Αυτοφροντίδα

Ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοφροντίδα: Πώς συμβαδίζουν οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας ενός επιχειρηματία με την ευεξία;

Ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοφροντίδα: Πώς συμβαδίζουν οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας ενός επιχειρηματία με την ευεξία;

Ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοφροντίδα: Το 24ωρο φαίνεται πως δεν είναι αρκετό όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Όμως θα πρέπει να βρείτε τρόπους αποφόρτισης και αυτοφροντίδας, έτσι ώστε να αποφύγετε το burnout και να απολαύσετε την επαγγελματική σας ζωή στο έπακρο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν πάντα πολλά στο μυαλό τους. Όμως η παρουσία της σύγχρονης τεχνολογίας προσθέτει τόσα πολλά που μπορούν να είναι εξαντλητικά. Ανάμεσα στη διαχείριση των τμημάτων της επιχείρησης και στις στρατηγικές επέκτασης του κύκλου εργασιών τους, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατακλύζονται επίσης με email πελατών. Δέχονται μηνύματα στο Slack και ειδοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή αποτελεί σαφώς μια συνταγή για εξάντληση χωρίς τα κατάλληλα διαλείμματα και δίχως αυτοφροντίδα. Προς αποφυγήν ενός μεγάλου burnout, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ισορροπία στην καθημερινότητά σας.

Οι επιχειρηματίες εκμπέμπουν SOS

  • Η αυτοφροντίδα είναι μια επιχειρηματική επιταγή που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα: Ο χρόνος είναι χρήμα. Οπότε η ιδέα ενός μεσημεριανού γεύματος 30 λεπτών μπορεί να ακούγεται αδύνατη εκ πρώτης όψεως. Είμαστε καλωδιωμένοι να είμαστε παραγωγικοί. Ωστόσο πάντα διαπιστώνεται ότι το να είσαι παραγωγικός δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με την καλύτερη απόδοση. Μέσα από αυτό το πρίσμα είναι σαφές ότι η αυτοφροντίδα είναι μια έξυπνη επιχειρηματική επένδυση. Το να προσπαθείς να εργάζεσαι σε περιόδους χαμηλής ενέργειας ή να αισθάνεσαι καταπονημένος συνήθως οδηγεί σε εργασίες που απαιτούν μεγαλύτερη και κατώτερη εργασία. Πέντε λεπτά την ημέρα μπορούν να προσθέσουν σημαντική αλλαγή στη διάθεση ή τη νοοτροπία μας.
  • Γνωρίστε τον εαυτό σας: Αναγνωρίστε τα μεμονωμένα σημάδια εξουθένωσης και τι σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια. Από την στιγμή που έχετε φτάσει στην πλήρη εξάντληση, πιθανότατα έχει αρχίσει να χτίζεται για λίγο. Αλλά δεδομένου ότι ο καθένας έχει διαφορετικές επιχειρήσεις και διαφορετικό τρόπο ζωής, τα μεμονωμένα σημάδια άγχους θα ποικίλλουν. Για μερικούς μπορεί να είναι το έντονο άγχος και το να βρουν τον εαυτό τους να χτυπούν τα μέλη της οικογένειας. άλλοι μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι, σαν να είναι δύσκολο να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί. Αυτό που κάνει κάποιος με αυτό το time out συνδέεται επίσης με την ενέργεια. Η ιδέα ενός επιχειρηματία για μια αναζωογονητική ρεπό μπορεί να είναι ένα μασάζ ακολουθούμενο από μια βραδινή έξοδο με φίλους. Αντίθετα, ένας επιχειρηματίας που έχει μικρά παιδιά μπορεί να προτιμήσει μια ήσυχη βραδιά ανάγνωσης. Έχει να κάνει με αυτό που σας αφήνει, προσωπικά, περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσετε την ημέρα.
  • Η αυτοματοποίηση είναι φίλη σας: Η ανάθεση καθηκόντων στο προσωπικό είναι ζωτικής σημασίας. Μπορούμε να κάνουμε μόνο ορισμένες εργασίες υψηλού επιπέδου έναντι εργασίας χαμηλού επιπέδου. Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να αυτοματοποιήσουν την αποστολή email μάρκετινγκ και τις βασικές επικοινωνίες με πελάτες, καθώς και άλλο λογισμικό που βοηθά με το απόθεμα, τη διαχείριση ομάδας, την επεξεργασία μισθοδοσίας, τις λειτουργίες και πολλά άλλα. Η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χρόνο, να σας βοηθήσει να δώσετε προτεραιότητα σε εκείνες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν καλά.
  • Ενσωματώστε μικρές στρατηγικές για γρήγορες ενισχύσεις: Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να πηγαίνεις στο μάθημα γιόγκα για μια ώρα στο μεσημεριανό γεύμα. Αλλά πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν θα μπορούσαν ποτέ να το κάνουν αυτό. Συνιστάται να περπατάτε για ένα λεπτό κάθε ώρα, για παράδειγμα. Εναλλακτικά, διαβάστε ένα κεφάλαιο από ένα αγαπημένο βιβλίο ή δείτε βιντεάκια στο YouTube. Μιλήστε με έναν συνάδελφο για κάτι άσχετο ή απλώς κάντε διαλογισμό στο γραφείο σας. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε που θα σας δώσει άμεση ευχαρίστηση και ικανοποίηση αρκεί. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σπουδαίο. Ακόμη και μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα τηλεφώνημα στους συγγενείς σας ή η διοργάνωση μιας επικείμενης εκδρομής. Η λίστα είναι πραγματικά ανεξάντλητη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το νοσηλευτικό προσωπικό σκέφτεται την αυτοκτονία περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Το ιατρικό προσωπικό παρουσιάζεται εξουθενωμένο & στα πρόθυρα κατάρρευσης

Πώς να ανακάμψετε από εργασιακή εξάντληση

Οι περιπτώσεις burnout φαίνεται να αυξάνονται υπό την πανδημία του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Εργασία στο σπίτι: Ο αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα μας από το να μην είμαστε στο γραφείο μπορεί να πάρει χρόνια για να ανακάμψει. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να παραμείνετε ενεργοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας

Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας, αλλά αξίζει!

Μειώνοντας τον χρόνο τηλεθέασης, προστατεύετε την καρδιά σας

Στεφανιαία νόσος: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι εάν οι άνθρωποι δεσμεύονταν να παρακολουθούν τηλεόραση λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, το 11% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου θα μπορούσε να εξαλειφθεί.