Αυτοφροντίδα

Kανόνες αυτοβελτίωσης: Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι πολυτέλεια, είναι θέμα επιβίωσης

Kανόνες αυτοβελτίωσης: Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι πολυτέλεια, είναι θέμα επιβίωσης

Kανόνες αυτοβελτίωσης: Οι γυναίκες αγωνίζονται να εξισορροπήσουν την αυτοφροντίδα και την φροντίδα της οικογένειας.

Όταν ξεκίνησε ο Covid-19, οι εργαζόμενοι στη διδασκαλία, τη νοσηλευτική, τη φιλοξενία και το λιανικό εμπόριο, επαγγέλματα όπου κυριαρχούν οι γυναίκες, έφεραν ένα μεγάλο μέρος του βάρους που σχετίζεται με την ασθένεια. Οι γυναίκες αγωνίζονται να εξισορροπήσουν την αυτοφροντίδα και την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους. για όλες τις γυναίκες αυτή την περίοδο, η ταχυδακτυλουργία αυτών των ανταγωνιστικών αναγκών έρχεται συχνά σε ένα φόντο τραύματος μεταξύ γενεών και καταστολής των συναισθημάτων τους. Εκεί κάνει την εμφάνισή της η αυτοφροντίδα για να εξισορροπήσει τις καταστάσεις.

Η αυτοφροντίδα είναι μια στρατηγική ζωής για επιτυχία. Πρόκειται για τον καθορισμό υγιών ορίων και τη διασφάλιση ότι αυτά τα όρια γίνονται σεβαστά από τους άλλους. Απαιτεί να αλλάξετε πρώτα εσάς και να αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε ποτέ να αλλάξετε τους άλλους. Δώστε προτεραιότητα στην ψυχική και συναισθηματική σας υγεία πάνω από όλα. αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε καλή με κανέναν αν δεν είστε καλή πρώτα με τον εαυτό σας. Η διανοητική και συναισθηματική σας ευεξία είναι ένας από τους πολλούς όρους της υγείας που πρέπει να κάνετε πράξη, όπως ακριβώς κάνετε για να παρακολουθείτε τακτικά το βάρος, την υγεία της καρδιάς ή την αρτηριακή σας πίεση. Το «όχι» είναι μια πλήρης πρόταση. Αυτό θα σας γλυτώσει πραγματικά από πολύ πόνο, ανείπωτη δυσαρέσκεια και χρόνο. Δεν κάνετε πια τα πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε, για να ευχαριστήσετε τους άλλους. Διατηρήστε την ενέργειά σας μόνο για εκείνα τα πράγματα και τους ανθρώπους που πραγματικά την αξίζουν.

κατά την διάρκεια τις πανδημίας, όλες οι μητέρες, οι γιαγιάδες, οι θείες μας και γενικότερα γυναίκες όλων των κατηγοριών, συνεχώς κάνουν, δίνουν, τρέχουν, σηκώνουν, θυσιάζονται, προστατεύουν  αλλά και προσφέρουν τον εαυτό τους σε οποιονδήποτε και σε όποιον τους  έχει ανάγκη. Αυτό το νέο έτος λοιπόν, καλό θα ήταν όλοι να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε καλύτερα για τον εαυτό μας για να συμπεριφερόμαστε ακόμα καλύτερα και στους γύρω μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στρατηγικές για την αντιμετώπιση του άγχους

10 Τρόποι να φροντίζετε τον εαυτό σας καθημερινά

8 Τρόποι για να σκεφτείτε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας

Κάντε την Κυριακή μία μέρα δικής σας φροντίδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 λάθη οργάνωσης μπάνιου και πώς να τα διορθώσετε

Μπάνιο οργάνωση: Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου τους.

Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. 

Cozy cardio: Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσετε να αθλείστε

Cozy cardio: Η αντικατάσταση 30 λεπτών ημερησίως καθιστικής δραστηριότητας με σωματική δραστηριότητα ελαφριάς έντασης συσχετίστηκε με 11% μείωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία και 24% μείωση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας.