Αυτοφροντίδα

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Η εξάντληση είναι μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής εξάντλησης που μπορεί να χαροποιήσει τη χαρά από την καριέρα σας, τις φιλίες και τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις.

Η συνεχής έκθεση σε αγχωτικές καταστάσεις, όπως η φροντίδα ενός άρρωστου μέλους της οικογένειας, η εργασία για πολλές ώρες ή η παρακολούθηση αναστατωμένων ειδήσεων που σχετίζονται με την πολιτική και την ασφάλεια του σχολείου μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση άγχους.

Το Burnout, ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα σημάδια της εξάντλησης, καθώς και τρόπους για να το αποτρέψετε.

Ορισμός εξουθένωσης

  •  Περιγράφει μια σοβαρή κατάσταση άγχους που οδηγεί σε σοβαρή σωματική, ψυχική και συναισθηματική εξάντληση.
  • Η εξάντληση το καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το άγχος και να χειριστούν καθημερινές ευθύνες.
  • Οι άνθρωποι που βιώνουν εξουθένωση συχνά αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να τους δώσουν και μπορεί να φοβούνται να σηκωθούν από το κρεβάτι κάθε πρωί. Μπορούν ακόμη και να υιοθετήσουν μια απαισιόδοξη προοπτική για τη ζωή και να αισθάνονται απελπισμένοι.
  • Η εξάντληση δεν εξαφανίζεται από μόνη της και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές ασθένειες όπως κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

  • Όποιος είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να υποστεί εξουθένωση. Βοηθώντας επαγγελματίες, όπως οι πρώτοι ανταποκριτές, οι γιατροί και οι νοσοκόμες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτήν την κατάσταση υγείας.
  • Μαζί με την εξάντληση που προκαλείται από την καριέρα , τα άτομα που φροντίζουν τα παιδιά μπορούν επίσης να έχουν αυτό το είδος ακραίας εξάντλησης. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι, όπως και οι γιατροί και τα στελέχη επιχειρήσεων, οι μητέρες και οι πατέρες μπορούν επίσης να εξαντληθούν.
  • Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως η ανάγκη ελέγχου, η τελειομανία και το να είσαι «Τύπος Α» μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάντλησης.

Ακολουθεί βίντεο για την εξουθένωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσικό αντικαταθλιπτικό η συχνή πεζοπορία

Κάνναβη : Τα οφέλη της στην ψυχική υγεία

Αγγελική επεισόδιο 148 : Ο Δημήτρης κοντράρει την Αγγελική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

3 μορφές σωματικής δραστηριότητας που ανακουφίζουν το άγχος

Αθλητισμός: Η γιόγκα, μια εξαιρετική άσκηση ανακούφισης από το στρες, περιλαμβάνει μια σειρά κινούμενων και στατικών στάσεων (πόζες), σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή. Ως άσκηση μυαλού-σώματος, η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη φυσική απόκριση χαλάρωσης του σώματός σας και να σας φέρει σε μια υγιή ισορροπία.

Tips για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος

Άγχος αυτοφροντίδα: Ως έναν βαθμό το άγχος μπορεί να σας παρακινήσει ή να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στον κίνδυνο. Ωστόσο, εάν έχετε συνεχές άγχος που παρεμβαίνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες και διαταράσσει την απόλαυση στη ζωή, τότε μπορεί να συνιστά πρόβλημα.

Τεχνικές αυτοφροντίδας για την ανακούφιση από το στρες

Άγχος Αυτοφροντίδα: Δεν υπάρχει μία τεχνική χαλάρωσης που να ενδείκνυται για όλους. Η προσωπική σας εμπειρία και το πώς αντιδράτε στο άγχος μπορεί να προσδιορίσει την τεχνική χαλάρωσης που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Η αυτοφροντίδα ως βασικό κλειδί στη διαχείριση του άγχους

Άγχος αυτοφροντίδα: Να θυμάστε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για μικρές πράξεις αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κρατήσει τη διάθεσή σας πιο ισορροπημένη και θα αναπληρώσει τα αποθέματα της ενέργειάς σας.