Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Φτιάξτε την δική σας λίστα ελέγχου

Αυτοφροντίδα : Φτιάξτε την δική σας λίστα ελέγχου

Αυτοφροντίδα : Όταν αισθάνεστε σωματικά και συναισθηματικά καλά, είναι συχνά πιο εύκολο να πλοηγηθείτε στους στρες με υγιείς και παραγωγικούς τρόπους. Αυτό είναι που κάνει την αυτο-φροντίδα  πρακτικές που προωθούν την ευεξία του μυαλού και του σώματος  τόσο σημαντικές.

Η αυτοεξυπηρέτηση δεν φαίνεται ίδια για όλους. Η προσέγγισή σας για τη διαχείριση του άγχους μπορεί να μην βοηθήσει τον καλύτερο φίλο σας. Ακόμα και οι συνεργάτες σε στενές, υγιείς σχέσεις τείνουν να έχουν διαφορετικές ανάγκες για πράγματα όπως συντροφικότητα, άσκηση και ελεύθερο χρόνο. Ναι, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λίστα ελέγχου αυτο-φροντίδας ενός μεγέθους, παρά αυτά που μπορεί να σας πει το Διαδίκτυο. Λοιπόν, πώς πρέπει να γνωρίζετε τι λειτουργεί για εσάς

Συμβουλές για να φτιάξετε την δική σας λίστα

Ξεκινήστε καταγράφοντας τις φυσικές σας ανάγκες
  • Οι φυσικές ανάγκες αυτο-φροντίδας περιλαμβάνουν τα πράγματα που βοηθούν στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματός σας.
  • Όταν εξετάζετε τη φυσική αυτο-φροντίδα, εντοπίστε τις ανάγκες που έχετε και σημειώστε τυχόν μέτρα που λαμβάνετε επί του παρόντος για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες. Εάν παρατηρήσετε περιοχές όπου θέλετε να κάνετε αλλαγές, τονίστε τις στο πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης.

Υπνος

  • Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η μη επαρκής ποιότητα ύπνου σε τακτική βάση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας, τη συγκέντρωση και την υγεία σας.
  • Είναι πολύ συνηθισμένο να μην παίρνετε τον συνιστώμενο ύπνο, αλλά εδώ είναι τα καλά νέα: Μπορείτε συχνά να βελτιώσετε μόνοι σας τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του ύπνου σας.

Φροντίδα υγείας

  • Η καλή αυτοεξυπηρέτηση μπορεί να περιλαμβάνει την κατάργηση του φόβου σας από το γραφείο του γιατρού και την έγκαιρη εξέταση τυχόν ανησυχιών.
  • Μπορεί να μην βλέπετε το νόημα ενός ετήσιου ελέγχου – ειδικά όταν είστε ανασφάλιστοι – εάν δεν έχετε παρατηρήσει προβλήματα και γενικά αισθάνεστε καλά.
  • Ωστόσο, οι τακτικές επισκέψεις με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας σε πρώιμα στάδια, προτού γίνουν σοβαρά. Ζητήματα που ξεκινούν μικρά μπορεί να επιδεινωθούν γρήγορα και να επηρεάσουν άλλες πτυχές της υγείας, όπως ο ύπνος και η όρεξη.

Ακολουθεί βίντεο για να επιτύχετε σωστά την πρακτική αυτοφροντίδας σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips αυτοβοήθειας για τις κρίσεις πανικού

Πώς να τονώσετε την προσωπική σας εμπειρία της ευτυχίας

Οριστικοί τίτλοι τέλους για την εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η γιόγκα γίνεται το μέσο για μια καλύτερη ζωή

Αθλητισμός Άγχος Αυτοφροντίδα: Ένα από τα πιο ξεκάθαρα οφέλη της γιόγκα στην καρδιά είναι η ικανότητά της να χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό. Το συναισθηματικό στρες μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από φυσικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ορμονών όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη, οι οποίες στενεύουν τις αρτηρίες σας και αυξάνουν την αρτηριακή πίεση. Η βαθιά αναπνοή και η ψυχική εστίαση της γιόγκα μπορούν να αντισταθμίσουν αυτό το άγχος. 

Μια ανάσα αυτοφροντίδας για όλους τους γονείς

Γονείς αυτοφροντίδα ντους: Η καθημερινότητα των γονέων μπορεί να είναι υπερβολικά σκληρή. Κάθε δευτερόλεπτο φαίνεται πως είναι ασφυκτικά γεμάτο με υποχρεώσεις, όμως αξίζει να βρίσκετε πάντα έστω ελάχιστο χρόνο να αφιερώνετε στον εαυτό σας.

Σχέση περιοδοντίτιδας με τη νόσο αλτσχάιμερ

Χρειάζεται να βουρτσίζουμε τα δόντια μας συχνά και να χρησιμοποιούμε νήμα. Αν παρατηρήσουμε ουλίτιδα, να επισκεφθούμε τον οδοντίατρό μας άμεσα για την απαραίτητη ούτως ή άλλως θεραπεία.

Κίνδυνοι από το shopping therapy που καλό είναι να αποφύγετε

Σπατάλη αυτοφροντίδα: Γιατί ορισμένες αγορές μας κάνουν να νιώθουμε τόσο καλά στην αρχή, αλλά στο τέλος καταφέρνουν να μας γεμίζουν με ενοχές; Αγαπήστε τον εαυτό σας, κάνοντας τις σωστές επιλογές!