Σεξουαλική Υγεία

Άγχος: 3 τρόποι που το άγχος επηρεάζει την ερωτική ζωή σου [vid]

Άγχος: 3 τρόποι που το άγχος επηρεάζει την ερωτική ζωή σου [vid]

Άγχος: Το να ζεις με άγχος συνήθως σημαίνει ότι είναι εκεί όπου κι αν πας. Επηρεάζει την υγεία σου- ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πανικό, φόβο, ένταση και ανησυχία. Μπορεί να καταλάβει τις σκέψεις σας και πολλούς τομείς της ζωής σας. Ακόμα και όταν αγαπάτε και νοιάζεστε για κάποιον, το άγχος μπορεί να σας εμποδίσει να απολαύσετε τις εκφράσεις της αγάπης.

Steve Prezant/Getty Images

Κανένας άνθρωπος δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες καταστάσεις ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε κάποιες γενικές γραμμές σχετικά με το άγχος και το σεξ.

  • Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ορμή

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει μειωμένη λίμπιντο. Όταν είστε ανήσυχοι/ες, έχετε υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (η κύρια ορμόνη του στρες). Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης μπορούν να καταστείλουν τις ορμόνες που επηρεάζουν την επιθυμία. Μπορεί να είχατε διάθεση νωρίτερα την ημέρα. Αλλά μόλις ξεκινήσει το άγχος σας, μπορεί να ρίξει τη σεξουαλική σας επιθυμία

  • Το άγχος μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ανασφαλείς για το σώμα σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να γδυθείτε μπροστά σε κάποιον για πρώτη φορά. Όταν έχετε άγχος, είναι πιο πιθανό να εστιάζετε στα «ελαττώματα» του σώματός σας. Το να είναι κανείς αυτοκριτικός και να επικρίνει ή να νιώθει ντροπή για τον εαυτό του και το σώμα του, τον εμποδίζει να είναι πλήρως παρών συναισθηματικά και σωματικά κατά τη διάρκεια του σεξ.

  • Το άγχος μπορεί να δυσκολέψει περισσότερο τον οργασμό

Τα σωματικά συμπτώματα του άγχους, όπως για παράδειγμα οι σφιγμένοι μύες, η γρήγορη αναπνοή, η ζάλη και η ρηχή αναπνοή σημαίνουν ότι δεν μπορείτε να χαλαρώσετε. Έχετε αυξημένη παραγωγή ορμονών του στρες που σας κάνουν να αισθάνεστε στο όριο. Και όλα αυτά μπορούν να σας αποσπούν από το να τελειώσετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βιώσετε ευχαρίστηση και να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας ή τον εαυτό σας μέσω του οργασμού και της οικειότητας/επαφής.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Kατάθλιψη: Τύποι και Συμπτώματα

Φυσικές θεραπείες για το άγχος και το στρες

Φυσικοί τρόποι να ενισχύσετε τη σεξουαλική επιθυμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».