Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Αγαπήστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Αγαπήστε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να τον φροντίσετε όσο καλύτερα γίνεται.

ADMAN

H παραμέληση των ονείρων και των επιθυμιών σας μπορεί να σας κρατήσει πίσω. Μια ζωή που ζούσε αποκλειστικά στην αναζήτηση της ευτυχίας των άλλων μπορεί να μην σας φέρει πολύ προσωπική χαρά. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε στραγγισμένοι ακόμη και λίγο χαμένοι.

Το να εστιάσετε στον εαυτό σας δεν είναι εγωιστικό. Είναι μια πράξη αυτο-αγάπης. Αλλά όταν έχετε τη συνήθεια να εστιάζετε σε άλλους, μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε ταχύτητα. Αυτές οι 7 συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν.

Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας
  • Η οικοδόμηση μιας ισχυρής αυτο-σχέσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιστρέψετε την προσοχή σας στον εαυτό σας.
  • Το να αισθάνεστε αβέβαιοι για την ταυτότητά σας μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε σαφήνεια σχετικά με αυτό που θέλετε από τη ζωή. Χωρίς κάποια εξοικείωση με το ποιος είστε ως άτομο, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να επιτύχετε τους στόχους σας, να ζήσετε σύμφωνα με τις αξίες σας ή να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.
  • Ίσως να μην καλωσορίσετε αμέσως αυτήν τη νέα αυτογνωσία, ειδικά αν έρχεται σε αντίθεση με την υπάρχουσα αντίληψή σας για το ποιοι είστε. Όμως, αν δεν αναγνωρίσετε την ανάπτυξή σας μπορεί να σας αφήσει να αισθανθείτε ατελείς και ανεκπλήρωτες.

Γνωρίστε καλύτερα τα θέλω σας

  • Κρατώντας ένα καθημερινό ημερολόγιο της ρουτίνας σας, συνομιλίες με φίλους, συναισθήματα , χόμπι, προσωπικές απογοητεύσεις – οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό.
  • κάνοντας μια λίστα εμπειριών που θα θέλατε να έχετε
  • προκαλώντας τον εαυτό σας να δοκιμάζετε κάτι νέο κάθε μέρα
  • τον εντοπισμό, μέσω λιστών ή περιοδικών, των βασικών συμπαθειών και αντιπαθειών σας
  • προσδιορίζοντας τα δυνατά σημεία και τις περιοχές όπου θα θέλατε να αναπτυχθείτε.

Επαναπροσδιορισμός αξιών

  •  Προσδιορίσετε τις αξίες σας, μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνάτε τρόπους για να τις ενσωματώσετε στη ζωή σας με ουσιαστικούς τρόπους. Ορισμένες αξίες, όπως η γενναιότητα, η αισιοδοξία ή η περιπέτεια, μπορεί να σας έρθουν φυσικά.

Ακολουθεί βίντεο για αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Οφέλη και προβλήματα που πρέπει να καταπολεμηθούν

Διατροφή : Φτιάξτε πατατοσαλάτα με Σολωμό

Πανδημία : Μείωσε το προσδόκιμο ζωής σε τριτοκοσμικές χώρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες υγιεινές συνήθειες πρέπει να αποκτήσουμε;

Προσδόκιμο ζωής: Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα σχετικά με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, το σωματικό βάρος, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ που είχαν συλλεχθεί από τακτικά χορηγούμενα, επικυρωμένα ερωτηματολόγια.

10 Tips για καινούργιες μαμάδες

Αυτοφροντίδα: Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να θυμάστε να φροντίζετε τον εαυτό σας ακόμα και όταν η ζωή είναι λίγο τρελή.

6 Συνήθειες που πρέπει να αποκτήσετε για να ζήσετε περισσότερο

Προσδόκιμο ζωής: Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ορισμένες συνήθειες και συμπεριφορές στον τρόπο ζωής που μπορούν να αυξήσουν τη μακροζωία σας και να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, πιο υγιή και πιο ικανοποιητική ζωή.