Αυτοφροντίδα

Αυτοβελτίωση: Πώς μπορείτε να πατήσετε γερά στα πόδια σας;

Αυτοβελτίωση: Πώς μπορείτε να πατήσετε γερά στα πόδια σας;

Αυτοβελτίωση: Το να γιορτάζουμε τις επιτυχίες είναι μια υγιής συνήθεια, που συχνά θυσιάζεται στο όνομα νέων ενεργειών και αποτελεσμάτων.

Η αυτοβελτίωση μπορεί να περιγραφεί ως μια δια βίου διαδικασία. Αν θέλουμε να είμαστε στο σημείο Ζ στο τέλος της ζωής μας, η αυτοβελτίωση είναι η διαδικασία που μας κάνει να περάσουμε από το Α στο Β στο Γ… μαζί με όλα τα βήματα που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο τελευταίο μας στάδιο και να εκπληρώσουμε τη ζωή μας. Το τελικό στάδιο είναι διαφορετικό για τον καθένα μας, αλλά και το ενδιάμεσο. Αλλά ο καθένας μπορεί να περάσει από τη διαδικασία και να βιώσει το νόημα – και την ευχαρίστηση – της επέκτασης του εαυτού του και της δυνατότητας να συμβούν νέα στάδια.

Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία

Συχνά οι άνθρωποι σκέφτονται την αυτο-ανάπτυξη ως «κάλυψη της αδυναμίας τους», κάτι που κάνει τη διαδικασία πιο επίπονη. Η αυτοβελτίωση μπορεί επίσης να σημαίνει να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας, να γίνουμε άριστοι σε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε και να διασκεδάζουμε πολύ!

Ξεκαθάρισμα

Η διαδικασία απομάκρυνσης είναι η διαδικασία αφαίρεσης των μερών μας (και του περιβάλλοντός μας) που δεν μας εξυπηρετούν πλέον. Με την αποσυμπίεση, δίνουμε χώρο για νέες εμπειρίες, και μαζί με αυτές, νέα συνειδητοποίηση και ανάπτυξη. Η διαδικασία απορρόφησης μπορεί να είναι απελευθερωτική και μας επιτρέπει να δούμε ξεκάθαρα ποια κατεύθυνση θέλουμε να ακολουθήσουμε για την ανάπτυξή μας.

Κάντε στον εαυτό σας ισχυρές ερωτήσεις

Οι ερωτήσεις μπορεί να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες. Πώς θέλετε να εμπνεύσετε τους άλλους; Τι θέλετε να σας θυμούνται; Τι θα σου έλεγε ο μεγαλύτερος εαυτός σου για την αυτο-ανάπτυξή σου; Υπάρχουν εκατοντάδες ισχυρές ερωτήσεις. Αφήστε τους να σας βρουν.

Ζητήστε ανατροφοδότηση

Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση είναι σαν το “κουμπί ενίσχυσης”: παρέχει πολύτιμες γνώσεις για να βελτιωθούμε και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους άλλους. Μας κάνει να προοδεύουμε πιο γρήγορα, καθώς οι άλλοι μας αποκαλύπτουν αυτό που δεν μπορούμε να δούμε. Η ανατροφοδότηση μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές, να ονειρευόμαστε περισσότερα και να πετύχουμε περισσότερα!

Συνεργαστείτε με έναν υπεύθυνο συνεργάτη

Το να έχεις έναν συνεργάτη λογοδοσίας, όπως έναν φίλο ή έναν προπονητή, μπορεί να υποστηρίξει τρομερά για να παραμείνει σε καλό δρόμο. Η υπευθυνότητα είναι ένας ισχυρός μηχανισμός που μας βοηθά απαλά να προχωρήσουμε και, στο τέλος, να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ξεκινήστε από μικρά βήματα

Η βιώσιμη πρόοδος επιτυγχάνεται με μικρά, συνεπή βήματα. Δεν χρειάζονται γιγάντια άλματα – ακόμα κι αν είναι επίσης δυνατά, δεν είναι πάντα το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν διστάζετε, ξεκινήστε από τα μικρά. Οι μικρές ενέργειες δημιουργούν θετικούς βρόχους που δημιουργούν περαιτέρω άλλους θετικούς βρόχους. Η αλλαγή που θέλουμε να δούμε ξεκινά από εμάς — και από το πρώτο βήμα.

Συνεχίστε να προχωράτε

Πολλές φορές το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να εγκαταλείψουμε μια διαδικασία! Αν επιλέξετε να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας και να βελτιωθείτε, μείνετε σε αυτό. Η μάθηση συνεπάγεται οροπέδια, στιγμές χαράς και αναποδιές. Όλα είναι μέρος της διαδικασίας. Συνεχίστε να προχωράτε, ένα βήμα τη φορά!

Δεσμευτείτε στην περιέργεια

Η περιέργεια μας ωθεί να ερευνήσουμε περισσότερο, να αμφισβητήσουμε και να στοχεύσουμε σε πιο βαθιά σοφία. Η περιέργεια εμφανίζεται κάθε φορά που υιοθετούμε το λεγόμενο «μυαλό του αρχαρίου» και προσπαθούμε να επαναφέρουμε όλα όσα γνωρίζουμε για να δούμε τα πράγματα σαν να ήταν η πρώτη φορά. Αυτή η συμπεριφορά μας δίνει νέες ιδέες, απαλλαγμένες από προκαταλήψεις και από τις εμπειρίες που είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν αντί να μας βοηθήσουν.

 Κινηθείτε

Ένα υγιές μυαλό ζει σε ένα υγιές σώμα. Εάν επικεντρώνεστε κυρίως σε εγκεφαλικές δραστηριότητες, βρείτε λίγο χώρο για σωματική άσκηση. Εάν είστε λάτρεις των σπορ και πάντα σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για λίγη σταθερότητα και ενδοσκόπηση. Ο συνδυασμός εγκεφάλου και σώματος (και πνεύματος!) δίνει τα καλύτερα μακροπρόθεσμα συναισθήματα και ανταμοιβές.

Γιορτάστε τις επιτυχίες σας

Ο Νέλσον Μαντέλα είπε: «Θυμηθείτε να γιορτάζετε ορόσημα καθώς προετοιμάζεστε για το δρόμο που ακολουθεί». Το να γιορτάζουμε τις επιτυχίες είναι μια υγιής συνήθεια, που συχνά θυσιάζεται στο όνομα νέων ενεργειών και αποτελεσμάτων. Ο καθορισμός του χρόνου σε «παύση» παρέχει την ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς τι έχει καταφέρει, την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τις διδασκαλίες, τα συναισθήματα. Είναι μια τόσο κρίσιμη στιγμή, καθώς ανοίγει χώρο για να αναγνωρίσει κανείς τον εαυτό του και τους άλλους και να μοιραστεί ανοιχτά την περηφάνια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν οι μαμάδες να φροντίσουν την προσωπική τους ζωή;

Η ανανέωση είναι η νέα αυτοφροντίδα

6 Tips αυτοφροντίδας για πολυάσχολους γονείς

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας καθημερινά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.

Βρείτε νέες δραστηριότητες και ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Χόμπι: Το να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να ασκήσει μια μοναχική τέχνη που είναι αποκλειστικά για εσάς και την υγεία σας είναι μια βαθιά ικανοποιητική, θρεπτική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης.

Πόδια: Γιατί είναι κρύα τα πόδια μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Καθώς η αδρεναλίνη λόγω άγχους αυξάνεται, προκαλείται συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιφέρεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στις εξωτερικές περιοχές του σώματος.

Περάστε την περίοδο των γιορτών χωρίς άγχος

Γιορτές: Με την ενσωμάτωση αυτών των στρατηγικών, τα άτομα μπορούν να πλοηγηθούν την περίοδο των διακοπών με μεγαλύτερη ευκολία, ενισχύοντας μια ισορροπία μεταξύ των εορταστικών δραστηριοτήτων και της προσωπικής ευημερίας.