Τεχνολογία

Ρομπότ για παρέα: καταπολεμούν τη μοναξιά σε ασθενείς με κορωνοϊό

Ρομπότ για παρέα: καταπολεμούν τη μοναξιά σε ασθενείς με κορωνοϊό

Ρομπότ για παρέα: Ένα ρομπότ σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα του Μεξικού παρέχει τη σωτηρία για ασθενείς με κορωνοϊό που διαχωρίζονται από τους συγγενείς τους και μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης για ιατρούς. “Γεια, είμαι η LaLuchy Robotina! Ποιο είναι το όνομά σου;” το ρομπότ ύψους 1,4 μέτρων ρωτά τους ασθενείς καθώς πηγαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο. Το εν λόγω ρομπότ κινείται με τροχούς και διαθέτει κάμερα και οθόνη προβολής που επιτρέπει σε συγγενείς και γιατρούς να συνομιλούν με ασθενείς ή προσωπικό με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό στον ειδικο θάλαμο κορωνοϊών.

“Μας επιτρέπει να έχουμε φυσική παρουσία … αλλά με μηδενική έκθεση σε αερολύματα στην περιοχή Covid-19”, δήλωσε η Lucia Ledesma, νευροψυχολόγος στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο της 20ης Νοεμβρίου. Το ρομποτικό νοσοκομείο, μέρος μιας παγκόσμιας τάσης που στοχεύει στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χαρακτηρίστηκε ακόμη και ως «συνθεραπευτής» για ασθενείς με κορωνοϊό τον Ιούλιο. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει περίπου 160 αποστολές με μολυσμένους ασθενείς, τους συγγενείς τους και την ομάδα ψυχικής υγείας. Μπορεί ακόμη και να κάνει καταπραϋντικούς ήχους για να μειώσει το άγχος που προκαλείται από την απομόνωση.

robot1.jpg

Το ρομπότ “μας βοηθά με την ψυχική υγεία του ασθενούς”, δήλωσε η Sandra Munoz, η οποία συντονίζει τη στρατηγική του νοσοκομείου κατά του ιού, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερα από 60.000 άτομα στο Μεξικό. Το bot έχει όραμα υπολογιστή που του επιτρέπει να αναγνωρίζει άτομα και αισθητήρες για να το βοηθήσει να κινείται. Είναι μια σωτηρία για ασθενείς όπως η Rosa Maria Velazquez, μία από τους περισσότερους από μισό εκατομμύριο Μεξικανούς που έχουν μολυνθεί από τον ιό. «Καθώς οι οικογένειες δεν μπορούν να μπουν, μας βλέπουν και τους βλέπουμε και αυτό μας ενθαρρύνει», είπε η 55χρονη από το νοσοκομειακό της κρεβάτι.

robot2.jpg

ΠΗΓΗ: DIGITAL JOURNAL 

Ιταλία: “Επιστρατεύτηκαν” ρομπότ στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Το ρομπότ «Τόμι» είναι ένα από τα έξι που έχουν πιάσει δουλειά στο νοσοκομείο Circolo της πόλης Βαρέζε στη Λομβαρδία, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας Covid-19 στην Ιταλία. Ο «Τόμι» δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα ή γάντια, ούτε να ανησυχεί μήπως κολλήσει και αυτός τον ιό. «Είναι σαν να έχεις άλλον ένα νοσηλευτή, αλλά χωρίς προβλήματα σχετικά με μία πιθανή λοίμωξη», ανέφερε ο δρ Φρανσέσκο Ντεντάλι, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.