Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Πως θα περιποιηθείτε την σπασμένη μύτη σας

Αυτοφροντίδα : Πως θα περιποιηθείτε την σπασμένη μύτη σας

Αυτοφροντίδα : Τα σημεία και τα συμπτώματα της σπασμένης μύτης είναι παρόμοια σε ενήλικες και παιδιά. Περιλαμβάνουν συνήθως πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα και μώλωπες γύρω από τη μύτη

Η σπασμένη μύτη είναι ένας κοινός τραυματισμός του προσώπου. Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν πόνο και πρήξιμο γύρω από τη μύτη, αιμορραγία, ρινική εκκένωση και δυσκολία στην αναπνοή. Μια σπασμένη μύτη, ή ρινικό κάταγμα , είναι όταν ένα οστό στη μύτη σπάει ή σπάσει. Μπορεί επίσης να προκληθεί βλάβη στον συνδετικό ιστό ή χόνδρο μέσα στη μύτη.

Μια σπασμένη μύτη μπορεί να προκληθεί από κρούση στο πρόσωπο, ενδεχομένως από πτώση, βία, επαφή με άθλημα ή ατύχημα. Η αναγνώριση μιας σπασμένης μύτης μπορεί να διασφαλίσει ότι ένα άτομο ή παιδί λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία.

Πώς να αναγνωρίσετε μια σπασμένη μύτη

Τα σημεία και τα συμπτώματα της σπασμένης μύτης είναι παρόμοια σε ενήλικες και παιδιά. Περιλαμβάνουν συνήθως πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα και μώλωπες γύρω από τη μύτη. Ένα άτομο μπορεί επίσης να έχει κοψίματα ή γρατζουνιές στο πρόσωπο και μώλωπες γύρω από τα μάτια.

Άλλα συμπτώματα που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εντοπίσουν μια σπασμένη μύτη περιλαμβάνουν:

 • ρινορραγίες
 • ρινική καταρροή
 • την αίσθηση ότι έχετε μπλοκαρισμένη μύτη
 • δυσκολία στην αναπνοή μέσω της μύτης
 • θόρυβος όταν αγγίζετε τη μύτη
 • μια στραμμένη ή παραμορφωμένη μύτη
 • διαυγές, υδατώδες υγρό που βγαίνει από τη μύτη
 • σοβαρό πονοκέφαλο
 • θολή όραση
 • απώλεια συνείδησης
 • δυσκολία στην ομιλία ή στην κίνηση
 • σύγχυση ή απώλεια μνήμης
 • επιληπτικές κρίσεις
Αυτοφροντίδα
 • Οι άνθρωποι μπορούν συχνά να θεραπεύσουν μια σπασμένη μύτη στο σπίτι εάν ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός ή προκαλεί άλλα προβλήματα. Ωστόσο, ένα άτομο δεν πρέπει να προσπαθήσει να ξαναπροσαρμόσει τη μύτη του εάν είναι λανθασμένο ή στραβό.

Για να διαχειριστείτε μια σπασμένη μύτη στο σπίτι

 • Αντιμετωπίστε τις ρινορραγίες καθισμένοι και κλίνοντας προς τα εμπρός για να αποτρέψετε την είσοδο του αίματος στο λαιμό.
 • Εφαρμόστε παγοκύστη στον τραυματισμό για 15 έως 20 λεπτά, αρκετές φορές την ημέρα.
 • Πάρτε εξωχρηματιστηριακά (OTC) αναλγητικά, όπως ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη, για να ανακουφίσετε τον πόνο και το πρήξιμο.
 • Αντιμετωπίστε μικρές πληγές καθαρίζοντάς τα και καλύψτε τα με επίδεσμο.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για το σπάσιμο της μύτης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ενδομητρίωση συμβαίνει όταν κύτταρα που μοιάζουν με την επένδυση της μήτρας αναπτύσσονται αλλού στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, των σαλπίγγων ή του εντέρου.

Πνευματισμός : Τα πνεύματα των νεκρών ζουν μετά τον θάνατο

Ανατρεπτικές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις στην τηλεοπτική σειρά "8 Λέξεις"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρευματικές παθήσεις: Άσκηση και η ΓΣ θεραπεία μειώνουν την κόπωση

Φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις: Η σωματική δραστηριότητα και οι θεραπείες γνωστικής συμπεριφορικής προσέγγισης μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κόπωση σε άτομα με παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλίτιδα και ο λύκος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Aberdeen.

Το κρύο είναι σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους-Μελέτη

Μεταβολικό σύνδρομο: Η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χρόνιας φλεγμονής που σχετίζεται με την παχυσαρκία, ενώ βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την ανοχή στη γλυκόζη, μέσω της ενεργοποίησης του καφέ λίπους.

Οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Αθλητισμός: Η τακτική άσκηση και η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας βοηθούν να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα. Η άσκηση επιτρέπει επίσης τη σωστή στάση του σώματος και μειώνει τις ενοχλήσεις όπως ο πόνος στην πλάτη και ο λήθαργος.

Άτομα με Πάρκινσον στρέφονται στην πυγμαχία για να επιβραδύνουν την ασθένεια

Μποξ αυτοφροντιδα: Η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των κινητικών δεξιοτήτων, της ισορροπίας, της ομιλίας και των αισθητηριακών λειτουργιών και δεν υπάρχει θεραπεία, γεγονός που καθιστά τον αγώνα για την επιβράδυνση της εξέλιξής του υψηλή προτεραιότητα για τους ασθενείς.

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο;

Ηλιακό Έγκαυμα: Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι καίγονται από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει λόγω μειωμένης εφαρμογής αντηλιακού. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να φροντίσετε τα εγκαύματα αυτά.

Οφέλη της κολύμβησης για την υγεία, σύμφωνα με το CDC

Κολύμβηση: Μόλις δυόμισι ώρες αερόβιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως κολύμπι, ποδηλασία ή τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.