Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

Αν και εσύ ξέρεις τι σου χρειάζεται  και θα ήθελες γι αυτό να είσαι πιο συμπονετικός με τον εαυτό σου, αλλά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις για να κάνεις θετικές αλλαγές. Τότε σκέψου απλά να ξεκινήσεις να αναθεωρείς τον τρόπο ζωής σου. Εμείς σου παραθέτουμε κάποιες συμβουλές για να αρχίσεις.

Σίγουρα μπορείς να ξεκινήσεις κάποια θεραπεία, αλλά και να ψάξεις προτάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι η μηχανή αναζητήσεων της  Google αλλά και πολλές άλλες. Θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις ένα σύνολο αποτελεσματικών δεξιοτήτων που θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητα σου. Και  θα καταλάβεις ότι η αυτοεξυπηρέτηση δεν είναι μόνο μια λαμπρή επιφάνεια ή οποία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου, αλλά και ότι είναι μία σειρά μικρών επιλογών που προσθέτουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Παρακάτω σας γράφουμε συμβουλές για να επιτύχετε την αυτοφροντίδα σας.

Ξεκίνα από το σημείο που βρίσκεσαι

Η αυτοεξυπηρέτηση δεν είναι όλα φανταχτερά σπα ή χαλαρωτικές διακοπές. Ενώ μου αρέσει να κάνω μασάζ ή να περπατώ δίπλα στον ωκεανό, στην πραγματικότητα πρέπει να φροντίζω καλύτερα τον εαυτό μου όπου συνήθως όταν είμαι στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά ή έξω με την οικογένεια και τους φίλους μου. Όσο απογοητευτικό  και αν ακούγεται  η ψυχική ασθένεια είναι μέρος της ζωής μας, γι ‘αυτό πρέπει να αναπτύξετε δεξιότητες αντιμετώπισης που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε όλη την ημέρα. Προσπαθήστε να αλλάξετε αυτή την προοπτική και  από το να ψάξετε έξω για αυτο-φροντίδα να προσπαθήσετε να κοιτάξετε μέσα σας  και να σας  βοηθήσετε να καλλιεργήσετε τις δεξιότητες αλλά  και  την αυτογνωσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη και το άγχος στην καθημερινότητα σας.

 Μείνε συντονισμένος στο σώμα σου

Η ψυχική ασθένεια δεν επηρεάζει μόνο το μυαλό. Η κατάθλιψη μειώνει την ενέργειά .και σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένος και να έχετε συχνά πονοκεφάλους. Το άγχος, από την άλλη πλευρά, καταφέρνει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα η καρδιά να χτυπάει δυνατά, να ιδρώνετε  και να νιώθετε μια σχεδόν ανεξέλεγκτη ενέργεια. Η αυτοεξυπηρέτηση ξεκινά με το να παρατηρείτε πώς νιώθετε, τόσο σε σωματικό όσο και σε  συναισθηματικό επίπεδο.

Συμβουλές για αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΧΑΠ αυτοφροντίδα: Η κοινωνική υποστήριξη την βελτιώνει

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Aυτοφροντίδα : Μια παρέμβαση θεραπείας γνωστικής συμπεριφοράς που στοχεύει τόσο την κατάθλιψη όσο και την αυτο-φροντίδα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι το κλειδί για όσους πάσχουν από αυτά.

Ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα με το σχέδιο Μάνταλα

Μάνταλα: Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το ομαδικό διαδραστικό σχέδιο μάνταλα καλλιεργεί θετικά συναισθήματα, ενώ το ατομικό σχέδιο μάνταλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.