Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα Διαλογισμός: Ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να μειώσετε το άγχος [vid]

Αυτοφροντίδα Διαλογισμός: Ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να μειώσετε το άγχος [vid]

Αυτοφροντίδα Διαλογισμός: Ο διαλογισμός μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και ισορροπίας που μπορεί να ωφελήσει τόσο τη συναισθηματική σας ευεξία όσο και τη γενική σας υγεία. Και αυτά τα οφέλη δεν τελειώνουν όταν τελειώσει η συνεδρία διαλογισμού σας. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε πιο ήρεμα στη διάρκεια της ημέρας σας και μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα ορισμένων ιατρικών καταστάσεων.

Ο διαλογισμός μπορεί να εξαφανίσει το άγχος της ημέρας, φέρνοντας μαζί του εσωτερική γαλήνη. Εάν το άγχος σας έχει γίνει άγχος, έχετε ένταση και ανησυχία μέσα στη μέρα, σκεφτείτε να δοκιμάσετε τον διαλογισμό. Περνώντας έστω και λίγα λεπτά σε διαλογισμό μπορεί να αποκαταστήσει την ηρεμία και την εσωτερική σας γαλήνη. Ο καθένας μπορεί να ασκήσει διαλογισμό. Είναι απλός και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Και μπορείτε να εξασκηθείτε στον διαλογισμό όπου κι αν βρίσκεστε — είτε είστε έξω για μια βόλτα, είτε οδηγείτε, περιμένετε στο ιατρείο ή ακόμα και στη μέση μιας δύσκολης επαγγελματικής συνάντησης.

.

Λίγα λόγια για τον διαλογισμό

Ο διαλογισμός ασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αρχικά είχε σκοπό να βοηθήσει στην εμβάθυνση της κατανόησης των ιερών και μυστικιστικών δυνάμεων της ζωής. Αυτές τις μέρες, ο διαλογισμός χρησιμοποιείται συνήθως για χαλάρωση και μείωση του στρες. Ο διαλογισμός θεωρείται ένα είδος συμπληρωματικής ιατρικής νου-σώματος που μπορεί να δημιουργήσει μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης και ένα ήρεμο μυαλό. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, εστιάζετε την προσοχή σας και εξαλείφετε τη ροή των μπερδεμένων σκέψεων που μπορεί να συνωστίζουν το μυαλό σας και να προκαλούν άγχος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ενισχυμένη σωματική και συναισθηματική ευεξία.

Οφέλη του διαλογισμού

Ο διαλογισμός μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και ισορροπίας που μπορεί να ωφελήσει τόσο τη συναισθηματική σας ευεξία όσο και τη γενική σας υγεία. Και αυτά τα οφέλη δεν τελειώνουν όταν τελειώσει η συνεδρία διαλογισμού σας. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε πιο ήρεμα στη διάρκεια της ημέρας σας και μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα ορισμένων ιατρικών καταστάσεων.

Διαλογισμός και συναισθηματική ευεξία

Όταν διαλογίζεστε, μπορεί να απομακρύνετε την υπερφόρτωση πληροφοριών που συσσωρεύεται καθημερινά και συμβάλλει στο άγχος σας.

Τα συναισθηματικά οφέλη του διαλογισμού μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Απόκτηση μιας νέας προοπτικής για στρεσογόνες καταστάσεις
  • Δεξιότητες για να διαχειριστείτε το άγχος σας
  • Αύξηση της αυτογνωσίας
  • Εστιάζοντας στο παρόν
  • Μείωση αρνητικών συναισθημάτων
  • Αύξηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας
  • Αύξηση της υπομονής και την ανεκτικότητας

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να χτίσεις μια νέα συνήθεια σε 3 βήματα, σύμφωνα με την επιστήμη

Διασκεδαστικές και χαλαρωτικές δραστηριότητες για την ανακούφιση από το άγχος

Ο διαλογισμός mindfulness ενισχύει την ποιότητα του ύπνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Η υστερεκτομή ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτη. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και την πορεία της ανάρρωσης από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.