Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Τεχνικές επίτευξης της

Αυτοφροντίδα : Τεχνικές επίτευξης της

Αυτοφροντίδα :Πρέπει να φροντίσετε το σώμα σας εάν θέλετε να λειτουργεί αποτελεσματικά. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του σώματός σας και του μυαλού σας . Όταν φροντίζετε το σώμα σας, θα σκέφτεστε και θα νιώθετε καλύτερα.

Πρέπει να φροντίσετε το σώμα σας εάν θέλετε να λειτουργεί αποτελεσματικά. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του σώματός σας και του μυαλού σας . Όταν φροντίζετε το σώμα σας, θα σκέφτεστε και θα νιώθετε καλύτερα.Η φυσική αυτο-φροντίδα περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτείτε το σώμα σας, πόσο ύπνο παίρνετε, πόσο σωματική δραστηριότητα κάνετε και πόσο καλά φροντίζετε τις σωματικές σας ανάγκες.

Your mental health is a priority. Handwritten quote about self care, positive saying for posters, journals and cards. Rought text with brush strokes on pastel pink background.

Η παρακολούθηση ραντεβού, η λήψη φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες και η διαχείριση της υγείας σας αποτελούν μέρος καλής φυσικής αυτο-φροντίδας. Παρακάτω ακολουθούν τομείς που πρέπει να βελτιώσετε:

 • Παίρνετε επαρκή ύπνο;
 • Η διατροφή σας τροφοδοτεί καλά το σώμα σας;
 • Αναλαμβάνετε την υγεία σας;
 • Παίρνετε αρκετή άσκηση;
Πνευματικός τομέας
 • Η έρευνα δείχνει ότι ένας τρόπος ζωής συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας ή της πνευματικότητας είναι γενικά ένας υγιέστερος τρόπος ζωής.
 • Ωστόσο, η καλλιέργεια του πνεύματός  δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει θρησκεία. Μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε βοηθά να αναπτύξετε μια βαθύτερη αίσθηση νοήματος, κατανόησης ή σύνδεσης με το σύμπαν.
 • Είτε σας αρέσει ο διαλογισμός, παρακολουθείτε μια θρησκευτική υπηρεσία ή προσεύχεστε, η πνευματική αυτοεξυπηρέτηση είναι σημαντική.

Καθώς σκέφτεστε την πνευματική σας ζωή, αναρωτηθείτε:

 • Τι ερωτήσεις ρωτάτε για τη ζωή και την εμπειρία σας;
 • Συμμετέχετε σε πνευματικές πρακτικές που θεωρείτε ικανοποιητικές;

Συναισθηματική αυτο-φροντίδα

 • Είναι σημαντικό να έχετε υγιείς ικανότητες αντιμετώπισης για να αντιμετωπίζετε άβολα συναισθήματα , όπως θυμό, άγχος και θλίψη. Η συναισθηματική αυτο-φροντίδα μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες που σας βοηθούν να αναγνωρίζετε και να εκφράζετε τα συναισθήματά σας σε τακτική βάση.
 • Είτε μιλάτε με έναν σύντροφο ή έναν στενό φίλο για το πώς αισθάνεστε, είτε αφιερώνετε χρόνο για δραστηριότητες αναψυχής που σας βοηθούν να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε τη συναισθηματική αυτο-φροντίδα στη ζωή σας.

Κατά την αξιολόγηση των συναισθηματικών στρατηγικών αυτο-φροντίδας σας, λάβετε υπόψη τα εξής:

 • Έχετε υγιείς τρόπους για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας.

Ακολουθεί βίντεο για την αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στο "κόκκινο" η Πορτογαλία ως ταξιδιωτικός προορισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της παραλλαγής δέλτα

Η σπάνια νοσηλεία COVID-19 σε εφήβους δεν προκάλεσε θανάτους κατά τη διάρκεια μελέτης των CDC

Μειώνεται ο κίνδυνος δεύτερης μόλυνσης covid για μήνες όσων έχουν νοσήσει σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν είναι καλή ιδεά να τρώμε πριν τον ύπνο

Ύπνος φαγητό: Το να κοιμάστε έχοντας το αίσθημα της πείνας, μπορεί σίγουρα να σας κάνει να αισθανθείτε δυσαρέσκεια ή και ενόχληση που δεν έχετε ικανοποιήσει την όρεξή σας. Αλλά μπορεί να είναι πιο υγιεινό να πηγαίνετε στο κρεβάτι πεινασμένοι ή πεινασμένες, από το να τρώτε αργά το βράδυ πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου.

Φέρτε τη μαγεία του ωκεανού στο σπίτι σας

Θάλασσα Οφέλη: Τα ψυχολογικά οφέλη της θάλασσας και του θαλασσινού νερού στην ανθρώπινη υγεία μελετώνται ευρέως από επιστήμονες διαφόρων κλάδων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και μόνο η παραμονή μας δίπλα στο νερό έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

Θυλακίτιδα : Τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Θυλακίτιδα : Είναι μια σχετικά κοινή πάθηση, αλλά πολλοί άνθρωποι τη θεραπεύουν στο σπίτι και δεν βλέπουν γιατρό, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συχνή είναι.

Το ψάρεμα στη θάλασσα προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση

Ψάρεμα: Το πρώτο βιβλίο για το ψάρεμα εκδόθηκε το 17ο αιώνα και οι πρώτοι αγώνες ψαρέματος πραγματοποιήθηκαν το 1930 στην Αγγλία. Εικόνες με ψαράδες, που χρησιμοποιούν καλάμι, υπάρχουν στην Αίγυπτο και χρονολογούνται στο 2000 π.Χ.

Διατάσεις: Είναι πολύ σημαντικές ως κομμάτι της εκγύμνασής μας

Διατάσεις: Το stretching (ή αλλιώς, οι διατάσεις) είναι απαραίτητο σε κάθε μορφή άσκησης και κυρίως είναι υγεία. Ειδικοί του Harvard Health τονίζουν πως το stretching διατηρεί την ελαστικότητα, τη δύναμη και την υγεία των μυών και πως αυτή η ελαστικότητα μας είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσουμε το εύρος των κινήσεων των συνδέσμων.

Ινομυαλγία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Ινομυαλγία : Η ινομυαλγία είναι μια πολύπλοκη διαταραχή που προκαλεί πόνο, ευαισθησία και κόπωση στους μύες συγκεκριμένων τμημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, των ώμων, της πλάτης, των γοφών, των βραχιόνων και των ποδιών.

Πώς να διατηρήσω ζωντανό το κίνητρό μου να αθλούμαι;

Αθλητισμός: Είναι σύνηθες να ξεκινά κανείς με μεγάλη θέρμη τις προπονήσεις, αλλά μόλις περνά ο πρώτος καιρός, το κίνητρο μπορεί να δοκιμαστεί. Λίγο οι καθημερινές υποχρεώσεις, λίγο η διάθεσή μας που αλλάζει με το χρόνο, μπορεί να μας κάνουν να παρατήσουμε την άσκηση. Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στην απόφασή σας να αθλείστε.