Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να διαχειριστείτε την κατάθλιψη

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να διαχειριστείτε την κατάθλιψη

Αυτοφροντίδα : η αυτοεξυπηρέτηση δεν είναι μια λαμπρή επιφάνεια ή ένα μόνο hack που βελτιώνει τη ζωή. Αντίθετα, είναι μια σειρά μικρών επιλογών που προσθέτουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωή γι αυτό πρέπει να την εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

 Δημιούργησα μια στιγμή προσοχής
  • Όταν ήμουν πολύ άρρωστος με κατάθλιψη και άγχος, η συνείδηση ​​με βοήθησε να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορούσα και οι δύο να αναγνωρίσω τον πόνο που ήμουν και επίσης να βρω ειρήνη και σταθερότητα στο παρόν. Το βρήκα χρήσιμο να δημιουργώ μια «στιγμή προσοχής» που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα. Η «στιγμή» που δημιούργησα περπατούσε ο σκύλος μου, ο Ουίνστον. Όταν έβαζα το λουρί του και άρχισα να τον περπατώ κάτω από το τετράγωνο, επικεντρώθηκα έντονα σε αυτό που βίωσα: το κτύπημα των πουλιών, το φως του ήλιου που φιλτράρει τα δέντρα, τη θερμοκρασία του αέρα. Για 10 λεπτά, βυθίστηκα στην παρούσα στιγμή και διαπίστωσα ότι ο περίπατος με βοήθησε να επανασυνδεθώ με την εσωτερική μου δύναμη. Ένιωσα μια αίσθηση γαλήνης παρατηρώντας τη φυσική ομορφιά γύρω μου. Ακόμα και σήμερα συνεχίζω να ασκώ αυτήν την «στιγμή προσοχής». Στην πραγματικότητα, το ανυπομονώ κάθε πρωί.

Όταν νιώσεις ότι το έχεις ανάγκη κάνε παύση
  • Τα χρονικά όρια δεν είναι μόνο για παιδιά. Έχω διαπιστώσει ότι μπορώ να επωφεληθώ από την ίδια ιδέα (μείον να κάθομαι στο κάτω βήμα στο σπίτι της μαμάς μου). Όταν αισθάνομαι ότι το άγχος ή η κατάθλιψή μου αυξάνεται, μια τεράστια πίεση συσσωρεύεται μέσα μου. Για πολύ καιρό, θα μπορούσα να το γεμίσω και να το αγνοήσω, ελπίζοντας να φύγει. Σήμερα, ασκώ αυτοεξυπηρέτηση αναγνωρίζοντας τα συμπτώματά μου και αφιερώνω χρόνο για τον εαυτό μου. Μερικές φορές, χρειάζομαι ένα σύντομο διάλειμμα, όπως μια σύντομη βόλτα έξω ή βαθιά αναπνοή σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο. Αν είμαι με έναν συνάδελφο, λέω κάτι απλό, “Πρέπει να κάνω ένα γρήγορο διάλειμμα για τον εαυτό μου και θα επιστρέψω αμέσως σε πέντε ή 10 λεπτά.” Τιμώ τις ανάγκες μου ενώ επικοινωνώ απευθείας με τους ανθρώπους γύρω μου. Το να κάνω αυτά τα γρήγορα διαλείμματα αποτρέπει την πίεση της ψυχικής μου ασθένειας και με βοηθά να προσδιορίσω τι, εάν υπάρχει.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα προσφέρετε στον εαυτό σας ένα αναζωογονητικό facial massage

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

Αθλητισμός: Περίπου το 60% του σώματός σας είναι νερό. Συνεπώς το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματική λειτουργία. Μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά όταν ασκείστε - έως και ένα λίτρο ή δύο την ώρα - κυρίως μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής. Έτσι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αναπληρώσετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Tips για να είστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Αυτό το καλοκαίρι το να χάσετε κιλά δεν είναι ο τρόπος να αιθανθείτε καλύτερα

Σώμα Καλοκαίρι: Το να μην αισθάνεστε καλά για το σώμα σας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να πλήξει τη "χαρά του καλοκαιριού". Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αντί να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταχεία απώλεια βάρους, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το κατάλληλο mindset ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπέποιθηση για τον εαυτό σας.

Για ευέλικτο σώμα και νου δοκιμάστε γιόγκα

Γιόγκα Οφέλη: Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα - οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.