Αυτοφροντίδα

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Η εξάντληση είναι μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής εξάντλησης που μπορεί να χαροποιήσει τη χαρά από την καριέρα σας, τις φιλίες και τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις.

Η συνεχής έκθεση σε αγχωτικές καταστάσεις, όπως η φροντίδα ενός άρρωστου μέλους της οικογένειας, η εργασία για πολλές ώρες ή η παρακολούθηση αναστατωμένων ειδήσεων που σχετίζονται με την πολιτική και την ασφάλεια του σχολείου μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση άγχους.

Το Burnout, ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα σημάδια της εξάντλησης, καθώς και τρόπους για να το αποτρέψετε.

Ορισμός εξουθένωσης

  •  Περιγράφει μια σοβαρή κατάσταση άγχους που οδηγεί σε σοβαρή σωματική, ψυχική και συναισθηματική εξάντληση.
  • Η εξάντληση το καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος και να χειριστούν καθημερινές ευθύνες.
  • Οι άνθρωποι που βιώνουν εξουθένωση συχνά αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να τους δώσουν και μπορεί να φοβούνται να σηκωθούν από το κρεβάτι κάθε πρωί. Μπορούν ακόμη και να υιοθετήσουν μια απαισιόδοξη προοπτική για τη ζωή και να αισθάνονται απελπισμένοι.
  • Η εξάντληση δεν εξαφανίζεται από μόνη της και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές ασθένειες όπως κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

  • Όποιος είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να υποστεί εξουθένωση. Βοηθώντας επαγγελματίες, όπως οι πρώτοι ανταποκριτές, οι γιατροί και οι νοσοκόμες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτήν την κατάσταση υγείας.
  • Μαζί με την εξάντληση που προκαλείται από την καριέρα , τα άτομα που φροντίζουν τα παιδιά μπορούν επίσης να έχουν αυτό το είδος ακραίας εξάντλησης. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι, όπως και οι γιατροί και τα στελέχη επιχειρήσεων, οι μητέρες και οι πατέρες μπορούν επίσης να εξαντληθούν.
  • Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως η ανάγκη ελέγχου, η τελειομανία και το να είσαι «Τύπος Α» μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάντλησης.

Ακολουθεί βίντεο για την εξουθένωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσικό αντικαταθλιπτικό η συχνή πεζοπορία

Κάνναβη : Τα οφέλη της στην ψυχική υγεία

Αγγελική επεισόδιο 148 : Ο Δημήτρης κοντράρει την Αγγελική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ρέικι : Ενισχύστε την ευημερία σας

Ρέικι : Στο παρόν άρθρο, ακολουθούν συμβουλές για να καταφέρετε μέσω της ενεργειακής θεραπείας να ανακτήσετε την ευημερία σας.

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Αθλητισμός: "Υπάρχουν ξεχωριστές αλλά αλληλένδετες περιοχές στις οποίες η γιόγκα έχει συγκεκριμένα οφέλη, όχι μόνο για καρδιακές παθήσεις αλλά και για οποιαδήποτε ασθένεια", λέει ο ερευνητής και νευροεπιστήμονας της γιόγκα, Δρ Sat Bir Singh Khalsa, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ,ε'ιναι μια φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική σας στήλη, η τακτική κίνηση και η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας. 

Πώς η άσκηση αυξάνει φυσικά τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα

Αθλητισμός: Αλλαγές κυτταρικού επιπέδου συμβαίνουν στο σώμα σας όταν ασκείστε. Ειδικότερα, η άσκηση ωθεί το σώμα σας για να παράξει περισσότερα μιτοχόνδρια μέσα στα μυϊκά σας κύτταρα. Τα μιτοχόνδρια είναι γνωστά ως ενδυναμωτικά των κυττάρων, επειδή δημιουργούν καύσιμο από γλυκόζη που παίρνουν από την τροφή που τρώτε και οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέετε. Συνεπώς, αυξάνοντας τον αριθμό τους, αυξάνετε παράλληλα και τα ενεργειακά εφόδια του σώματός σας.

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Ο αυτο-μίσος έρχεται συχνά σε μια στιγμή που δεν έχετε συμπόνια για τον εαυτό σας. Εάν έχετε μια περίοδο που αισθάνεστε καλά, προσπαθήστε να γράψετε μια λίστα με αυτά που αγαπάτε για τον εαυτό σας.