Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

Αυτοφροντίδα: Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να ασκηθούμε για να πετύχουμε την αυτοφροντίδα μας, δεν ξέρουμε όμως πως θα επιτύχουμε να την εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή. επειδή το στρές της καθημερινότητας μας οδηγεί στο να αφήσουμε τις δικές μας ανάγκες τελευταίες.

Σίγουρα, οι κοινωνικές σας εκδρομές, τα ραντεβού στο κομμωτήριο και οι συνεδρίες γυμναστικής που κάποτε κάνατε , θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτοεξυπηρέτηση, αλλά στο επίκεντρο της αυτο-φροντίδας είναι οι τακτικές δραστηριότητες που σας βοηθούν να επαναφορτίσετε και να σας κάνουν να νιώσετε καλά. Εάν δεν αφιερώνετε χρόνο για καθημερινή αυτοεξυπηρέτηση, είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε άγχος για οτιδήποτε δεν προλαβαίνετε να τελειώσετε η να κάνετε μέσα στην ημέρα σας.

Το να γίνετε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας περιλαμβάνει τη φροντίδα του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας. Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, δίνετε στον εαυτό σας το καύσιμο που χρειάζεστε για να εμφανίζεται ως η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας στην καθημερινή σας ζωή.

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την αυτο-φροντίδα μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας και να τηρήσετε πραγματικά, ακολουθούν 4 συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Κάντε πράγματα που αγαπάτε και όχι που μισήτε

  • Εάν κάνετε κάτι μόνο επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά το μισείτε , τότε σίγουρα δεν θα καταφέρετε ποτέ να το μάθετε και να το κατακτήσετε.
  • Το κλειδί για να ακολουθήσετε τη ρουτίνα αυτο-φροντίδας σας είναι να βρείτε δραστηριότητες που αγαπάτε και τις οποίες προσβλέπετε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας να κάνετε για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να αποφορτίσετε την αρνητική ενέργεια.

Για να δημιουργήσετε μια καθημερινή ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης που να λειτουργεί για εσάς και τον τρόπο ζωής σας, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά πράγματα που σας φωτίζουν και σας κάνουν ευτυχισμένους.

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • ΑΝΑΓΝΩΣΗ
  • Γιόγκα
  • Ακούγοντας την μουσική που σας αρέσει
  • Πηγαίνετε για μια βόλτα
  • Διαβάστε ένα περιοδικό
  • Κάντε Μαθήματα χορού

Δοκιμάστε νέα πράγματα και βρείτε τι σας ταιριάζει. Θυμηθείτε, η ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης πρέπει να είναι προσαρμοσμένη σε εσάς και να αντικατοπτρίζει πάρα πολύ καλά τι ανάγκες σας και τα θέλω σας.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για περισσότερη αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίδα ματιά : Έτσι θα αντιμετωπίσετε την οφθαλμική νόσο του θυρεοειδή

Αυτοφροντίδα: Οι στρατηγικές των γυναικών

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.