Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να διαχειριστείτε την κατάθλιψη

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να διαχειριστείτε την κατάθλιψη

Αυτοφροντίδα : η αυτοεξυπηρέτηση δεν είναι μια λαμπρή επιφάνεια ή ένα μόνο hack που βελτιώνει τη ζωή. Αντίθετα, είναι μια σειρά μικρών επιλογών που προσθέτουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωή γι αυτό πρέπει να την εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

 Δημιούργησα μια στιγμή προσοχής
  • Όταν ήμουν πολύ άρρωστος με κατάθλιψη και άγχος, η συνείδηση ​​με βοήθησε να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορούσα και οι δύο να αναγνωρίσω τον πόνο που ήμουν και επίσης να βρω ειρήνη και σταθερότητα στο παρόν. Το βρήκα χρήσιμο να δημιουργώ μια «στιγμή προσοχής» που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα. Η «στιγμή» που δημιούργησα περπατούσε ο σκύλος μου, ο Ουίνστον. Όταν έβαζα το λουρί του και άρχισα να τον περπατώ κάτω από το τετράγωνο, επικεντρώθηκα έντονα σε αυτό που βίωσα: το κτύπημα των πουλιών, το φως του ήλιου που φιλτράρει τα δέντρα, τη θερμοκρασία του αέρα. Για 10 λεπτά, βυθίστηκα στην παρούσα στιγμή και διαπίστωσα ότι ο περίπατος με βοήθησε να επανασυνδεθώ με την εσωτερική μου δύναμη. Ένιωσα μια αίσθηση γαλήνης παρατηρώντας τη φυσική ομορφιά γύρω μου. Ακόμα και σήμερα συνεχίζω να ασκώ αυτήν την «στιγμή προσοχής». Στην πραγματικότητα, το ανυπομονώ κάθε πρωί.

Όταν νιώσεις ότι το έχεις ανάγκη κάνε παύση
  • Τα χρονικά όρια δεν είναι μόνο για παιδιά. Έχω διαπιστώσει ότι μπορώ να επωφεληθώ από την ίδια ιδέα (μείον να κάθομαι στο κάτω βήμα στο σπίτι της μαμάς μου). Όταν αισθάνομαι ότι το άγχος ή η κατάθλιψή μου αυξάνεται, μια τεράστια πίεση συσσωρεύεται μέσα μου. Για πολύ καιρό, θα μπορούσα να το γεμίσω και να το αγνοήσω, ελπίζοντας να φύγει. Σήμερα, ασκώ αυτοεξυπηρέτηση αναγνωρίζοντας τα συμπτώματά μου και αφιερώνω χρόνο για τον εαυτό μου. Μερικές φορές, χρειάζομαι ένα σύντομο διάλειμμα, όπως μια σύντομη βόλτα έξω ή βαθιά αναπνοή σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο. Αν είμαι με έναν συνάδελφο, λέω κάτι απλό, “Πρέπει να κάνω ένα γρήγορο διάλειμμα για τον εαυτό μου και θα επιστρέψω αμέσως σε πέντε ή 10 λεπτά.” Τιμώ τις ανάγκες μου ενώ επικοινωνώ απευθείας με τους ανθρώπους γύρω μου. Το να κάνω αυτά τα γρήγορα διαλείμματα αποτρέπει την πίεση της ψυχικής μου ασθένειας και με βοηθά να προσδιορίσω τι, εάν υπάρχει.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα προσφέρετε στον εαυτό σας ένα αναζωογονητικό facial massage

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοδιαχείριση είναι το κλειδί για την επιτυχία και πώς να βελτιώσετε τη δική σας

Αυτοδιαχείριση: Η αυτοδιαχείριση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο χώρο εργασίας. Αυτό το άρθρο διερευνά έναν ορισμό αυτοδιαχείρισης και συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισής σας.

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.