Αυτοφροντίδα

Αυτοσυγκέντρωση: Πώς να ενισχύσετε την αυτοσυγκέντρωσή σας [vid]

Αυτοσυγκέντρωση: Πώς να ενισχύσετε την αυτοσυγκέντρωσή σας [vid]

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε, αλλά το μυαλό σας περιπλανιέται ή αποσπάται εύκολα; Όπως ένας υπολογιστής που επιβραδύνεται με τη χρήση, ο εγκέφαλος με την πάροδο των χρόνων συσσωρεύει “φθορά” που επηρεάζει την γνωστική επεξεργασία. 

Ο Δρ Kirk Daffner, νευρολόγος και διευθυντής του Κέντρου Ιατρικής Εγκεφάλου / Νου στο Brigham and Women’s Hospital του Harvard λέει ότι αυτό μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό στρεσογόνων παραγόντων όπως φλεγμονή, τραυματισμός στα αιμοφόρα αγγεία (ειδικά εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση), τη συσσώρευση μη φυσιολογικών πρωτεϊνών και τη φυσική συρρίκνωση του εγκεφάλου.

Πώς να ενισχύσετε την ικανότητά σας να παραμένετε συγκεντρωμένοι

  • Ενσυνειδητότητα

“Το mindfulness αφορά την εστίαση της προσοχής στην παρούσα στιγμή και η εξάσκηση της προσοχής έχει αποδειχθεί ότι επανασυνδέει τον εγκέφαλο έτσι ώστε η προσοχή να είναι ισχυρότερη στην καθημερινή ζωή”, λέει η Kim Willment, νευροψυχολόγος στο Brigham and Women’s Hospital του Harvard. Συνιστά να κάθεστε για λίγα λεπτά κάθε μέρα, να κλείνετε τα μάτια σας και να εστιάζετε στην αναπνοή σας, καθώς και στους ήχους και τις αισθήσεις γύρω σας.

  • Γνωστική εκπαίδευση

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστικής εκπαίδευσης στοχεύουν να βελτιώσουν τους χρόνους απόκρισης και την προσοχή σας. “Ο στόχος του να παίζεις αυτά τα παιχνίδια δεν είναι να νικήσεις, αλλά να γίνεις καλύτερος στις γνωστικές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής”, λέει η Willment. “Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ικανότητα ενός ατόμου να προσέχει μπορεί να βελτιωθεί με την προοδευτική ώθηση του σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης”.

  • Ένας υγιέστερος τρόπος ζωής

Πολλές πτυχές ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν την προσοχή, ξεκινώντας από τον ύπνο και την άσκηση. “Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ άσκησης και γνωστικής ικανότητας, ιδιαίτερα της προσοχή”, λέει ο Δρ Daffner.“Όταν ασκείστε, αυξάνετε τη διαθεσιμότητα χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που προωθούν νέες εγκεφαλικές συνδέσεις, μειώνουν το στρες και βελτιώνουν τον ύπνο. Και όταν κοιμόμαστε, μειώνουμε τις ορμόνες του στρες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον εγκέφαλο”. 

Στοχεύστε για επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ και 150 λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, όπως το γρήγορο περπάτημα.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση

Το τακτικό περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

Αθλητισμός: Περίπου το 60% του σώματός σας είναι νερό. Συνεπώς το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματική λειτουργία. Μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά όταν ασκείστε - έως και ένα λίτρο ή δύο την ώρα - κυρίως μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής. Έτσι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αναπληρώσετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Tips για να είστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Αυτό το καλοκαίρι το να χάσετε κιλά δεν είναι ο τρόπος να αιθανθείτε καλύτερα

Σώμα Καλοκαίρι: Το να μην αισθάνεστε καλά για το σώμα σας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να πλήξει τη "χαρά του καλοκαιριού". Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αντί να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταχεία απώλεια βάρους, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το κατάλληλο mindset ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπέποιθηση για τον εαυτό σας.

Για ευέλικτο σώμα και νου δοκιμάστε γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα - οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.