Αυτοφροντίδα

Αυτοκατάκριση: Το κλειδί για να σταματήσεις να επικρίνεις τον εαυτό σου

Αυτοκατάκριση: Το κλειδί για να σταματήσεις να επικρίνεις τον εαυτό σου

Αυτοκατάκριση: Το κλειδί για να σταματήσεις να επικρίνεις τον εαυτό σου. Η αυτοκριτική μπορεί να γίνει μια πολύ καταστροφική συνήθεια. Μια άγκυρα που μας αφήνει ακίνητους και ανυπεράσπιστους απέναντι στους φόβους μας, που γιορτάζουν κάθε άγγιγμα που κάνουμε στον εαυτό μας, ξεχνώντας για στοργή ή συμπόνια.

Η κριτική στον εαυτό σας είναι υγιής όταν ισοδυναμεί με μια στοργική αξιολόγηση, η οποία οφείλεται στην πρόθεση να ωριμάσετε και να είστε καλύτεροι. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μερικές φορές σε αυτή η κριτική φωνή καταλήγει να παραμονεύει εχθρός, ο οποίος παρακολουθεί, επισημαίνει και λογοκρίνει , τις περισσότερες φορές χωρίς πραγματικό λόγο. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συνοδεύονται από αυτή την ύπουλη φωνή , η λειτουργία των οποίων είναι καταστροφική. Δεν σταματάτε να επικρίνετε τον εαυτό σας, σχεδόν πάντα με τρόπους και για λόγους που δεν το αξίζουν.

Το μειονέκτημα είναι ότι μερικές φορές σκέφτεστε ότι η κριτική στον εαυτό σας είναι μια έγκυρη άσκηση, καθώς αυτό σας βοηθά να διορθώσετε τα λάθη και να σας κάνει πιο ταπεινούς. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ούτε εσείς ούτε οποιοσδήποτε άλλος μεγαλώνετε ή εξελίσσεται στο σημείο των έντονων σημείων. Η προσωπική ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα κινήτρων και όχι επίθεσης. Η κριτική φωνή που προσέχουμε τόσο πολύ δεν είναι πάντα εμπνευσμένη από την πραγματικότητα ή τη σοφία. Κάθε φορά που κάνετε ένα λάθος, είναι εκεί για να σας πει πόσο χαζός ήσασταν ή πόσο κακό το κάνατε. Επίσης, φυσικά, επισημάνετε τα σημεία στα οποία θα μπορούσαν να ήταν πιο επιτυχημένα και καταλήγει να σας αποκλείει. Το αποτέλεσμα αυτής της κριτικής είναι πόνος και απογοήτευση.

Η αυθεντική συμπόνια είναι σπάνια στον κόσμο και το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές δεν είναι πλούσια, ούτε καν στον εαυτό μας. Ίσως γι΄ αυτό και δεν μπορούμε να το προσφέρουμε σε άλλους. Η έντονη σύγκριση, και η ιδέα ότι κάθε άτομο αξίζει στο βαθμό που είναι ανώτερο από τους άλλους, υπερισχύει. Έχει επίσης επιβληθεί η ιδέα ότι οι αδύναμοι πρέπει να διώκονται χωρίς ανάπαυλα. Το κριτήριο υπερισχύει ότι η πραγματικότητα μετριέται με βάση τους ισχυρούς και τους αδύναμους. οι ανώτεροι και οι κατώτεροι. Γι ‘αυτό η σύγκριση είναι μια καθημερινή άσκηση. Η ιδέα είναι ότι κάποιος χάνει και ότι κάποιος δεν είναι εμείς,  αλλά σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, αργά ή γρήγορα όλοι χάνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως να είσαι λίγο πιο παρηγορητικός στον εαυτό σου

Πως θα αντιμετωπίσετε την κόπωση, φροντίζοντας τον εαυτό σας

Μυστικά για να δείχνετε πάντα νέες

Συμβουλές για να μην χαλάσει η ψυχολογία σας στην καραντίνα

Έξι ενέργειες που θα σας απελευθερώσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.