Αυτοφροντίδα

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι σύμμαχος στη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας [vid]

Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι σύμμαχος στη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας [vid]

Κολύμβηση: Μια έντονη προπόνηση κολύμβησης απελευθερώνει φυσικά τις ορμόνες της ευτυχίας και της καλής διάθεσης, που ονομάζονται ενδορφίνες και με τη σειρά του αυτό βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και των συμπτωμάτων του, ενώ παράλληλα οδηγεί σε μυϊκή χαλάρωση. Μελέτες έχουν επισημάνει ότι η τακτική κολύμβηση προάγει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από το χρόνιο στρες.

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την θάλασσα για να ηρεμήσουν. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν τα ευεργετικά οφέλη του θαλασσινού τοπίου για την ψυχική υγεία. Εντωμεταξύ, αν κολυμπάτε κιόλας, ακόμη καλύτερα. Στο κείμενο αυτό θα ασχοληθούμε με τις ευεργετικές επιδράσεις της κολύμβησης στην ψυχική μας υγεία και την ευεξία.

  • Μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε για λίγο από το θόρυβο του κόσμου και να κάνετε ένα διάλειμμα από τα εξωτερικά ερεθίσματα

Μόλις βουτήξετε, αποκόπτεστε από τους ήχους του εξωτερικού κόσμου και το μόνο που μπορείτε να νιώσετε είναι το νερό στο δέρμα σας καθώς τα χέρια σας το διαπερνούν. Όταν κολυμπάτε, εστιάζετε στην αναπνοή σας, κι αυτή η εστίαση σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο παρόν.

  • Είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης και το σημαντικό πλεονέκτημά της είναι ότι έχει χαμηλό αντίκτυπο

Το κολύμπι γυμνάζει την καρδιά σας, είναι μια ιδανική επιλογή για τους μύες και τους πνεύμονές σας και έχει χαμηλό αντίκτυπο στις αρθρώσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καλυμπάτε άφοβα, εάν έχετε τυχόν πόνους στις αθρώσεις σας. Εντωμεταξύ, είναι γνωστό ότι η φροντίδα και περιποίηση του σώματός σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συναισθηματική σας υγεία και ευεξία. Μάλιστα, το κολύμπι όταν γίνεται αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκήσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας φυσικά και διασκεδαστικά.

  • Απελευθερώνει ενδορφίνες

Μια έντονη προπόνηση κολύμβησης απελευθερώνει φυσικά τις ορμόνες της ευτυχίας και της καλής διάθεσης, που ονομάζονται ενδορφίνες και με τη σειρά του αυτό βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και των συμπτωμάτων του, ενώ παράλληλα οδηγεί σε μυϊκή χαλάρωση. Μελέτες έχουν επισημάνει ότι η τακτική κολύμβηση προάγει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από το χρόνιο στρες.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βούτηρο κακάο : Τα οφέλη του στο πρόσωπο

Κεράσια : Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Καρδιά : Μάθετε πως να την προστατέψετε από την ζέστη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λειτουργεί τελικά η θεραπεία με βεντούζες;

Βεντούζες θεραπεία: Η βελτιωμένη κυκλοφορία που προκαλείται από τη θεραπεία με βεντούζες πιστεύεται ότι βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Χρησιμοποιώντας κοινές θεραπείες για τραυματισμούς στην κουζίνα

Κόψιμο κάψιμο: Μικρά ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην κουζίνα, είτε πρόκειται για κόψιμο κατά το κόψιμο των λαχανικών είτε για κάψιμο κατά το μαγείρεμα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις επαγγελματίας.