε μέρα; Αξιοποιήστε τη δύναμη αυτής της τεχνολογίας για να στείλετε μερικές καλές δονήσεις, όπως ένα μήνυμα κειμένου ή ένα σχόλιο στο Facebook, για να πείτε στους φίλους σας γιατί τους εκτιμάτε.
  • Απολαύστε τις καλές στιγμές. Εάν παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε χαρούμενοι, σταματήστε αυτό που κάνετε και δώστε προσοχή για λίγα λεπτά. Παρατηρήστε ακριβώς πώς αισθάνεστε, συμπεριλαμβανομένων των αισθήσεων στο σώμα σας και των σκέψεων που κάνετε. Αργότερα, όταν προσπαθείτε να εμπνεύσετε ευγνωμοσύνη, μπορείτε να θυμηθείτε αυτή τη στιγμή και να ζήσετε ξανά τα οφέλη.
  • Κοιτάξτε προς τα έξω, όχι προς τα μέσα. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ευγνώμονες όταν εστιάζουν στους άλλους, αντί να παγιδεύονται στις δικές τους εσωτερικές αφηγήσεις για το πώς έπρεπε να έχουν πάει τα πράγματα. Η ενσυναίσθηση για τους άλλους μπορεί να πυροδοτήσει ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης και τα άτομα που εστιάζουν προς τα έξω τείνουν να βιώνουν ισχυρότερα οφέλη.

  • Άλλαξε την οπτική σου. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάτι για το οποίο να νιώθετε ευγνωμοσύνη, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση κάποιου που βιώνει δυστυχίες μεγαλύτερες από τις δικές σας. Η ανάκληση ενός συναδέλφου που έχει μια εξουθενωτική φυσική κατάσταση, για παράδειγμα, θα εμπνεύσει ευγνωμοσύνη για το δικό σας υγιές σώμα, κάτι που διαφορετικά μπορεί να θεωρούσατε δεδομένο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εντάξτε το Feng Shui στην καθημερινή φροντίδα του εαυτού σας

Γιατί χρειάζεστε αυτοφροντίδα το φθινόπωρο;

Υπάρχει πραγματική δύναμη πίσω από τη θετική σκέψη

15 πράξεις αυτοφροντίδας που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πόζες δύναμης ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας;

Πόζες δύναμης: Το πώς στέκεστε ή κάθεστε μπορεί να σας δώσει ανατροφοδότηση για το πώς αισθάνεστε και τα συναισθήματά σας συχνά αποκαλύπτονται από τον τρόπο που κρατάτε τον εαυτό σας.