Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

Αυτοφροντίδα: Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να ασκηθούμε για να πετύχουμε την αυτοφροντίδα μας, δεν ξέρουμε όμως πως θα επιτύχουμε να την εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή. επειδή το στρές της καθημερινότητας μας οδηγεί στο να αφήσουμε τις δικές μας ανάγκες τελευταίες.

Σίγουρα, οι κοινωνικές σας εκδρομές, τα ραντεβού στο κομμωτήριο και οι συνεδρίες γυμναστικής που κάποτε κάνατε , θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτοεξυπηρέτηση, αλλά στο επίκεντρο της αυτο-φροντίδας είναι οι τακτικές δραστηριότητες που σας βοηθούν να επαναφορτίσετε και να σας κάνουν να νιώσετε καλά. Εάν δεν αφιερώνετε χρόνο για καθημερινή αυτοεξυπηρέτηση, είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε άγχος για οτιδήποτε δεν προλαβαίνετε να τελειώσετε η να κάνετε μέσα στην ημέρα σας.

Το να γίνετε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας περιλαμβάνει τη φροντίδα του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας. Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, δίνετε στον εαυτό σας το καύσιμο που χρειάζεστε για να εμφανίζεται ως η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας στην καθημερινή σας ζωή.

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την αυτο-φροντίδα μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας και να τηρήσετε πραγματικά, ακολουθούν 4 συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Κάντε πράγματα που αγαπάτε και όχι που μισήτε

  • Εάν κάνετε κάτι μόνο επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά το μισείτε , τότε σίγουρα δεν θα καταφέρετε ποτέ να το μάθετε και να το κατακτήσετε.
  • Το κλειδί για να ακολουθήσετε τη ρουτίνα αυτο-φροντίδας σας είναι να βρείτε δραστηριότητες που αγαπάτε και τις οποίες προσβλέπετε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας να κάνετε για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να αποφορτίσετε την αρνητική ενέργεια.

Για να δημιουργήσετε μια καθημερινή ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης που να λειτουργεί για εσάς και τον τρόπο ζωής σας, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά πράγματα που σας φωτίζουν και σας κάνουν ευτυχισμένους.

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • ΑΝΑΓΝΩΣΗ
  • Γιόγκα
  • Ακούγοντας την μουσική που σας αρέσει
  • Πηγαίνετε για μια βόλτα
  • Διαβάστε ένα περιοδικό
  • Κάντε Μαθήματα χορού

Δοκιμάστε νέα πράγματα και βρείτε τι σας ταιριάζει. Θυμηθείτε, η ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης πρέπει να είναι προσαρμοσμένη σε εσάς και να αντικατοπτρίζει πάρα πολύ καλά τι ανάγκες σας και τα θέλω σας.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για περισσότερη αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φροντίδα ματιά : Έτσι θα αντιμετωπίσετε την οφθαλμική νόσο του θυρεοειδή

Αυτοφροντίδα: Οι στρατηγικές των γυναικών

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοδιαχείριση είναι το κλειδί για την επιτυχία και πώς να βελτιώσετε τη δική σας

Αυτοδιαχείριση: Η αυτοδιαχείριση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο χώρο εργασίας. Αυτό το άρθρο διερευνά έναν ορισμό αυτοδιαχείρισης και συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισής σας.

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.