Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα lockdown: Μόνος στο σπίτι

Αυτοφροντίδα lockdown: Μόνος στο σπίτι

Αυτοφροντίδα lockdown: Μόνος στο σπίτι. Αισθάνεστε βαριεστημένοι όταν δεν υπάρχει τηλεόραση, διαδίκτυο και δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι που μπορείτε να κάνετε με το χρόνο σας; Χειροτερεύει η κατάσταση αν οι φίλοι ή η οικογένειά σου δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μαζί σου και σε αφήνουν ήσυχο; Νιώθεις μοναξιά, έτσι;

Πέρα από τα αστεία, υπάρχει κάποιος μαζί σου. Εσύ. Όπως ακριβώς παίζετε παιχνίδια και δραστηριότητες, μιλάτε με άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τον εαυτό σας. Το να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους είναι κακό για σένα. Όταν περνάς χρόνο με τους ανθρώπους, αφιερώνεις αυτό το χρόνο για να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα, κάτι το οποίο σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Αυτό που δεν συνειδητοποιείς είναι ότι όσο περισσότερο περνάς χρόνο μαζί τους, τόσο περισσότερο αγνοείς τον εαυτό σου.

Και όταν αγνοείς τον εαυτό σου αγνοείς τα προβλήματά σου, τις ανάγκες σου, τις προτεραιότητές σου και τη ζωή σου, που θα κάνει τη ζωή σου χειρότερη όχι καλύτερη. Ξεκινά με μικρά πράγματα. Πρέπει να βρεις τη δική σου ευχαρίστηση και δεν χρειάζεται καν να είναι χόμπι. Θα μπορούσε απλά να είναι να περνάς το χρόνο σου μόνος, με έναν τρόπο που να σου επιτρέπει να γνωρίζεις τον εαυτό σου περισσότερο, να δίνεις προσοχή, να εξασκείσαι στην αυτοπερίθαλψη και να αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Το να έχεις μια προσωπική φροντίδα μία μέρα με δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να θέσετε τον εαυτό σας πρώτο, να ακούσετε τις σκέψεις σας, να επαναφέρετε τις προτεραιότητές σας.  Θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε πολλά πράγματα και θα εξαλείψετε τις φορές που σπαταλήθηκαν.

Το να έχετε χρόνο για εσάς, θα σας κάνει επίσης να εξερευνήσετε τη δημιουργική σας πλευρά και να ανοίξετε νέες ευκαιρίες για εσάς. Θα σου χαρίσεις χαρά, θα χαλαρώσεις και θα σου έρθουν καλά πράγματα. Η μοναχική σας μέρα είναι η μέρα που  θα ανοίξουν δρόμοι για να αλλάξετε και να βελτιώσετε τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

5 σημαντικές επενδύσεις που πρέπει να κάνεις για εσένα!

Η συνείδηση και η αύξηση ευαισθησίας είναι το κλειδί σου...

Μια ματιά στα σχόλια των social για το κακό σεξ τα λέει όλα

Ο Άγιος Βασίλης από την Φιλανδία στέλνει το μήνυμα του

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.

Εξάσκησε και εσύ την αυτοσυμπόνια σου... Δες εδώ πώς

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις. Τιμωρείς πάντα τον εαυτό σου για τα λάθη σου; Όλοι κάνουν λάθη αλλά αντί να είσαστε σκληροί για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να είστε ευγενικοί με τον εσάς. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε τακτικά, τότε γράψτε μια σημείωση που ενθαρρύνει την αυτοσυμπόνια.

Φρόντισε τον οργανισμό σου και το δέρμα σου μέσω τον προβιοτικών

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Η επικοινωνία μέσω σόσιαλ και οι παρανοήσεις

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Πριν από χρόνια, ήταν αδιανόητο να μιλήσουμε με τους φίλους μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν δεν ήμασταν μαζί τους. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα από τα πολλά κοινωνικά δίκτυα στα οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Βασικές αρχές του Laziness Lie και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Η παραγωγικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την αξία μας. Τα ψυχολογικά θεμέλια του "ψέματα οκνηρίας" και το πόσο μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, υπερφόρτωση πληροφοριών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξήσει την πίεση να κάνουν συνεχώς και να είναι "περισσότερα".