Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

Αυτοφροντίδα: Η σωστή αυτο-φροντίδα είναι σημαντική για τη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία μετά από μια άμβλωση. Γι αυτό τον λόγοστο άρθρο αναγράφονται συμβουλές για να φροντίσεις σωστά τον εαυτό σου.

Όταν ένας επαγγελματίας ιατρός κάνει μια άμβλωση, είναι μια ασφαλής διαδικασία που ενέχει λίγους κινδύνους. Ωστόσο, οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν τι να περιμένουν μετά από μια άμβλωση και πώς να προγραμματίζουν την ανάπαυση και την ανάρρωσή τους. Σύμφωνα με μια ανάλυση, είναι πιθανό ότι σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα έχει κάνει έκτρωση πριν από την ηλικία των 45 ετών.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το τι μπορούν να περιμένουν οι γυναίκες μετά από μια έκτρωση. Παρέχουμε επίσης συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας και για τη συζήτηση του χρόνου ανάκαμψης και του πότε θα δείτε έναν γιατρό.

Συμβουλές για να φροντίσετε τον εαυτό σας μετά την άμβλωση
  • Εφαρμόστε θερμότητα στο στομάχι για να ανακουφιστήτε από κράμπες και πόνο.
  • Τις ημέρες αμέσως μετά την άμβλωση, μερικές γυναίκες αισθάνονται αδιαθεσία ή εξάντληση. Ο πόνος από κράμπες είναι συχνός και μπορεί να είναι έντονος για καιρό.
  • Οι γυναίκες θα πρέπει να ζητήσουν από κάποιον να τις βοηθήσει να κάνουν βόλτα στο σπίτι και, στη συνέχεια, να διασφαλίσουν ότι ξεκουράζονται για να αφήσουν το σώμα τους να ανακάμψει και να μειώσει τον κίνδυνο παρενεργειών. Πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν οτιδήποτε είναι συναισθηματικά ή σωματικά επίπονο.
  • Μετά από μια άμβλωση, μια γυναίκα μπορεί να είναι πιο επιρρεπής σε μόλυνση, καθώς μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κλείσει ο τράχηλος.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης, οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν:

  • χρήση ταμπόν μέχρι την επόμενη περίοδο τους
  • Χρήση σερβιετών για οποιαδήποτε αιμορραγία
  • Να μην κάνουν διεισδυτικό σεξ και ούτε να βάζουν οτιδήποτε στον κόλπο τους για 1-2 εβδομάδες
  • Να μην χρησιμοποιούν πισίνες για 1-2 εβδομάδες.
  • Κάντε μασάζ στο στομάχι αλλά και στην πλάτη σας επειδή μπορεί να βοηθήσει με τις κράμπες
  • Η εφαρμογή θερμότητας στο στομάχι ή στην πλάτη σας μπορεί να ανακουφίσει τις κράμπες και τον πόνο.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για τις αμβλώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

Φροντίδα ματιά : Έτσι θα αντιμετωπίσετε την οφθαλμική νόσο του θυρεοειδή

Αυτοφροντίδα: Οι στρατηγικές των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.

7 Tips για τη φροντίδα του εαυτού σας

Ηρεμία και χαλάρωση: Προσθέστε στο πρόγραμμά σας τη φροντίδα του εαυτού σας και γίνετε εσείς η προτεραιότητά σας. Μάθετε εδώ πώς θα το καταφέρετε αυτό.

Το πρώτο lockdown αύξησε τη δημιουργικότητά μας

Κορωνοϊός ψυχική υγεία: Τα lockdown για τον COVID-19 μπορεί να έχουν περιορίσει πολλούς ανθρώπους στα σπίτια τους, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι αυτά τα όρια δεν εμπόδισαν τους ανθρώπους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Θα μπορούσε αυτή η δημιουργικότητα να έχει τροφοδοτηθεί από άγνωστα συναισθήματα ή, ίσως, περισσότερο ελεύθερο χρόνο; 

Πρόγραμμα άσκησης βοηθά τους ηλικιωμένους να αυτοεξυπηρετούνται

Αθλητισμός: Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε την άσκηση -- και οι σωστές δραστηριότητες μπορεί να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ανεξάρτητοι και να αυτοεξυπηρετείστε ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.

Γνωρίστε τα μυστικά για ένα ανώδυνο και χαλαρωτικό ξύρισμα

Ξύρισμα ποδιών: Μπορεί το ξύρισμα να αποτελεί τον πιο ανώδυνο τρόπο για την απομάκρυνση των τριχών, αλλά συχνά προκαλούνται μολύνσεις και ξηροδερμία. Ας αποφύγουμε τους τραυματισμούς κι ας μάθουμε τους τρόπους που θα μας κάνουν να έχουμε ένα τέλειο και λείο αποτέλεσμα.