Αυτοφροντίδα

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις. Τιμωρείς πάντα τον εαυτό σου για τα λάθη σου; Όλοι κάνουν λάθη αλλά αντί να είσαστε σκληροί για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να είστε ευγενικοί με τον εσάς. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε τακτικά, τότε γράψτε μια σημείωση που ενθαρρύνει την αυτοσυμπόνια.

Μου αρέσει πραγματικά να χρησιμοποιώ αυτό το απόσπασμα ως υπενθύμιση “Είναι εντάξει να κάνεις λάθη, αρκεί να μάθεις από αυτά”. Φέρσου σαν να ήσουν ο καλύτερός σου φίλος. Πώς θα φερόσουν στον καλύτερό σου φίλο όταν κάνει λάθος. Του φέρεσαι με αγάπη, φροντίδα και τον νουθετείς; Τότε αναρωτηθείτε αν συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο και αν όχι προσπαθήστε να απαντήσετε στον εαυτό σας όπως θα κάνατε με τον αγαπημένο σας φίλο.

Αφιερώστε χρόνο σε ευχάριστες δραστηριότητες: Όταν αισθάνεσαι ντροπή ή απογοήτευση για κάτι που έχεις κάνει, μερικές φορές νιώθεις ότι δεν αξίζεις να κάνεις κάτι ευχάριστο για τον εαυτό σου. Αλλά θυμηθείτε ότι όλοι αξίζουμε χαρά στη ζωή μας, οπότε αφήστε τον εαυτό σας να βιώσει αληθινή ευτυχία κάνοντας κάτι που αγαπάτε σαν πράξη αυτοσυμπόνιας.

Προσέξτε το μυαλό και το σώμα σας: Τα σώματά μας μας κουβαλάνε όλη μέρα και το μυαλό μας δεν σταματά ποτέ ακόμα και όταν κοιμόμαστε, γι’ αυτό δείξτε συμπόνια και φροντίστε τα κάνοντας θετικά πράγματα όπως το να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε τακτικά, να κοιμάστε αρκετά και να κάνετε πράγματα που τονώνουν το μυαλό και τις σκέψεις σας όπως το να ερευνάτε και να μάθετε πώς να καλυτερεύετε τον εαυτό σας. Αν η άσκηση της αυτοσυμπόνιας είναι κάτι πολύ νέο για εσάς, τότε ξεκινήστε κάνοντας απλές πράξεις αυτοεξυπηρέτησης και μικρές χειρονομίες ευγένειας προς τον εαυτό σας όπως το να λέτε στον εαυτό σας δηλώσεις αυτοσυμπόνιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινωνική εξάντληση και αυτοπροστασία

Πως να είσαι λίγο πιο παρηγορητικός στον εαυτό σου

Ανδρική κατάθλιψη και συμπτώματα

Αν νιώθεις χαμένος θέσε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις πού βρίσκεσαι

Αισθάνομαι χαμένος: Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. Όταν αισθάνεστε χαμένοι, μπορούν να σας συνοδεύσουν σπασμωδικά συναισθήματα για το ποιοι είστε ή για το πού πηγαίνετε. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν φουρτούνες που νομίζατε ότι ήταν ήρεμες. Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση μπορεί να ξεκινήσει με την υποβολή μερικών ερωτήσεων.

Δείτε την απάντηση στο δίλημμα "καρδιά ή λογική"

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος.

Πώς να διατηρήσεις την χαρά σου σε μία αγχωτική ζωή

Πώς να είμαι χαρούμενος: Όταν η ζωή είναι αγχωτική εσύ μείνε δυνατός. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευέξαπτοι, συγκλονισμένοι, και απλά όχι με τον καλύτερο τρόπο όταν αισθάνονται υπερφορτωμένοι από τις απαιτήσεις στη ζωή τους. Και ενώ μερικά από τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο μπορεί να μην είναι όλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να δημιουργούν μια μεγαλύτερη εμπειρία ευτυχίας σχεδόν στη ζωή όλων.