Αυτοφροντίδα

Αυτοπροστασία: Πώς να βγεις από ναρκισσιστικούς μονολόγους

Αυτοπροστασία: Πώς να βγεις από ναρκισσιστικούς μονολόγους

Αυτοπροστασία: Πώς να βγεις από ναρκισσιστικούς μονολόγους. Έχετε πέσει θύμα εκείνων των ναρκισσιστικών μονόλογων που φαίνεται να μην έχουν τέλος; Έχετε νιώσει ποτέ συγκλονισμένοι από αυτούς και δεν ξέρετε πώς να τους σταματήσετε; 

Έχουμε ακούσει όλοι έμπειρους ανθρώπους χωρίς ευαισθησία που κυριαρχούν στις συνομιλίες με υπερβολική ομιλία και λίγη ακρόαση. Αλλά αν αντιμετωπίζετε μια επιθετική κλίση μεταμφιεσμένη ως “συνομιλία”, μπορεί να αντιμετωπίζετε τον λεκτικό εκφοβισμό των ναρκισσιστικών μονόλογων. Δεν συμμετέχουν όλοι οι ναρκισσιστές στην ανοιχτή λεκτική κυριαρχία, αλλά όσοι το κάνουν μπορεί να είναι αδυσώπητοι στην επιμονή τους να ακουστούν με μικρή ή καθόλου αμοιβαιότητα. Οι ναρκισσιστικοί μονόλογοι μπορούν να κυμαίνονται από γοητευτική κωμωδία έως διαλέξεις δασκάλων έως ατελείωτες ιστορίες για άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ και μέρη που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ.

Ανεξάρτητα από το θέμα και το προσωπικό στυλ του ναρκισσιστή, η συνομιλία μετατρέπεται γρήγορα σε θέαμα ανοιχτού στόματος, δεμένο με πλήξη ή ερεθισμό όταν προσπαθείτε να μιλήσετε. Πιθανότατα δεν θα κάνετε τον ναρκισσιστή να σας ακούσει.. Πώς να κόψετε ναρκισσιστικούς μονόλογους; Μην προσπαθήσετε να πείσετε έναν  ναρκισσιστή. Ο απόλυτος ναρκισσιστής θα δώσει αντίποινα. Αφήστε κατά μέρος την υποκειμενική ηθική σας για το τι πιστεύετε για αυτόν.  Δεν χρειάζεται να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

Οι απόλυτοι ναρκισσιστές θα προσπαθήσουν να σας παγιδεύσουν στις δικές σας ηθικές αμφιβολίες. Ο απόλυτος ναρκισσιστής δεν ενδιαφέρεται για προσβολές ή κακίες. Προσποιούνται ότι νοιάζονται όταν τους βοηθά να προσποιούνται ότι είναι αιώνια σωστοί και δίκαιοι.  Μπορείτε να το αποφύγετε προσπαθώντας να αποστασιοποιήσετε συναισθηματικά από τη συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, η εξουδετέρωση ενός ναρκισσιστή, που ασκείται εδώ και χρόνια, απαιτεί μεγάλη νοημοσύνη και υπομονή. Οι ναρκισσιστές γνωρίζουν τι κάνουν και θα συνεχίσουν να απαιτούν την πλήρη προσοχή σας αρκεί να τους αφήσετε. Το κάνουν επειδή: Θέλουν έλεγχο. Χρειάζονται προσοχή. Βλέπουν τον εαυτό τους ως εμπειρογνώμονες αρχές. Αισθάνονται μεγαλύτερο δικαίωμα να μιλούν. Αισθάνονται δυνατοί κάνοντάς σας να νιώσετε αόρατοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ενοικιαζόμενες σχέσεις

Γιατί κατουριέμαι συνέχεια

Γήρανση τον χειμώνα: Πώς μπορούμε να την αποφύγουμε

Mark Zuckerberg: Κάνει live στο Facebook με τον Τσιόδρα της Αμερικής

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.

Εξάσκησε και εσύ την αυτοσυμπόνια σου... Δες εδώ πώς

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις. Τιμωρείς πάντα τον εαυτό σου για τα λάθη σου; Όλοι κάνουν λάθη αλλά αντί να είσαστε σκληροί για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να είστε ευγενικοί με τον εσάς. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε τακτικά, τότε γράψτε μια σημείωση που ενθαρρύνει την αυτοσυμπόνια.

Φρόντισε τον οργανισμό σου και το δέρμα σου μέσω τον προβιοτικών

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Η επικοινωνία μέσω σόσιαλ και οι παρανοήσεις

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Πριν από χρόνια, ήταν αδιανόητο να μιλήσουμε με τους φίλους μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν δεν ήμασταν μαζί τους. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα από τα πολλά κοινωνικά δίκτυα στα οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Βασικές αρχές του Laziness Lie και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Η παραγωγικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την αξία μας. Τα ψυχολογικά θεμέλια του "ψέματα οκνηρίας" και το πόσο μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, υπερφόρτωση πληροφοριών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξήσει την πίεση να κάνουν συνεχώς και να είναι "περισσότερα".