Η αυτοεξυπηρέτηση μας βοηθά στην οξύνση της ψυχικής και σωματικής  υγείας μέσω της καλύτερης αυτοεκτίμησης, της διαχείρισης του στρες και της γενικής ευεξίας. Αυτές οι συμπεριφορές συμβάλλουν στην ισορροπία σε έναν ολοένα και περισσότερο υπερδιεγερτικό κόσμο. Η αυτοεξυπηρέτηση αποτελεί ουσιαστικό μέρος ενός τρόπου ζωής που μας κρατά υγιείς, χαρούμενους και περισσότερο συντονισμένους με το μυαλό και το σώμα μας.

Είναι εύκολο να συγχέουμε την αυτοεξυπηρέτηση με αυτοεμφανιζόμενη συμπεριφορά. Αυτή η νοοτροπία μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ένοχοι επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη ζωή μας για να κάνουμε κάτι που, απλά, μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό όχι μόνο να είστε ευγενικοί στον εαυτό σας και να αφήνετε καλά, θρεπτικά πράγματα στη ζωή σας, αλλά και να γνωρίζετε τη δική σας γραμμή.

  •  Η ευτυχία ,είναι  πραγματικά υπέροχο για την υγεία σας. Όταν είσαι υγιής, είσαι ευτυχισμένος και το αντίστροφο.
  • Η έρευνα δείχνει ότι το αίσθημα ευτυχίας μπορεί ακόμη και να αποτρέψει τις ασθένειες,  συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων.
  • Βρείτε λόγους για να γελάτε.

Ξεκινήστε Διαλογισμό

  • Ο διαλογισμός είναι απόδειξη ότι δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνουμε καλό  στο μυαλό και στο σώμα μας.
  • Άλλα οφέλη του διαλογισμού είναι ότι περιλαμβάνουν ενίσχυση της συμπόνιας και της συναισθηματικής σταθερότητας. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός θα μπορούσε ακόμη και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο βαθμό που θα μπορούσε να βοηθήσει να κρατήσει τις χειμερινές ασθένειες.
  •  Τα οφέλη του συνεχίζονται ακόμη και όταν δεν διαλογίζεστε γι αυτό  θεωρήστε το ως δώρο (στον εαυτό σας) που συνεχίζει να δίνει.

Και αν έχετε τη δικαιολογία ότι δεν έχετε χρόνο να διαλογιστείτε, θα πρέπει να αφιερώσετε δύο φορές περισσότερο χρόνο για να εξασκηθείτε. Αυτό είναι συντομογραφικό για το «Δεν έχω χρόνο να επενδύσω στην ευεξία μου», που είναι ώρα αιχμής για την ανάγκη τεχνικών προσοχής.

Ακολουθεί βίντεο με προτάσεις αυτοφροντίδας