Αυτοφροντίδα

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι σύμμαχος στη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας [vid]

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι σύμμαχος στη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας [vid]

Κολύμβηση: Μια έντονη προπόνηση κολύμβησης απελευθερώνει φυσικά τις ορμόνες της ευτυχίας και της καλής διάθεσης, που ονομάζονται ενδορφίνες και με τη σειρά του αυτό βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και των συμπτωμάτων του, ενώ παράλληλα οδηγεί σε μυϊκή χαλάρωση. Μελέτες έχουν επισημάνει ότι η τακτική κολύμβηση προάγει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από το χρόνιο στρες.

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την θάλασσα για να ηρεμήσουν. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν τα ευεργετικά οφέλη του θαλασσινού τοπίου για την ψυχική υγεία. Εντωμεταξύ, αν κολυμπάτε κιόλας, ακόμη καλύτερα. Στο κείμενο αυτό θα ασχοληθούμε με τις ευεργετικές επιδράσεις της κολύμβησης στην ψυχική μας υγεία και την ευεξία.

  • Μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε για λίγο από το θόρυβο του κόσμου και να κάνετε ένα διάλειμμα από τα εξωτερικά ερεθίσματα

Μόλις βουτήξετε, αποκόπτεστε από τους ήχους του εξωτερικού κόσμου και το μόνο που μπορείτε να νιώσετε είναι το νερό στο δέρμα σας καθώς τα χέρια σας το διαπερνούν. Όταν κολυμπάτε, εστιάζετε στην αναπνοή σας, κι αυτή η εστίαση σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο παρόν.

  • Είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης και το σημαντικό πλεονέκτημά της είναι ότι έχει χαμηλό αντίκτυπο

Το κολύμπι γυμνάζει την καρδιά σας, είναι μια ιδανική επιλογή για τους μύες και τους πνεύμονές σας και έχει χαμηλό αντίκτυπο στις αρθρώσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καλυμπάτε άφοβα, εάν έχετε τυχόν πόνους στις αθρώσεις σας. Εντωμεταξύ, είναι γνωστό ότι η φροντίδα και περιποίηση του σώματός σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συναισθηματική σας υγεία και ευεξία. Μάλιστα, το κολύμπι όταν γίνεται αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκήσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας φυσικά και διασκεδαστικά.

  • Απελευθερώνει ενδορφίνες

Μια έντονη προπόνηση κολύμβησης απελευθερώνει φυσικά τις ορμόνες της ευτυχίας και της καλής διάθεσης, που ονομάζονται ενδορφίνες και με τη σειρά του αυτό βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και των συμπτωμάτων του, ενώ παράλληλα οδηγεί σε μυϊκή χαλάρωση. Μελέτες έχουν επισημάνει ότι η τακτική κολύμβηση προάγει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από το χρόνιο στρες.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βούτηρο κακάο : Τα οφέλη του στο πρόσωπο

Κεράσια : Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Καρδιά : Μάθετε πως να την προστατέψετε από την ζέστη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.