Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Αγαπήστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Αγαπήστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να τον φροντίσετε όσο καλύτερα γίνεται.

H παραμέληση των ονείρων και των επιθυμιών σας μπορεί να σας κρατήσει πίσω. Μια ζωή που ζούσε αποκλειστικά στην αναζήτηση της ευτυχίας των άλλων μπορεί να μην σας φέρει πολύ προσωπική χαρά. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε στραγγισμένοι ακόμη και λίγο χαμένοι.

Το να εστιάσετε στον εαυτό σας δεν είναι εγωιστικό. Είναι μια πράξη αυτο-αγάπης. Αλλά όταν έχετε τη συνήθεια να εστιάζετε σε άλλους, μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε ταχύτητα. Αυτές οι 7 συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν.

Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας
  • Η οικοδόμηση μιας ισχυρής αυτο-σχέσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιστρέψετε την προσοχή σας στον εαυτό σας.
  • Το να αισθάνεστε αβέβαιοι για την ταυτότητά σας μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε σαφήνεια σχετικά με αυτό που θέλετε από τη ζωή. Χωρίς κάποια εξοικείωση με το ποιος είστε ως άτομο, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να επιτύχετε τους στόχους σας, να ζήσετε σύμφωνα με τις αξίες σας ή να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.
  • Ίσως να μην καλωσορίσετε αμέσως αυτήν τη νέα αυτογνωσία, ειδικά αν έρχεται σε αντίθεση με την υπάρχουσα αντίληψή σας για το ποιοι είστε. Όμως, αν δεν αναγνωρίσετε την ανάπτυξή σας μπορεί να σας αφήσει να αισθανθείτε ατελείς και ανεκπλήρωτες.

Γνωρίστε καλύτερα τα θέλω σας

  • Κρατώντας ένα καθημερινό ημερολόγιο της ρουτίνας σας, συνομιλίες με φίλους, συναισθήματα , χόμπι, προσωπικές απογοητεύσεις – οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό.
  • κάνοντας μια λίστα εμπειριών που θα θέλατε να έχετε
  • προκαλώντας τον εαυτό σας να δοκιμάζετε κάτι νέο κάθε μέρα
  • τον εντοπισμό, μέσω λιστών ή περιοδικών, των βασικών συμπαθειών και αντιπαθειών σας
  • προσδιορίζοντας τα δυνατά σημεία και τις περιοχές όπου θα θέλατε να αναπτυχθείτε.

Επαναπροσδιορισμός αξιών

  •  Προσδιορίσετε τις αξίες σας, μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνάτε τρόπους για να τις ενσωματώσετε στη ζωή σας με ουσιαστικούς τρόπους. Ορισμένες αξίες, όπως η γενναιότητα, η αισιοδοξία ή η περιπέτεια, μπορεί να σας έρθουν φυσικά.

Ακολουθεί βίντεο για αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Οφέλη και προβλήματα που πρέπει να καταπολεμηθούν

Διατροφή : Φτιάξτε πατατοσαλάτα με Σολωμό

Πανδημία : Μείωσε το προσδόκιμο ζωής σε τριτοκοσμικές χώρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.