Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

Αυτοφροντίδα: Η σωστή αυτο-φροντίδα είναι σημαντική για τη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία μετά από μια άμβλωση. Γι αυτό τον λόγοστο άρθρο αναγράφονται συμβουλές για να φροντίσεις σωστά τον εαυτό σου.

Όταν ένας επαγγελματίας ιατρός κάνει μια άμβλωση, είναι μια ασφαλής διαδικασία που ενέχει λίγους κινδύνους. Ωστόσο, οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν τι να περιμένουν μετά από μια άμβλωση και πώς να προγραμματίζουν την ανάπαυση και την ανάρρωσή τους. Σύμφωνα με μια ανάλυση, είναι πιθανό ότι σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα έχει κάνει έκτρωση πριν από την ηλικία των 45 ετών.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το τι μπορούν να περιμένουν οι γυναίκες μετά από μια έκτρωση. Παρέχουμε επίσης συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας και για τη συζήτηση του χρόνου ανάκαμψης και του πότε θα δείτε έναν γιατρό.

Συμβουλές για να φροντίσετε τον εαυτό σας μετά την άμβλωση
  • Εφαρμόστε θερμότητα στο στομάχι για να ανακουφιστήτε από κράμπες και πόνο.
  • Τις ημέρες αμέσως μετά την άμβλωση, μερικές γυναίκες αισθάνονται αδιαθεσία ή εξάντληση. Ο πόνος από κράμπες είναι συχνός και μπορεί να είναι έντονος για καιρό.
  • Οι γυναίκες θα πρέπει να ζητήσουν από κάποιον να τις βοηθήσει να κάνουν βόλτα στο σπίτι και, στη συνέχεια, να διασφαλίσουν ότι ξεκουράζονται για να αφήσουν το σώμα τους να ανακάμψει και να μειώσει τον κίνδυνο παρενεργειών. Πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν οτιδήποτε είναι συναισθηματικά ή σωματικά επίπονο.
  • Μετά από μια άμβλωση, μια γυναίκα μπορεί να είναι πιο επιρρεπής σε μόλυνση, καθώς μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κλείσει ο τράχηλος.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν:

  • χρήση ταμπόν μέχρι την επόμενη περίοδο τους
  • Χρήση σερβιετών για οποιαδήποτε αιμορραγία
  • Να μην κάνουν διεισδυτικό σεξ και ούτε να βάζουν οτιδήποτε στον κόλπο τους για 1-2 εβδομάδες
  • Να μην χρησιμοποιούν πισίνες για 1-2 εβδομάδες.
  • Κάντε μασάζ στο στομάχι αλλά και στην πλάτη σας επειδή μπορεί να βοηθήσει με τις κράμπες
  • Η εφαρμογή θερμότητας στο στομάχι ή στην πλάτη σας μπορεί να ανακουφίσει τις κράμπες και τον πόνο.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για τις αμβλώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

Φροντίδα ματιά : Έτσι θα αντιμετωπίσετε την οφθαλμική νόσο του θυρεοειδή

Αυτοφροντίδα: Οι στρατηγικές των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

Τέχνη αυτοφροντίδα: Η δημιουργία αλλάζει και διευρύνει το μυαλό μας, μαθαίνοντάς μας να είμαστε σε εγρήγορση στις άπειρες λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας. Όταν αισθανόμαστε άρρωστοι, είναι συχνά δύσκολο να εστιάσουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πόνο μας. Η δημιουργία τέχνης στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω. Οι άνθρωποι που δημιουργούν συχνά περιγράφουν τη διαδικασία σα να βρίσκονται σε μια ευχάριστη «ροή» στην οποία χάνουν την αίσθηση του χρόνου, των ανησυχιών και του σωματικού πόνου. Όταν έχουμε την εμπειρία να αξιοποιήσουμε αυτή τη ροή, αποκτούμε πρόσβαση σε ένα δημιουργικό μέρος του μυαλού μας που συνεχίζει να μας ευχαριστεί ακόμα και όταν δεν κάνουμε τέχνη.

Εξοικονομήστε χρήματα γρήγορα και αποτελεσματικά

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η οικονομία του σπιτιού ή του πορτοφολιού μας, μπορεί μοιραία να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πειρασμοί γύρω μας άλλωστε, είναι πια πάρα πολλοί και τα χρήματα ολοένα και λιγοστεύουν.

Ενισχύστε την μνήμη σας μέσα από έξυπνες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σας

Οργάνωση χρόνου: Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση άγχους και έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, αρκεί να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας καλύτερα.

Πώς να γλιτώσετε από την κακοσμία στόματος

Κακοσμία στόματος: Σίγουρα έχει τύχει σε όλους μας να μυρίσουμε την αναπνοή κάποιου και να χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, λόγω της κακοσμίας. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί μήπως το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς;

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του μυοσκελετικού πόνου

Αθλητισμός: Δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πώς η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους με πόνο. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε πιο αποτελεσματικά το πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά. Μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, βελτιώνοντας την ευλυγισία των μυών, προάγοντας τη χαλάρωση, μειώνοντας τη φλεγμονή, αυξάνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών που ανακουφίζουν από τον πόνο, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση του αυτοελέγχου και της αυτοπεποίθησής μας.